Kitaransoitto on yksi Sami Hedbergin rakkaista harrastuksista. Mies tunnetaan myös hyväntuulisten Pullukka Run -juoksutapahtumien keulakuvana. Kuva: Milka Alanen
Kitaransoitto on yksi Sami Hedbergin rakkaista harrastuksista. Mies tunnetaan myös hyväntuulisten Pullukka Run -juoksutapahtumien keulakuvana. Kuva: Milka Alanen

Stand up -koomikko Sami Hedberg miettii tarkkaan, mitä suuhunsa laittaa. – Kesään mennessä haluan painostani pois kymmenen kiloa, Sami sanoo.

Ammatti on yksi syy siihen, miksi koomikko Sami Hedberg, 37, on joutunut viime vuodet miettimään syömisiään.

– Vaa’an lukema alkoi hiipiä ylöspäin niillä paikkeilla, kun täytin 25. Silloin aloin tehdä stand up -keikkoja, jotka ovat lähes poikkeuksetta iltaisin ja öisin. Urheilu loppui, ja syöminen muuttui epäsäännölliseksi. Ennen esiintymisiä jännitin niin, etten pystynyt nielemään palaakaan.

– Keikkojen jälkeen oli jo niin myöhä, ettei mitään kunnollista ruokaa enää saanut. Päädyin mättämään rasvaisia grilliruokia, Sami kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paino nousi salakavalasti, ja olo huononi samaan tahtiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Korjausliikkeen Sami teki personal trainer Tomi Kokon avulla kolme vuotta sitten. Tulosta alkoi syntyä, kun Sami karsi ruokavaliostani maitotuotteet ja turhat hiilihydraatit. Esimerkiksi leipää hän ei syö enää juuri lainkaan. Väsymyspiikit katosivat, energiataso koheni, paino putosi.

”Ruokahalulle on vaikea vetää rajoja.”

Ihan helppoa painon pitäminen halutuissa lukemissa ei kuitenkaan ole. Työkseen kansaa naurattavan yrittäjän elämä on stressaavaa, ja kiusaus paikata energiavajetta pikku naposteltavilla yllättää usein.

– Painonhallinta on kamppailua. 6–7 viime vuotta ovat olleet sellaista jojottelua. Kaikki ylimääräinen kertyy leuan alle ja keskivartaloon, Sami kertoo.

– Kovia paikkoja minulle ovat esimerkiksi ”syö niin paljon kun jaksat” -tyyppiset buffet-pöydät. En voi mennä sellaisiin oikeastaan ollenkaan. Ruokahalulle on vaikea vetää rajoja.

– Kesään mennessä haluan painostani pois kymmenen kiloa, Sami sanoo.

Millaiset ovat Samin hyvän olon eväät? Millaiset opit hän sai kotoaan hyvään elämään? Lue Me Naisten uudesta numerosta 13–14 / 2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.

Vierailija

Kaikki ihmiset eivät ole luonnostaan hoikkia, mutta eivät silti ole huonompia ihmisiä.
Tavallaan on surullista, että nykyään laihtumisen kuvitellaan olevan tie onneen.
Terveelliset elämäntavat ovat hyvä asia, mutta hyväksykäämme monimuotoisuutta myös ulkonäön suhteen.
Miksi esim julkkiksen olisi pakko olla hoikka? Onko tämä oletus vain julkisuuden henkilöllä itsellään?
Usein kilojen mukana lähtee myös karisma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla