Komedienne Lucy Punchin, 33, menestyksen avaimia ovat isän ikävät sieni-illalliset ja ohjaaja Woody Allen.

Onnea Lucy, olet mukana elokuvassa Bad Teacher eli lyömässä läpi Hollywoodissa! Mistä uusi noususi mahtaa johtua?
Pääsy Woody Allenin elokuvaan (You Will Meet a Tall Dark Stranger) oli viime vuonna selkeä käännekohta, kuin joku olisi lätkäissyt minuun leiman ’hyväksytty’. Sain paljon huomiota ja itseluottamukseni kasvoi.

Olen alkanut taas saada roolitarjouksia mutta toistaiseksi vielä filmeistä, joita en tekisi synkimpinä päivinäkään. Hyvistä töistä joudun vielä kilpailemaan koekuvauksissa, mutta uskallan nyt lähestyä niitä rohkeammin ja varmempana osaamisestani. Välillä läkähdyn, kun huomaan, miten nimekkäiden starojen kanssa rooleista kisaan.

Näyttelijänä olet tosiaan karmean kilpaillulla alalla. Miltä se tuntuu?
Onhan se kovaa ja hylkäämiset käyvät hipiälle. Mutta yritän olla vertaamatta itseäni muihin ja ahdistun vain, jos en ole tyytyväinen suoritukseeni. Muutaman roolin häviäminen on tuntunut tuskaiselta vääryydeltä, mutta nähtyäni valmiin elokuvan on pitänyt myöntää, että se toinen tyyppi selviytyi hommasta minua paremmin.

Bad Teacherissa näyttelet Cameron Diazin ja Justin Timberlaken kanssa. Aika eliittiseurassa siis, vai mitä?
No älä! Mutta he olivat niin tavallisia, ihan älyttömän mukavia molemmat. Muutamana ulkokuvauspäivänä ihmettelin, miksi paparazzit seurasivat meitä, kunnes muistin, että ai niin, meitsihän tässä näyttelee parin superstaran kanssa.

Teet hulvattoman roolin opettajana, rouva Oravana. Miten hahmo syntyi?
Kehittelin kimeä-äänistä ylipirtsakkaa naikkosta pitkään mielessäni. Kuvittelin, että jos jenkkipoliitikko Sarah Palinilla olisi opettajaserkku, hän olisi juuri tuollainen.

Tosielämässä minusta ei olisi opettajaksi. Pidän kyllä lapsista, mutta en osaisi toimia luokallisen kanssa. Jättäisin vain telkkarin päälle ja ottaisin hatkat.

Olet parhaimmillasi komedioissa. Mikä niissä viehättää?
Komediassa on ainakin se helppous, että tietää onnistuneensa, kun saa ihmiset nauramaan. Todellisuudessa en ole järin hauska ihminen, mutta minulla on oudot, huvittavat piirteet ja usein jutuilleni nauretaan, vaikka en ollut tarkoittanut niitä vitsiksi.

Minulla on myös outo ja hassu perhe, josta olen ammentanut matskua rooleihini. Isäni on pakkomielteinen sienestäjä, joka jatkuvasti järjestää vastenmielisiä sieniteemaisia illallisia. Ehkä kehitin huumorintajuni selviytyäkseni niistä.

 

Lucy Punch

  • 30.12.1977 Lontoossa syntynyt englantilaisnäyttelijä, joka seurustelee näyttelijä James D’Arcyn kanssa. Tunnetaan mm. elokuvista Dinner For Schmucks, Being Julia sekä Ella Enchanted.
  • Kaipaa Briteistä perhettään ja Marmite-levitettä. ”Haaveilen muutostaNew Yorkiin.”
  • Bad Teacher nyt elokuvateattereissa.

Fatbardhe Hetemaj on tehnyt uraa politiikassa. Hän naurahtaa, että on sisarusnelikon ainoa naimaton. – Toisella veljellä ja siskollani on lapsia. Olen heille se hullu täti.

Fatbardhe Hetemaj, 32, odottaa viikonlopun Maailma kylässä -festivaalia, jolloin hänen perheestään kertova Kotimaa Kosovo-Suomi –dokumentti saa ensi-iltansa.

Dokumenttia tehtiin puolitoista vuotta ja se nosti naiselle pintaan monia muistoja. Hetemaj´n neljän sisaruksen vanhemmat saapuivat Kosovosta Suomeen vuonna 1992, jolloin Fatbardhe oli 7-vuotias.

– Ehkä arkielämässä oli pelon jälkeen vaikeinta tasapainoilla kahden kulttuurin välillä. Meidän kulttuurissa olin tottunut koskettamaan ihmisiä. Täällä on tietty etäisyys.

”Ala-asteella ihmettelin, kun kysyttiin, voit sä olla? Sanoin tietysti kaikille, että voin.”

– Ala-asteella ihmettelin myös, kun kysyttiin, voit sä olla? Sanoin tietysti kaikille, että voin ja sitten minulle suututtiin, kun olin luvannut niin monelle. En ymmärtänyt yhtään, että pitäisi olla vain yhden kanssa kerralla, vaan otin kaikki siipieni suojaan. Olen aina ollut tällainen paljon puhuva, Fatbardhe kertoi eilen Mummotunnelin kesän VIP-avajaisissa.

Hetemaj'n sisarusnelikko on kuuluisa saavutuksistaan. Molemmat veljet pelaavat ammatikseen jalkapalloa, Perparim Italiassa ja Mehmet Seinäjoella. Fatbardhe on tehnyt uraa politiikassa. Hän naurahtaa, että on sisarusnelikon ainoa naimaton.

– Toisella veljellä ja siskollani on lapsia. Olen heille se hullu täti. Olemme yhä tosi läheisiä.

Fatbardhe viettää itse sinkkukesää.

– Kaikki väittävät, että minulla on kumppanin suhteen kovat kriteerit. Minun pitää tuntea, että kyseessä on minun ihminen ja toki kumppanin pitää miellyttää myös silmää. 

– Haluan kuitenkin painottaa, että elämäni on hyvää näinkin. Olen huomannut, että lapsettomia suojellaan, eikä heiltä kysellä henkilökohtaisia kysymyksiä, mutta sinkuilta udellaan tosi henkilökohtaisesti, että miksi miestä ei ole löytynyt. Se ärsyttää joskus.

Kotimaa Kosovo-Suomi, TV1 ma 28.5

Naisystävä Katja ei aio esiintyä suuremmin miehensä rinnalla julkisuudessa.

Laulaja Ressu Redford, 56, esitteli torstai-iltana uuden naisystävänsä Katjan ravintola Pincho Nationin avajaisissa Turussa.

– Hyvin menee ja kesää vietetään yhdessä. Kesän kohokohta on nyt, kun aurinko paistaa, Ressu jutteli.

Silminnähden rakastunut pariskunta on seurustellut jo jonkin aikaa. Katja on käynyt miehensä keikoilla ja myönsi ihastuneensa tämän huumorintajuun.

– Muun muassa siihen, hän virnisti.

Katja totesi myös, ettei aio esiintyä julkisuudessa isommin, vaan aikoo pysytellä yksityishenkilönä. Hän kertoi työskentelevänsä ”aivan eri alalla” kuin Ressu.

– Minä olen syntyperäinen turkulainen, ja Katja on tästä läheltä, Ressu lisäsi.

Ressu Redford oli naimisissa lähes 20 vuotta Nina Björkfeltin kanssa. Pari erosi virallisesti joulukuussa 2016. Heillä on kaksi poikaa: vuonna 1998 syntynyt Frans ja vuonna 2000 syntynyt Elliot.