Joonas Nordman voitti Putouksen sketsihahmokilpailun kaksi kertaa peräkkäin. Kuva: Mikko Hannula
Joonas Nordman voitti Putouksen sketsihahmokilpailun kaksi kertaa peräkkäin. Kuva: Mikko Hannula

Putous-tähti Joonas Nordman yritti vuosikaudet läpimurtoa. – Herkkänä ihmisenä olen ottanut pettymykset vastaan hirveän raskaasti.

Joonas Nordmanista, 30, on tullut parissa vuodessa menestynyt, täystyöllistetty koomikko. Joonas nousi koko kansan suosikiksi Putous-ohjelmasta, jonka sketsihahmokilpailun hän voitti kahdesti.

Parhaillaan televisiossa pyörii Joonaksen käsikirjoittama ja näyttelemä Pelimies-ohjelma, jossa hän ruotii satiirin keinoin maamme poliitikkoja. Tähän tilanteeseen pääseminen on kuitenkin vaatinut paljon ponnisteluja.

– Menestyksen saavuttaminen on ollut minulle kivulias matka. On kuluttavaa olla sitkeä ja tavoitella vuodesta toiseen läpimurtoa. Olisipa joku voinut näyttää minulle viisi vuotta sitten, että se onnistuu. Olisin varmaan ollut nämä vuodet onnellisempi, Joonas pohtii.

”Vaikka kaikki on nyt hyvin, mietin välillä edelleen vaikeita hetkiäni.”

– Herkkänä ihmisenä olen ottanut pettymykset vastaan hirveän raskaasti. Vaikka kaikki on nyt hyvin, mietin välillä edelleen vaikeita hetkiäni. Tiedostan, ettei tämä ole ikuista, vaan kaikki hyvä voi kadota yhdessä yössä.

Kehumisesta paineita

Joonaksen perhe on aina kannustanut häntä uskomaan unelmiinsa – ehkä jopa hieman liikaa.

– Vanhempani ja sukulaiseni sanoivat minulle suoraan, että ”kun menet sinne Teatterikorkeakouluun, pääset Kansallisteatteriin ja sieltä Hollywoodiin”. Vaikka he tarkoittivat hyvää, sanavalinnat loivat kovia odotuksia minua kohtaan. Kehuminen muuttui mielessäni paineiksi.

Lukion jälkeen Joonas haki opiskelemaan sekä Helsingin Teatterikorkeakouluun että Tampereen näyttelijäntyön laitokselle. Joonas pyrki niihin kahtena vuonna, mutta tultuaan torjutuksi häneltä paloi pinna.

– Kärsivällisyyteni loppui ja päätin suutuspäissäni unohtaa koko alan. Petyin ja pöyristyin, kun lahjakkuuttani ei nähty. Olin sen verran kokematon, etten osannut käsitellä pettymystäni, Joonas muistelee.

”Teatterikorkeakoululla on maassamme aikamoinen ylivalta.”

Vaikeinta Joonakselle onkin ollut päästä eroon omasta uskomuksestaan, että vain korkeakoulutettu näyttelijä voi menestyä Suomessa.

– Se, etten saanut kaikkea heti, opetti minulle luovuutta.

Lue Joonaksen koko haastattelu Me Naisten numerosta 44/2016.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...