Kirsi Salo täytti helmikuussa 50 vuotta. ”Aiemmin tuntui tärkeältä näyttää nuorekkaalta. Nyt se on menettänyt merkityksensä. Elämän ja naurun jäljet tekevät ihmisestä kiinnostavamman.” Kuva: Liisa Valonen
Kirsi Salo täytti helmikuussa 50 vuotta. ”Aiemmin tuntui tärkeältä näyttää nuorekkaalta. Nyt se on menettänyt merkityksensä. Elämän ja naurun jäljet tekevät ihmisestä kiinnostavamman.” Kuva: Liisa Valonen

Aiemmin Kirsi Salo opasti ihmisiä vaurastumaan, nykyään hän haluaa elää rahasysteemin ulkopuolella. – Minulla ei ole suhdetta rahaan. Sitä on, koska annan sen virrata vapaasti.

Hyvinvointivalmentaja Kirsi Salo, 50, ei ole tavannut olla mitenkään aktiivinen kaukomatkailija, mutta nyt hän on lähdössä Kolumbiaan kolmatta kertaa tämän vuoden puolella.

Kirsi on ostanut sieltä 63 hehtaaria maata. Kauppaan kuului myös talo, vesiputouksia, kahvipensaita, avokadoviljelmä sekä yksi muuli. Niiden ympärille Kirsi rakennuttaa uuden kylän: koteja, viljelmiä ja hyvinvointikeskuksen. Suunnitelma omasta yhteisöstä toteutuu hyvää vauhtia.

– Olen tympääntynyt yhteiskuntaan, jossa elämme. Nykyinen meno on niin sairasta, etten voi elää täällä enää, Kirsi sanoo.

– Aloin etsiä helpompaa elämää rahasysteemin ulkopuolella. Näytän omalla esimerkilläni, ettei elämän muuttaminen niin vaikeaa ole.

Kirsin yhteisössä kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen: jokainen vastaa hommasta, johon tuntee kiinnostusta.

– Luotan, että porukkamme toimii, sillä kukaan meistä ei ole sisältä niin rikki, että tarvitsisi vallan tunnetta eikä niin tyhjä, että himoitsisi ulkoista vaurautta.

Rakkauskin Kolumbiasta?

Kirsi pitää jatkossakin Helsingin-kotinsa, jossa hän asuu 10- ja 12-vuotiaiden poikiensa kanssa. Erottuaan poikien isästä kuutisen vuotta sitten Kirsillä on ollut vain kaksi lyhyttä seurustelusuhdetta.

– Jostain syystä nuoremmat miehet lähestyvät minua, vaikka toivoisin löytäväni jonkun lähempänä omaa ikääni. Minua ei haittaa, jos miehellä on harmaa tukka, kunhan mieli ja kestävys ovat kuin nuorella, Kirsi kertoo.

– Minulla on tunne, että projektini Kolumbiassa voi tuoda eteeni jonkun erityisen. Unelmoin, että meitä yhdistäisi yhteinen visio ja rakkaus maahan. Mies jaksaisi juosta vuorta ylös ja alas – ja vielä laulaisi mennessään.

Onko entinen rahoitusammattilainen saanut hörhöleiman hyvinvointiyrittäjänä? Miksi Kirsi listaa treffeillä syyt, joiden takia mies mahdollisesti jättäisi hänet? Millaisia riskejä Kolumbia-hankkeeseen liittyy? Miksi Kirsi kutsuu itseään pormestariksi?

Lue Matkalla minuksi -haastattelu Me Naisten uudesta numerosta 17/2017! Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kirsi Salo

  • Hyvinvointivalmentaja ja yrittäjä on syntynyt 7.2.1967 Helsingissä. Asuu 10- ja 12-vuotiaiden poikiensa kanssa. Lasten isä on muusikko Sammy Aaltonen.
  • Tunnetaan juontajana ja uutistenlukijana. Kauppatieteiden maisteri työskenteli aiemmin rahoitusalalla ja talousvalmentajana.
  • Perustaa ekoyhteisöä Kolumbiaan. Kylään nousee muun muassa hyvinvointikeskus, joka toimii kurssikausien ulkopuolella hostellina.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.