Politiikka ja imitointi ovat kiehtoneet Joonas Nordmania nuoresta asti. Pelimies-ohjelmassaan hän yhdistää molemmat. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela
Politiikka ja imitointi ovat kiehtoneet Joonas Nordmania nuoresta asti. Pelimies-ohjelmassaan hän yhdistää molemmat. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela

Putous-tähti Joonas Nordman imitoi Pelimies-satiirissaan enimmäkseen miespäättäjiä. – Naispoliitikkojen pitäisi olla rohkeampia ja tuoda persoonaansa enemmän esiin, hän sanoo.

Putous-ohjelmasta tuttu koomikko Joonas Nordman imitoi viime lauantaina alkaneessa Pelimies-ohjelmassaan maamme päättäjiä. Poliittisessa satiirissa naisten rooli on kuitenkin pieni.

– Naispoliitikkojen pitäisi olla rohkeampia ja tuoda persoonaansa enemmän esiin. Heistä on vaikeaa saada irti karikatyyrista imitointia. Ehkä he heittäytyvät miehiä vähemmän, koska he pelkäävät, että heillä on liikaa menetettävää, Joonas arvioi.

Poikkeus sääntöön on tosin presidentti Tarja Halonen.

”Halonen ei koskaan ole pyydellyt anteeksi omaa olemustaan.”

– Halonen on ihan oma lukunsa. Hänestä ja hänen johtamistyylistään voidaan olla montaa mieltä, mutta hän ei ole koskaan pyydellyt anteeksi omaa olemustaan, Joonas pohtii.

– Uskon, että Halonen on joutunut olemaan tietyllä tavalla vittumainen päästäkseen omaan asemaansa. Tosin on epäreilua, että naista sanotaan samassa tilanteessa veemäiseksi ja miestä lujaksi johtajaksi.

Eivät kaikki miespoliitikotkaan tosin taivu Joonaksen mielestä satiirin kohteeksi, ainakaan kovin helposti. Ulkoministeri Timo Soinin hahmon luomisessa on ollut haasteensa.

– Soini on jo valmiiksi itse itsensä karikatyyri, Joonas huomauttaa.

Pelimies-viihdeohjelma MTV3:lla lauantaisin klo 21.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...