Muusikko Koop Arponen ja hänen vaimonsa Cordelia juhlivat yksivuotishääpäiväänsä kuun lopussa Seinäjoen Provinssirockissa. ”Siellä esiintyvä ruotsalainen First Aid Kit on yhteinen suosikkimme.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Muusikko Koop Arponen ja hänen vaimonsa Cordelia juhlivat yksivuotishääpäiväänsä kuun lopussa Seinäjoen Provinssirockissa. ”Siellä esiintyvä ruotsalainen First Aid Kit on yhteinen suosikkimme.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Idols-voittaja Koop Arponen on ollut pian vuoden naimisissa vaimonsa Cordelian kanssa. – Avioliitto on maistunut hyvältä, hän kertoo.

Vuoden 2008 Idols-voittaja Koop Arponen on ollut kesäkuun lopussa vuoden naimisissa brittiläisen vaimonsa Cordelian kanssa. Parin häitä tanssittiin Englannissa.

– Avioliitto on maistunut hyvältä. Lähdemme juhlimaan hääpäiväämme Provinssirockiin, jossa nautiskelemme ja kuuntelemme hyviä bändejä, Koop kertoo.

Koop esitteli vaimonsa Britannian Suomen suurlähetystön puutarhajuhlissa, joissa juhlittiin kuningatar Elisabet II:n syntymäpäiviä. Kuningatar täytti 89 vuotta huhtikuussa, mutta puutarhapirskeet on pidetty perinteisesti lämpimämpien säiden aikaan kesäkuussa.

– Elämään kuuluu hyvää. Yhteiselämä sujuu hyvin, kaikkea on riittävästi ja minulla on fyysisesti hyvä olla. Olemme rauhoittaneet yhtyeeni Flute of Shamen kanssa keikkatahtia. Viime vuonna olin 230 päivää pois kotoa. Kiersimme ympäri Eurooppaa, muun muassa Venäjällä, Saksassa, Hollannissa. Jatkuva tien päällä oleminen on välillä väsyttävää, mutta en halua valittaa, Koop sanoo.

Tällä hetkellä bändi tekee uutta musiikkia ja keikkailee pienillä festareilla Euroopassa.

– Esiinnymme myös Suomessa – täällä keikat osuvat pääosin viikonloppuihin. On tuntunut mukavalta hiljentää vähän vauhtia.

Koopin mukaan Flute of Shamessa puhaltavat muutenkin uudet tuulet.

– Olemme soittaneet yhdessä kymmenen vuotta. Kitaristimme lähti bändistä joulukuussa, ja löysimme uuden kitaristin Meksikosta. Hänen mukanaan musiikkiin on tullut erilaista soundia. Uusi jäsen on tuonut muutenkin uutta energiaa kokoonpanoon ja tekemiseen. Hän lähti Meksikosta Eurooppaan katumuusikoksi ja päätyi lopulta Suomeen laivoille soittamaan. Meilläkin on katumuusikkotaustaa, joten sovimme hyvin tyyliltämme yhteen.

Koopin mukaan Cordelia ymmärtää hyvin miehensä työtä – onhan vaimo itsekin ammatiltaan muusikko.

– Cordelia on saksofonisti. Tapasimme 10 vuotta sitten musiikkibaarissa. Vapaa-ajalla meillä on kylläkin erilainen musiikkimaku. Pidän vanhasta musiikista, bluegrassista ja banjon rämpytyksestä. Cordelia tykkää kovemmasta menosta: popista ja klubimusiikista. Vielä ei ole tullut kiistaa siitä, mikä musiikki soi himassa. Olen ollut niin vähän kotona, hän virnistää.

Lue myös:

Koop Arponen, kesän komein

Laulaja Pete Parkkonen: "En ajattele olevani seksisymboli"

Idols-voittaja Mitra Kaislaranta saa kosiokirjeitä

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.