Sami Hedberg osallistui Tanssii tähtien kanssa -kisaan viime vuonna. "Suosikkini on Pete Parkkonen. Uskon, että hänellä riittää rahkeita kisan voittoon", stand up -koomikko ennusti Janne Katajan kainalossa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Sami Hedberg osallistui Tanssii tähtien kanssa -kisaan viime vuonna. "Suosikkini on Pete Parkkonen. Uskon, että hänellä riittää rahkeita kisan voittoon", stand up -koomikko ennusti Janne Katajan kainalossa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Stand up -koomikko tähtää heinäkuun puolimaratonille kuntovalmentajan avulla.

Stand up -koomikko Sami Hedberg, 33, on ensimmäistä kertaa mukana Ylen Nenäpäivä-kampanjassa. Torstaina startannut hyväntekeväisyyskampanja kerää apua kehitysmaiden lapsille: tavoitteena on 2,9 miljoonaa euroa.

Sami kertoi kampanjan lehdistötilaisuudessa aloittavansa yhdeksän kuukautta kestävän elämänmuutosprojektin, jonka tavoitteena on laittaa niin ruokavalio kuin liikuntatottumuksetkin remonttiin. Painoa olisi tarkoitus pudottaa 125 kilosta viidesosa eli 25 kiloa.

Samilla on projektissa apunaan personal trainer. Sama pt on tehnyt aiemmin kunto-ohjelman australialaiselle liikemiehelle, joka matkusti 300 päivää vuodessa. Sami luottaa kiireisenä koomikkona siihen, että elämänmuutos onnistuu hänenkin aikatauluillaan.

– Olen tästä aika innoissani. Ruokavaliokin on inhimillinen. Jätän pääsääntöisesti pois valkoisia viljoja ja sokereita, Sami kertoi.

Sami haluaa pudottaa painoa ja saada paremman kunnon, jotta hän jaksaisi paremmin keikkailla ja urheilla. Varsinaisia terveyssyitä ei laihdutukseen ole. Sami on tarkkaillut esimerkiksi kolesteroliarvojaan jatkuvasti, ja ne ovat olleet hyvät.

Sami on lopen kyllästynyt ihmisten neuvoihin siitä, miten helppoa laihtuminen on: "Syöt vain useammin ja pienempiä annoksia". Neuvot eivät ole tuottaneet tulosta.

– Siihen vastaan aina, ettei Mäkistä saa pienempiä annoksia, hän leukailee.

Samin laihdutusurakka huipentuu ensi heinäkuussa Vierumäellä kolmatta kertaa järjestettävään Pullukka Run -puolimaratoniin, johon hän haastaa kaikki muutkin pullukat. Viime heinäkuussa miehen matkaan kului yli kolme tuntia, joten ensi vuonna hän aikoo pistää paremmaksi.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.