Komedienne Lucy Punchin, 33, menestyksen avaimia ovat isän ikävät sieni-illalliset ja ohjaaja Woody Allen.

Onnea Lucy, olet mukana elokuvassa Bad Teacher eli lyömässä läpi Hollywoodissa! Mistä uusi noususi mahtaa johtua?
Pääsy Woody Allenin elokuvaan (You Will Meet a Tall Dark Stranger) oli viime vuonna selkeä käännekohta, kuin joku olisi lätkäissyt minuun leiman ’hyväksytty’. Sain paljon huomiota ja itseluottamukseni kasvoi.

Olen alkanut taas saada roolitarjouksia mutta toistaiseksi vielä filmeistä, joita en tekisi synkimpinä päivinäkään. Hyvistä töistä joudun vielä kilpailemaan koekuvauksissa, mutta uskallan nyt lähestyä niitä rohkeammin ja varmempana osaamisestani. Välillä läkähdyn, kun huomaan, miten nimekkäiden starojen kanssa rooleista kisaan.

Näyttelijänä olet tosiaan karmean kilpaillulla alalla. Miltä se tuntuu?
Onhan se kovaa ja hylkäämiset käyvät hipiälle. Mutta yritän olla vertaamatta itseäni muihin ja ahdistun vain, jos en ole tyytyväinen suoritukseeni. Muutaman roolin häviäminen on tuntunut tuskaiselta vääryydeltä, mutta nähtyäni valmiin elokuvan on pitänyt myöntää, että se toinen tyyppi selviytyi hommasta minua paremmin.

Bad Teacherissa näyttelet Cameron Diazin ja Justin Timberlaken kanssa. Aika eliittiseurassa siis, vai mitä?
No älä! Mutta he olivat niin tavallisia, ihan älyttömän mukavia molemmat. Muutamana ulkokuvauspäivänä ihmettelin, miksi paparazzit seurasivat meitä, kunnes muistin, että ai niin, meitsihän tässä näyttelee parin superstaran kanssa.

Teet hulvattoman roolin opettajana, rouva Oravana. Miten hahmo syntyi?
Kehittelin kimeä-äänistä ylipirtsakkaa naikkosta pitkään mielessäni. Kuvittelin, että jos jenkkipoliitikko Sarah Palinilla olisi opettajaserkku, hän olisi juuri tuollainen.

Tosielämässä minusta ei olisi opettajaksi. Pidän kyllä lapsista, mutta en osaisi toimia luokallisen kanssa. Jättäisin vain telkkarin päälle ja ottaisin hatkat.

Olet parhaimmillasi komedioissa. Mikä niissä viehättää?
Komediassa on ainakin se helppous, että tietää onnistuneensa, kun saa ihmiset nauramaan. Todellisuudessa en ole järin hauska ihminen, mutta minulla on oudot, huvittavat piirteet ja usein jutuilleni nauretaan, vaikka en ollut tarkoittanut niitä vitsiksi.

Minulla on myös outo ja hassu perhe, josta olen ammentanut matskua rooleihini. Isäni on pakkomielteinen sienestäjä, joka jatkuvasti järjestää vastenmielisiä sieniteemaisia illallisia. Ehkä kehitin huumorintajuni selviytyäkseni niistä.

 

Lucy Punch

  • 30.12.1977 Lontoossa syntynyt englantilaisnäyttelijä, joka seurustelee näyttelijä James D’Arcyn kanssa. Tunnetaan mm. elokuvista Dinner For Schmucks, Being Julia sekä Ella Enchanted.
  • Kaipaa Briteistä perhettään ja Marmite-levitettä. ”Haaveilen muutostaNew Yorkiin.”
  • Bad Teacher nyt elokuvateattereissa.
Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin uusi tähtivalmentaja Toni Wirtanen on viettänyt syksyn koti-isänä, kun vaimo Jannika B kilpaili Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Apulanta-muusikko Toni Wirtanen on pitänyt syksyn aikana sosiaalisessa mediassa yllä näkyvää kampanjaa Tähdet, tähdet -ohjelmassa kilpailleen vaimonsa Jannika B:n puolesta. Joka viikko hän on ylistänyt ylpeänä vaimoaan ja kannustanut häntä eteenpäin.

Ja sitä Wirtanen todella on – ylpeä. Jannika kertoi kesällä kamppailleensa uupumusta ja väsymystä vastaan. Siitä huolimatta hän päätti lähteä haastamaan itsensä vaativiin suoriin lähetyksiin – ja tuli kilpailussa lopulta toiseksi.

”Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois,”

– Pidän häntä sen ohjelman ehdottomana kaikkien aikojen henkisenä voittajana juuri siksi, että hän voitti itsensä niin monin kerroin siinä. Toivon, että ihmiset, jotka käyvät samoja asioita läpi, ottaisivat sen ikään kuin majakaksi. Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois, Wirtanen kuvailee.

Jannikan keskittyessä kilpailuun Toni vietti aikaa pariskunnan kaksivuotiaan Martta-tyttären koti-isänä. Seuraavaksi on kuitenkin isän vuoro hypätä jälleen television maailmaan, kun hän aloittaa yhtenä tammikuussa alkavan uuden Voice of Finland -kauden tähtivalmentajista.

Ottaako Jannika nyt roolin perheen somevastaavana?

– Jonkinlaista roolinvaihtoa tässä varmasti tapahtuu. Sen näkee sitten livelähteyksissä. Uskon kyllä, että saan hyvin Twitter-tukea, sillä rouva on kova twiittaamaan, Wirtanen pohdiskeli ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Hän kertoo löytäneensä itse television katselun uudestaan sosiaalisen tv:n nousun myötä.

– Vitsi, miten paljon enemmän sai esimerkiksi Vain elämäästä irti, kun kävi vetojen välissä katsomassa Twitteristä, mitä niistä puhuttiin. Onhan se tavallaan sellaista oman egon buustausta, mutta toisaalta siellä voisi olla myös jotain ihan muuta. Se on kaksiteräinen miekka, hän miettii.

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi.