Kirsi Salo täytti helmikuussa 50 vuotta. ”Aiemmin tuntui tärkeältä näyttää nuorekkaalta. Nyt se on menettänyt merkityksensä. Elämän ja naurun jäljet tekevät ihmisestä kiinnostavamman.” Kuva: Liisa Valonen
Kirsi Salo täytti helmikuussa 50 vuotta. ”Aiemmin tuntui tärkeältä näyttää nuorekkaalta. Nyt se on menettänyt merkityksensä. Elämän ja naurun jäljet tekevät ihmisestä kiinnostavamman.” Kuva: Liisa Valonen

Aiemmin Kirsi Salo opasti ihmisiä vaurastumaan, nykyään hän haluaa elää rahasysteemin ulkopuolella. – Minulla ei ole suhdetta rahaan. Sitä on, koska annan sen virrata vapaasti.

Hyvinvointivalmentaja Kirsi Salo, 50, ei ole tavannut olla mitenkään aktiivinen kaukomatkailija, mutta nyt hän on lähdössä Kolumbiaan kolmatta kertaa tämän vuoden puolella.

Kirsi on ostanut sieltä 63 hehtaaria maata. Kauppaan kuului myös talo, vesiputouksia, kahvipensaita, avokadoviljelmä sekä yksi muuli. Niiden ympärille Kirsi rakennuttaa uuden kylän: koteja, viljelmiä ja hyvinvointikeskuksen. Suunnitelma omasta yhteisöstä toteutuu hyvää vauhtia.

– Olen tympääntynyt yhteiskuntaan, jossa elämme. Nykyinen meno on niin sairasta, etten voi elää täällä enää, Kirsi sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Aloin etsiä helpompaa elämää rahasysteemin ulkopuolella. Näytän omalla esimerkilläni, ettei elämän muuttaminen niin vaikeaa ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirsin yhteisössä kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen: jokainen vastaa hommasta, johon tuntee kiinnostusta.

– Luotan, että porukkamme toimii, sillä kukaan meistä ei ole sisältä niin rikki, että tarvitsisi vallan tunnetta eikä niin tyhjä, että himoitsisi ulkoista vaurautta.

Rakkauskin Kolumbiasta?

Kirsi pitää jatkossakin Helsingin-kotinsa, jossa hän asuu 10- ja 12-vuotiaiden poikiensa kanssa. Erottuaan poikien isästä kuutisen vuotta sitten Kirsillä on ollut vain kaksi lyhyttä seurustelusuhdetta.

– Jostain syystä nuoremmat miehet lähestyvät minua, vaikka toivoisin löytäväni jonkun lähempänä omaa ikääni. Minua ei haittaa, jos miehellä on harmaa tukka, kunhan mieli ja kestävys ovat kuin nuorella, Kirsi kertoo.

– Minulla on tunne, että projektini Kolumbiassa voi tuoda eteeni jonkun erityisen. Unelmoin, että meitä yhdistäisi yhteinen visio ja rakkaus maahan. Mies jaksaisi juosta vuorta ylös ja alas – ja vielä laulaisi mennessään.

Onko entinen rahoitusammattilainen saanut hörhöleiman hyvinvointiyrittäjänä? Miksi Kirsi listaa treffeillä syyt, joiden takia mies mahdollisesti jättäisi hänet? Millaisia riskejä Kolumbia-hankkeeseen liittyy? Miksi Kirsi kutsuu itseään pormestariksi?

Lue Matkalla minuksi -haastattelu Me Naisten uudesta numerosta 17/2017! Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kirsi Salo

  • Hyvinvointivalmentaja ja yrittäjä on syntynyt 7.2.1967 Helsingissä. Asuu 10- ja 12-vuotiaiden poikiensa kanssa. Lasten isä on muusikko Sammy Aaltonen.
  • Tunnetaan juontajana ja uutistenlukijana. Kauppatieteiden maisteri työskenteli aiemmin rahoitusalalla ja talousvalmentajana.
  • Perustaa ekoyhteisöä Kolumbiaan. Kylään nousee muun muassa hyvinvointikeskus, joka toimii kurssikausien ulkopuolella hostellina.
Vierailija

Hänelle ei ole vielä selvinnyt, miten heikko maan turvallisuustilanne on - ystävällisitä ihmisistä huolimatta. Joten todella naiivia väittää Kolumbian olevan sellainen maa, mihin nainen voi lähteä toteuttamaan unelmaansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla