"Seksikäs jössikkä." "Oma itsensä."
"Seksikäs jössikkä." "Oma itsensä."

Me Naisten lukijat valitsivat Koop Arposen kesän kuumimmaksi muusikkomieheksi. Perusteluissa hehkutettiin Koopin karismaa, lauluääntä, sympaattisuutta, miehekkyyttä, hyvää käytöstä ja ties mitä. Miltä voittajasta nyt tuntuu?

Onneksi olkoon Koop! Olet Me Naisten lukijoiden mielestä kesän kuumin muusikkomies.

Kiitoksia! Huh huh. Tämä tuli täysin yllätyksenä.

Niin, sinut on tänä vuonna valittu vasta vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi, vuoden seksikkäimmäksi kesämieheksi ja Suomen komeimmaksi poppariksi. Alkavatko naiset jo käydä kadulla käsiksi?

Eivät… en ole kyllä huomannut mitään muutosta naisten suhtautumisessa minuun. Alan vähitellen saada paineita näistä seksikkyysjutuista – pitää varmaan lähteä salille.
Olen hämmentynyt kaikesta huomiosta. Mutta myös hirveän otettu. Myöhemmin tämä varmaan naurattaa. Voin kertoa lapsenlapsille, että ”pappa oli seksikäs kesämies!”

Kuka on mielestäsi kuumin muusikkonainen?

Joku, joka paitsi laulaa kauniisti, myös kirjoittaa itse biisinsä. Norah Jones on aika kuuma. Ei kun Eva Cassidy! Hänellä oli maailman hienoin ääni. Kun kuulen Songbirdin hänen laulamanaan, saan kylmiä väreitä. Cassidy kuoli jo nuorena syöpään.

Millaisena muusikkomiehenä, muuna kuin kuumana, haluaisit tulla tunnetuksi?

Sellaisena, joka kulkee omaa tietään ja tekee hienoja sanoituksia ja musiikkia. Tavoitteena olisi joskus olla vähän kuin Billy Joel, tai Billy Bragg, viisikymppinen mies, joka laulaa cockneyaksentilla poliittisia lauluja. Minä en ole mikään maailmantähti niin kuin he, mutta samanlaiseen muusikkouteen haluaisin tähdätä.

Alatko tehdä tulevaisuudessa poliittisia lauluja?

Voisin tehdäkin. Sanoituksissa voi välillä olla pelkkää hauskanpitoa, joskus taas mieleen tulee jokin herkkä aihe ja yritän kirjoittaa sen ympärille laulun. Pääasia olisi, että kuulija pääsisi biisiin mukaan.

Juha Tapio hävisi sinulle kuuman kesämiehen tittelin parilla prosenttiyksiköllä. Anna Juhalle vinkki, miten hän voisi voittaa ensi vuonna.

Tuurilla! Ei, eihän noin voi sanoa, se olisi epäkohteliasta. Mutta luulen silti, että minulla oli tänä vuonna parempi tuuri.

Kesän kuumin muusikkomies -äänestyksen lopputulokset:

1. Koop Arponen, 19.3% äänistä: "Se on vaan sellanen unelmien mies. Osaa laulaa ja soittaa."
2. Juha Tapio 16.9% äänistä: ”Hyvää musaa ja katsottavan näköinen mies.” ”Uskottava.”
3. Pete Parkkonen 9.6% äänistä: ”Hymyilee paljon.” ”Nuo muut voi viedä seurakunnan päiväkerhoon.”
4. Kim Herold 8.3%
5. Joel Melasniemi 5.6%
6. Herra Ylppö 5.3%
7. Samu Haber 4.6%
8. Teemu Brunila 4.2%
9. Tommy Lindgren 3.8%
10. André Linman 3.5%
11. Lauri Ylönen 3.3%
12. Samuli Putro 2.5%
13. Jussi Selo 1.9%
14. Mikki Kauste 1.7%
15. Tuomo Prättälä 0.6%

Hajaääniä ja hyviä perusteluja saivat myös muut kuin nimetyt ehdokkaat, esimerkiksi Lauri Tähkä (”pohjanmaalaista elinvoimaa”), Timo Kotipelto (”törkiän hyvä ääni”), Jouni Hynynen (”Hynysellä on asenne kohdallaan”) ja Arto Noras (”sello soi kauniisti”).

Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin uusi tähtivalmentaja Toni Wirtanen on viettänyt syksyn koti-isänä, kun vaimo Jannika B kilpaili Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Apulanta-muusikko Toni Wirtanen on pitänyt syksyn aikana sosiaalisessa mediassa yllä näkyvää kampanjaa Tähdet, tähdet -ohjelmassa kilpailleen vaimonsa Jannika B:n puolesta. Joka viikko hän on ylistänyt ylpeänä vaimoaan ja kannustanut häntä eteenpäin.

Ja sitä Wirtanen todella on – ylpeä. Jannika kertoi kesällä kamppailleensa uupumusta ja väsymystä vastaan. Siitä huolimatta hän päätti lähteä haastamaan itsensä vaativiin suoriin lähetyksiin – ja tuli kilpailussa lopulta toiseksi.

”Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois,”

– Pidän häntä sen ohjelman ehdottomana kaikkien aikojen henkisenä voittajana juuri siksi, että hän voitti itsensä niin monin kerroin siinä. Toivon, että ihmiset, jotka käyvät samoja asioita läpi, ottaisivat sen ikään kuin majakaksi. Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois, Wirtanen kuvailee.

Jannikan keskittyessä kilpailuun Toni vietti aikaa pariskunnan kaksivuotiaan Martta-tyttären koti-isänä. Seuraavaksi on kuitenkin isän vuoro hypätä jälleen television maailmaan, kun hän aloittaa yhtenä tammikuussa alkavan uuden Voice of Finland -kauden tähtivalmentajista.

Ottaako Jannika nyt roolin perheen somevastaavana?

– Jonkinlaista roolinvaihtoa tässä varmasti tapahtuu. Sen näkee sitten livelähteyksissä. Uskon kyllä, että saan hyvin Twitter-tukea, sillä rouva on kova twiittaamaan, Wirtanen pohdiskeli ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Hän kertoo löytäneensä itse television katselun uudestaan sosiaalisen tv:n nousun myötä.

– Vitsi, miten paljon enemmän sai esimerkiksi Vain elämäästä irti, kun kävi vetojen välissä katsomassa Twitteristä, mitä niistä puhuttiin. Onhan se tavallaan sellaista oman egon buustausta, mutta toisaalta siellä voisi olla myös jotain ihan muuta. Se on kaksiteräinen miekka, hän miettii.

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi.