”Ehkä jään vielä jossain vaiheessa kotiin pidemmäksi aikaa, emme ole miettineet elämää vielä niin pitkälle”, Ile Uusivuori kertoo. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Ehkä jään vielä jossain vaiheessa kotiin pidemmäksi aikaa, emme ole miettineet elämää vielä niin pitkälle”, Ile Uusivuori kertoo. Kuva: Jonna Öhrnberg

Juontaja Ilkka ”Ile” Uusivuori elää täyttä perhe-elämää. – Nyt on kädet täynnä, hän kuvailee.

X-Factorin juontava Ilkka ”Ile” Uusivuori paiskii vuorostaan töitä, kun vaimo Marja Hintikka on kotona parin seitsemänkuisen tyttären kanssa. Lapsi on parin kolmas. Perheen pojat ovat 2- ja 4-vuotiaat.

Kun parin pojat olivat pieniä, Ilkka jätti työnsä YleX:n aamussa ja oli heidän kanssa kotona kymmenen kuukautta.

– Olin paahtanut työelämässä pitkään. Silloin tuli olo, että eihän näitä aikoja saa takaisin. Kotona meni muutama kuukausi, että sain rytmin päälle. Ajasta jäi voimakas side keskimmäiseen poikaan. Kyllä hän yhä saattaa huutaa ensimmäisenä isiä.

Isyysvapaasta Ile osasi nauttia, kun päivärytmi saatiin kohdalleen.

– Lenkkeiltiin joka aamu Hietsussa. Vedin siinä lyhyen treenin, kun toinen nukkui ja toinen leikki hiekkaleluilla. Sitten lounasta, päikkäreitä ja sumplimista, että pojat eivät hermostu. Kiitokset Marjalle, joka painoi silloin töitä. Ymmärrän, että taloudellisesti kaikkien ei ole mahdollista jäädä pitkäksi aikaa pois työelämästä.

– Olisin voinut jäädä kotiin, mutta Marja sanoi, että nyt on hänen vuoro. Ehkä jään vielä jossain vaiheessa kotiin pidemmäksi aikaa, emme ole miettineet elämää vielä niin pitkälle.

”Kolmen lapsen kanssa elämä pitää rakentaa kokonaisvaltaisesti, pidämme kiinni sunnuntain perhepalavereista.”

Ile ja Marja ovat halunneet pitää kiinni parisuhdeajasta pikkulapsiarjen keskellä.

– Kolmen lapsen kanssa elämä pitää rakentaa kokonaisvaltaisesti, pidämme kiinni sunnuntain perhepalavereista. Siinä suunnittelemme, onko toisella treenitarpeita tai muita menoja. Meillä ei ole oikein tukiverkkoja, jos toinen haluaa jonnekin, toisen täytyy olla lasten kanssa.

Joskus pari ottaa ulkopuolisen lastenhoitajan ja menee treffeille kahdestaan.

– Kun nuorin on vielä niin pieni, niin saatamme ottaa hoitajan ja mennä pienimmän kanssa meidän mökille. Kun paikalla on vaimo ja yksi lapsi, sekin alkaa tuntua treffeille.

Lisää lapsia pari ei tällä hetkellä suunnittele yrittävänsä.

– Nyt on kädet täynnä. Propsit Marjalle, joka tälläkin hetkellä hoitaa kipeitä lapsia kotona.