Whoopi Goldberg on todennut, että muut suhteet kuin parisuhteet ovat hänen elämässään etusijalla. Kuva: Reuters
Whoopi Goldberg on todennut, että muut suhteet kuin parisuhteet ovat hänen elämässään etusijalla. Kuva: Reuters

Sinkkuna viihtyvä suosikkinäyttelijä kertoo tajunneensa, ettei parisuhteeseen sitoutuminen kiinnosta häntä.

Näyttelijä Whoopi Goldberg, 61, ei parisuhdetta kaipaa. Hän kertoo The Telegraphin haastattelussa, että vaikka miehet ovat aina olleet mieltyneitä häneen ja hän miehiin, suhteessa oleminen on liian vaativaa. 

– Kokemukseni vuosien varrelta kertoo, että parisuhteessa täytyy sitoutua välittämään siitä, mitä joku muu ajattelee. En halua nähdä niin paljon vaivaa, hän sanoo haastattelussa. 

Lausunto on virkistävän suoraa puhetta. Pitkä parisuhde on yhä normi sekä Hollywoodissa että tavallisen kansan parissa, vaikka yhdessä eläminen ei tee kaikkia onnellisiksi. 

Kolme avioliittoa

Goldberg ei ole aina ollut sinkku, vaan hänellä on pitkä kokemus parisuhteista. Kuten moni muukin Hollywood-näyttelijä, esimerkiksi Halle Berry, Milla Jovovich ja Nicolas Cage, myös Goldberg avioitunut kolmesti. Viimeisin liitto päättyi eroon vuonna 1995.

– En koskaan ollut kovin sitoutunut. Pystyn nyt sanomaan, etten koskaan ollut oikeasti rakastunut. Minun ei olisi ikinä pitänyt mennä naimisiin. Sen tajuaminen vapautti minut.

”Rakastan miehiä, ja miehet rakastavat minua.”

Nykyään Goldberg keskittyy ihan muihin suhteisiin kuin parisuhteeseen. Hänellä on ensimmäisestä avioliitostaan yksi tytär, ja muutama vuosi sitten hänestä tuli peräti isoisoäiti. 

– Minulla on paljon suhteita – suhde tyttäreeni, lapsenlapsiini ja lapsenlapsenlapseeni – ja ne ovat etusijalla, hän sanoo The Telegraphille.  

Ei sen oikean odottelua

Osalle ihmisistä sinkkuus on kumppanin löytämisen odottelua. Whoopi Goldbergin mukaan miesten löytäminen ei ole ollut hänelle ongelma:

 – Rakastan miehiä, ja miehet rakastavat minua. Olen sillä tavalla onnekas. Harmittaa vain, että minulta kesti niin kauan tajuta, ettei minua ole tarkoitettu parisuhteeseen. 

Goldberg on tehnyt parhaansa auttaakseen muitakin ymmärtämään, että parisuhde ei ole oikotie onneen. Hän julkaisi runsas vuosi sitten kirjan, jonka nimi on englanniksi If Someone Says: “You Complete Me”, RUN! Suomeksi sen voisi kääntää esimerkiksi muotoon: Jos joku sanoo, että teet hänet kokonaiseksi, JUOKSE! 

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: