Redraman eli Lasse Mellbergin mielestä raitis elämä on kaikkea muuta paitsi tylsää. – Välillä toivon, että olisi tylsempää. Raittiina kaikki tunteet pitää kohdata raakoina, rakastunut räppäri sanoi Suomipopin haastattelussa.

Räppäri Redrama eli Lasse Mellberg, 36, puhui tällä viikolla Suomipopin Popstudiossa päihdevuosistaan ja siitä, miten hän on muuttunut kolmen raittiin vuoden aikana. Redrama halusi korjata julkisuudessa olleen väitteen, että hän olisi yrittänyt kaksi kertaa itsemurhaa. Räppäri kertoi, että itsemurha oli hänelle realistinen ajatus, mutta hän ei onneksi päässyt niin pitkälle.

– Jotain mun sisällä tapahtui, jotain ihan konkreettista. Menin niin sanotusti eri asentoon. Sen jälkeen ei ollut helppoa, mutta tuntui, että mulla on mahdollisuus muuttua, Redrama kertoi Susanna Laineelle ja Sami Kuroselle.

Pahimmillaan Redrama oli tilanteessa, jota hän kuvailee helvetiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Se oli sellaista fyysistä ja henkistä pahoinvointia, mitä mä en toivoisi kenellekään. Eikä nyt puhuta mistään krapulassa, että on vähän ikävää. Oli mahdotonta olla. Yksi minuutti tuntui siltä, että miten siitä selviää. Olotila oli ihan helvettiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun Redrama oli päättänyt lopettaa päihteidenkäytön, hän selvisi alkuvaiheesta omin voimin, mutta haki myöhemmin apua ja sai myös vertaistukea.

– Ei ollut enää kyse siitä, että menetänkö duunini tai että lähteekö vielä yksi tyttöystävä kävelemään. Kyse oli siitä, että haluunko mä jatkaa mun elämää.  

Pahimmillaan räppärin elämä oli sellaista, että häneltä perittiin velkoja aseen kanssa. Näitä hetkiä Redrama ei halua enää sen kummemmin muistella, mutta myönsi niiden olleen pysäyttäviä hetkiä.

– Silloin mietin, että missä vaiheessa oon joutunut tähän. Voisin kirjoittaa aika katu-uskottavan elämäkerran.

Nykyinen raitis elämä on Redrama mielestä kaikkea muuta kuin tylsää.

– Välillä toivon, että olisi tylsempää. Raittiina pitää kohdata kaikki tunteet raakana. Kun menee hermot, niin menee hermot. Ja sitten kun rakastuu, niin...

– Ootko sä rakastunut? Susanna Laine keskeytti.

– Olen, Redrama sanoi.

Katso videolta Redraman koko haastattelu, joka alkaa 7.30 minuutin kohdalta. Jos video ei näy, voit katsoa sen Suomipopin sivuilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla