Muusikko Koop Arponen ja hänen vaimonsa Cordelia juhlivat yksivuotishääpäiväänsä kuun lopussa Seinäjoen Provinssirockissa. ”Siellä esiintyvä ruotsalainen First Aid Kit on yhteinen suosikkimme.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Muusikko Koop Arponen ja hänen vaimonsa Cordelia juhlivat yksivuotishääpäiväänsä kuun lopussa Seinäjoen Provinssirockissa. ”Siellä esiintyvä ruotsalainen First Aid Kit on yhteinen suosikkimme.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Idols-voittaja Koop Arponen on ollut pian vuoden naimisissa vaimonsa Cordelian kanssa. – Avioliitto on maistunut hyvältä, hän kertoo.

Vuoden 2008 Idols-voittaja Koop Arponen on ollut kesäkuun lopussa vuoden naimisissa brittiläisen vaimonsa Cordelian kanssa. Parin häitä tanssittiin Englannissa.

– Avioliitto on maistunut hyvältä. Lähdemme juhlimaan hääpäiväämme Provinssirockiin, jossa nautiskelemme ja kuuntelemme hyviä bändejä, Koop kertoo.

Koop esitteli vaimonsa Britannian Suomen suurlähetystön puutarhajuhlissa, joissa juhlittiin kuningatar Elisabet II:n syntymäpäiviä. Kuningatar täytti 89 vuotta huhtikuussa, mutta puutarhapirskeet on pidetty perinteisesti lämpimämpien säiden aikaan kesäkuussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Elämään kuuluu hyvää. Yhteiselämä sujuu hyvin, kaikkea on riittävästi ja minulla on fyysisesti hyvä olla. Olemme rauhoittaneet yhtyeeni Flute of Shamen kanssa keikkatahtia. Viime vuonna olin 230 päivää pois kotoa. Kiersimme ympäri Eurooppaa, muun muassa Venäjällä, Saksassa, Hollannissa. Jatkuva tien päällä oleminen on välillä väsyttävää, mutta en halua valittaa, Koop sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tällä hetkellä bändi tekee uutta musiikkia ja keikkailee pienillä festareilla Euroopassa.

– Esiinnymme myös Suomessa – täällä keikat osuvat pääosin viikonloppuihin. On tuntunut mukavalta hiljentää vähän vauhtia.

Koopin mukaan Flute of Shamessa puhaltavat muutenkin uudet tuulet.

– Olemme soittaneet yhdessä kymmenen vuotta. Kitaristimme lähti bändistä joulukuussa, ja löysimme uuden kitaristin Meksikosta. Hänen mukanaan musiikkiin on tullut erilaista soundia. Uusi jäsen on tuonut muutenkin uutta energiaa kokoonpanoon ja tekemiseen. Hän lähti Meksikosta Eurooppaan katumuusikoksi ja päätyi lopulta Suomeen laivoille soittamaan. Meilläkin on katumuusikkotaustaa, joten sovimme hyvin tyyliltämme yhteen.

Koopin mukaan Cordelia ymmärtää hyvin miehensä työtä – onhan vaimo itsekin ammatiltaan muusikko.

– Cordelia on saksofonisti. Tapasimme 10 vuotta sitten musiikkibaarissa. Vapaa-ajalla meillä on kylläkin erilainen musiikkimaku. Pidän vanhasta musiikista, bluegrassista ja banjon rämpytyksestä. Cordelia tykkää kovemmasta menosta: popista ja klubimusiikista. Vielä ei ole tullut kiistaa siitä, mikä musiikki soi himassa. Olen ollut niin vähän kotona, hän virnistää.

Lue myös:

Koop Arponen, kesän komein

Laulaja Pete Parkkonen: "En ajattele olevani seksisymboli"

Idols-voittaja Mitra Kaislaranta saa kosiokirjeitä

Sisältö jatkuu mainoksen alla