"En ollut tajunnut, että alkoholista oli tullut niin vahva rituaali, vapauden merkki ja palkinto", Petteri Summanen (vas.) kertoo Kodin Kuvalehdessä. Petteri nähdään pitkästä aikaa televisiossa, sillä hän näyttelee Klikkaa mua -sarjassa Minttu Mustakallion (kesk.) ja Timo Tuomisen (oik.) kanssa. Kuva Ari K. Ojala
"En ollut tajunnut, että alkoholista oli tullut niin vahva rituaali, vapauden merkki ja palkinto", Petteri Summanen (vas.) kertoo Kodin Kuvalehdessä. Petteri nähdään pitkästä aikaa televisiossa, sillä hän näyttelee Klikkaa mua -sarjassa Minttu Mustakallion (kesk.) ja Timo Tuomisen (oik.) kanssa. Kuva Ari K. Ojala

Petteri Summanen kertoo Kodin Kuvalehdessä olleensa vuoden tipattomalla. Toinenkin vuosi juomatta olisi mennyt helposti, mutta näyttelijä-ohjaaja ei halua elää kokonaan ilman nousuhumalaa.

Näyttelijä-ohjaaja Petteri Summanen, 45, kertoo uusimmassa Kodin Kuvalehdessä tipattomasta vuodestaan. Hän sai idean siihen, kun näki taulukon alkoholin suurkulutuksen rajoista.

– Mietin että ei helvetti, oma viikottainen kulutushan on aika heviä. Hätkähdin, kun tajusin, miten määrät olivat kasvaneet vähitellen, vuosien mittaan, Petteri Summanen kertoo Kodin Kuvalehdessä.

Petterin kanssa tipatonta kokeili myös hänen Kati-vaimonsa. Molemmat elivät vuoden 2013 kokonaan ilman alkoholia. Aluksi Petteri huomasi tarvitsevansa uusia rutiineja tissuttelun tilalle. Ensin hän hankki kuntosalikortin, sitten hiihtosukset. Perheillallisilla valkoviini vaihtui veteen, ja kaupassa Petteri opetteli ohittamaan uutuusoluita notkuvat hyllyt. Kesällä mökkioluen sijaan sihahti limsa.

– Ei ole sattumaa, että nelikymppiset juoksevat maratonin, eroavat avioliitostaan, vaihtavat alaa tai havahtuvat johonkin muuhun. Tässä iässä kohdataan asioita, Petteri miettii lehdessä.

Monet kysyivät Petteriltä, mitä jos hän repeää. Miehen vastaus oli: "En repeä." Eikä hän revennyt.

Tipattoman vuoden lähestyessä loppuaan Petteri ja Kati huomasivat, että heidän elämänsä on tosi kivaa, eikä alkoholin todellakaan pidä olla mukana kaikessa. Toinen vuosi juomatta olisi kuulemma mennyt helposti, mutta Petteri ei silti halunnut jatkaa tipatonta.

– Nautin alkoholista. Siemailen ja maistelen ja kilistelen mielelläni. En halua menettää kokonaan pientä nousuhumalaa hyvässä seurassa, Petteri perustelee lehdessä.

Hän kuitenkin sanoo miettivänsä jatkossa, kuinka usein tölkkiä on tarpeellista roikottaa kädessä.

– Sen olen oppinut, että alkoholi ei saa enää olla automaatio. Tissuttelu on perseestä.

Lue Petteri Summasen koko haastattelu uusimmasta Kodin Kuvalehdestä 7/2014. Voit ostaa digilehden Kodin Kuvalehden nettisivuilta.

Lue myös:

Mikko Leppilampi puoli vuotta tipattomalla: "En voi missata ainuttakaan päivää"

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta