Marimekon tunikaan pukeutunut Kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski (vas.) väitteli Vasemmistonuorten puheenjohtajan Li Anderssonin kanssa viime viikolla Porin SuomiAreena-tapahtumassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marimekon tunikaan pukeutunut Kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski (vas.) väitteli Vasemmistonuorten puheenjohtajan Li Anderssonin kanssa viime viikolla Porin SuomiAreena-tapahtumassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski löi vetoa, että osallistuu ensimmäiselle maratonilleen ennen kuin täyttää 30 vuotta.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski, 29, hyppää vapaa-ajallaan moottoripyörän selkään, tai lenkkeilee erilaisissa maastoissa. Hänellä on kesällä menossa Helsinki tutuksi –projekti, mikä tarkoittaa lenkkeilyä eri puolella pääkaupunkiamme.

– Voin valita lenkkipolkuni neljästä eri ilmansuunnasta ja se on minulle maalaisena ihanaa ja avartavaa, Vaasasta kotoisin oleva Susanna nauraa.

Susanna kertoo tyhjentävänsä päänsä juoksemalla. Silloin kuulokkeissa soi sekalainen musiikki tai Yle Puhe.

– Mitä rankempi fyysinen rasitus, sen parempi. Hien pitää roiskua, jotta saa puhdistavan ja terapeuttisen kokemuksen. Aikanaan tanssin kaikkea kansantanssista balettiin, mutta juokseminen sopii paremmin nykyisiin aikatauluihini, hän kertoo.

Kokoomusnuorten naisverkosto Naarasleijonat on syyskuussa lähdössä Tallinnan maratonille ja Susannan olisi tarkoitus lähteä mukaan. Itse asiassa hän löi jo vetoa, että juoksee maratonin ennen, kuin maaliskuussa täyttää 30 vuotta.

– Myönnän, että olen yllytyshullu, hän nauraa.

Nainen kävi menneellä viikolla tiukkaa keskustelua Vasemmistonuorten puheenjohtajan Li Anderssonin kanssa SuomiAreenalla Porissa.

– Kirjoitamme Lin kanssa yhteistä kirjaa yhteiskunnan tilasta ja tulevaisuudesta. Lin kanssa väittely on mielenkiintoista, sillä hänellä on paljon mielipiteitä ja olemme eri mieltä niin monesta asiasta. Hän on erittäin määrätietoinen nainen, Susanna kehuu vastapariaan.

Lue myös:

Henna Virkkunen: "En lähde puheenjohtajakisaan"

Ystävät eri mieltä

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

härpäke

Oho! Jouni Hynynen luopui ikonisesta tukastaan: ”Joskus pitää aloittaa alusta”

Kyllähän tuo tukka on ollut tavaramerkki "tuotteelle" Hynynen, mutta tukan huolto on aikaa vievää ja työtä vaativaa sen selvittäminen pesun jälkeen ja takkujen aukaisu. Tiedän ainakin oman pitkän tukkani kautta tuon, tosin hiuslaadut ovar erilaisia. Onhan se hienoa, kun uskaltaa uudistua. Onnellista tukatonta elämää klanipäänä!
Lue kommentti