Komedienne Lucy Punchin, 33, menestyksen avaimia ovat isän ikävät sieni-illalliset ja ohjaaja Woody Allen.

Onnea Lucy, olet mukana elokuvassa Bad Teacher eli lyömässä läpi Hollywoodissa! Mistä uusi noususi mahtaa johtua?
Pääsy Woody Allenin elokuvaan (You Will Meet a Tall Dark Stranger) oli viime vuonna selkeä käännekohta, kuin joku olisi lätkäissyt minuun leiman ’hyväksytty’. Sain paljon huomiota ja itseluottamukseni kasvoi.

Olen alkanut taas saada roolitarjouksia mutta toistaiseksi vielä filmeistä, joita en tekisi synkimpinä päivinäkään. Hyvistä töistä joudun vielä kilpailemaan koekuvauksissa, mutta uskallan nyt lähestyä niitä rohkeammin ja varmempana osaamisestani. Välillä läkähdyn, kun huomaan, miten nimekkäiden starojen kanssa rooleista kisaan.

Näyttelijänä olet tosiaan karmean kilpaillulla alalla. Miltä se tuntuu?
Onhan se kovaa ja hylkäämiset käyvät hipiälle. Mutta yritän olla vertaamatta itseäni muihin ja ahdistun vain, jos en ole tyytyväinen suoritukseeni. Muutaman roolin häviäminen on tuntunut tuskaiselta vääryydeltä, mutta nähtyäni valmiin elokuvan on pitänyt myöntää, että se toinen tyyppi selviytyi hommasta minua paremmin.

Bad Teacherissa näyttelet Cameron Diazin ja Justin Timberlaken kanssa. Aika eliittiseurassa siis, vai mitä?
No älä! Mutta he olivat niin tavallisia, ihan älyttömän mukavia molemmat. Muutamana ulkokuvauspäivänä ihmettelin, miksi paparazzit seurasivat meitä, kunnes muistin, että ai niin, meitsihän tässä näyttelee parin superstaran kanssa.

Teet hulvattoman roolin opettajana, rouva Oravana. Miten hahmo syntyi?
Kehittelin kimeä-äänistä ylipirtsakkaa naikkosta pitkään mielessäni. Kuvittelin, että jos jenkkipoliitikko Sarah Palinilla olisi opettajaserkku, hän olisi juuri tuollainen.

Tosielämässä minusta ei olisi opettajaksi. Pidän kyllä lapsista, mutta en osaisi toimia luokallisen kanssa. Jättäisin vain telkkarin päälle ja ottaisin hatkat.

Olet parhaimmillasi komedioissa. Mikä niissä viehättää?
Komediassa on ainakin se helppous, että tietää onnistuneensa, kun saa ihmiset nauramaan. Todellisuudessa en ole järin hauska ihminen, mutta minulla on oudot, huvittavat piirteet ja usein jutuilleni nauretaan, vaikka en ollut tarkoittanut niitä vitsiksi.

Minulla on myös outo ja hassu perhe, josta olen ammentanut matskua rooleihini. Isäni on pakkomielteinen sienestäjä, joka jatkuvasti järjestää vastenmielisiä sieniteemaisia illallisia. Ehkä kehitin huumorintajuni selviytyäkseni niistä.

 

Lucy Punch

  • 30.12.1977 Lontoossa syntynyt englantilaisnäyttelijä, joka seurustelee näyttelijä James D’Arcyn kanssa. Tunnetaan mm. elokuvista Dinner For Schmucks, Being Julia sekä Ella Enchanted.
  • Kaipaa Briteistä perhettään ja Marmite-levitettä. ”Haaveilen muutostaNew Yorkiin.”
  • Bad Teacher nyt elokuvateattereissa.