Pertti Kurikalla ei ole perhettä tai lähisukulaisia, mutta ystäviä on paljon. Hanna-kihattuaan hän näkee kerran kuukaudessa. ”Ollaan yhdessä ja istutaan käsikkäin. Rakkaus on ihana asia”, Pertti sanoo KK:n haastattelussa. Kuva: Sanoma-arkisto/Pekka Elomaa
Pertti Kurikalla ei ole perhettä tai lähisukulaisia, mutta ystäviä on paljon. Hanna-kihattuaan hän näkee kerran kuukaudessa. ”Ollaan yhdessä ja istutaan käsikkäin. Rakkaus on ihana asia”, Pertti sanoo KK:n haastattelussa. Kuva: Sanoma-arkisto/Pekka Elomaa

Pertti Kurikka kertoo Kodin Kuvalehdessä, että olisi halunnut – ja haluaa edelleen – päättää itse omista asioistaan.

Muusikko Pertti Kurikka, 58, kertoo tänään ilmestyneessä Kodin Kuvalehdessä asuneensa lapsuutensa kahdessa lastenkodissa. Ensimmäisen kerran hän muutti lastenkotiin viisivuotiaana.

– En ole ihan varma, miksi. Äiti kävi kyllä katsomassa, Pertti muistelee lehdessä.

Äiti on yksi kolmesta asiasta, jonka Pertti muistaa lapsuudestaan. Toinen asia on valkoinen, muovinen leikkimatkustajalaiva, jonka Pertti sai kaveriltaan. Ja kolmas oli kani, jolla oli pitkät korvat ja jota Pertti sai ruokkia.

Pertin äiti kuoli vuonna 1992, mutta Pertillä ei ollut mahdollisuutta hyvästellä häntä.

– Soitin sairaalaan, ja sieltä sanottiin, että ai, äitisi on kuollut. Äidin hautajaiset pidettiin, mutta kukaan ei kertonut siitä.

Lastenkotien jälkeen Pertti kertoo asuneensa lukuisissa eri paikoissa. Hän muistaa yhdeksän ryhmäkotia ja asuntolaa vuosilukuineen.

– Aina joku on sanonut, että nyt pitää muuttaa ja mennä toiseen paikkaan, ja olen mennyt.

Pertti sanoo lehdessä, että olisi toivonut voivansa päättää itse.

– En halua, että muut määrää. Se olen minä, joka määrää minun asiat.

– Uskon kyllä aika hyvin, että nyt pitää tulla syömään tai että nyt työpäivä on loppunut. Mutta hei, vähän kunnioitusta!

Tällä hetkellä Pertti asuu yhdeksän miehen ryhmäkodissa, jossa hänellä on oma kaksio ja keittonurkkaus.

Pertti Kurikan koko haastattelun voit lukea Kodin Kuvalehden numerosta 4/2015.


Pertti Kurikan nimipäivät pääsi viime lauantaina jatkoon Uuden musiikin kilpailun ensimmäisestä karsinnasta. Kuvassa rumpali Toni Välitalo (vas.), kitaristi Pertti Kurikka, basisti Sami Helle ja laulaja Kari Aalto.

Lue myös:

Tätäkö on luvassa, jos Pertti Kurikan nimipäivät pääsee Euroviisuihin? Katso video!

Kovasikajuttu lähettää ennakkoluulot romukoppaan

Tilaajille
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala

Jaana Kivimäki halvaantui, kun hevoskuljetusauton lastaussilta katkaisi hänen selkärankansa. Ensin Jaana oli katkeroitua, mutta sitten hän päätti selviytyä.

Punaisen omakotitalon oven avaa hymyilevä emäntä. Vaikka kello on vasta yksitoista, Jaana Kivimäki , 44, on ehtinyt jo paljon. Hän on herännyt kuudelta, ruokkinut hevosensa ja ajanut 25 kilometrin päähän ratsastushallille...

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman ei paljasta parisuhdestatustaan. – Siellä on ollut aika paljon höpö höpö -juttuja, valitettavasti.

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, 49, on ollut niin kiireinen, että hän ei ole ehtinyt pitämään edes kesälomaa kahteenkymmeneen vuoteen.

– Tänä kesänä en ottanut ainuttakaan työtarjousta vastaan. Olen ollut Madridissa, mökillä, hoitamassa vanhaa äitiäni ja viettänyt paljon aikaa lasteni kanssa, Hannu-Pekka kertoo Suomen Kansallisteatterin syyskauden avajaisissa.

– Olen tehnyt viime aikoina niin paljon elokuvatöitä, että koin tarvitsevani vapaan kesän. Huomasin, että tänä syksynä tulee neljä elokuvaa, esimerkiksi Tyhjiö ja Ihmisen osa, joissa olen mukana. Ehkä se riittää joksikin aikaa.

Hannu-Pekka aikoo viettää kaksi viimeistä kesälomaviikkoaan Valamon luostarissa uutta kirjaa kirjoittaen.

– Ortodoksina käyn siellä rauhoittumassa. Olin siellä kesäkuussa ristisaatossa. Myös kummisetäni Kalle Holmberg oli ahkera Valamon kävijä, Hannu-Pekka kertoo.

Hannu-Pekan kausi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professorina päättyi helmikuussa, jolloin hänet kiinnitettiin vakituiseksi näyttelijäksi Suomen Kansallisteatteriin.

Syksyllä hän näyttelee Fjodor Dostojevskin Karamazovin veljeksissä.

– Olo on samanlainen, kun meni nuorena uuteen työpaikkaan. Kun on työyhteisön uusi jäsen, miettii aina, että mitäs täällä tapahtuu. Totta kai olen iloinen, että sain Kansallisteatterista hautakivisopimuksen.

Hannu-Pekka aikoo kuitenkin rauhoittaa työtahtia.

– Päätin, että laitan ajan rahan edelle. Minulla ei ole enää kauheaa pakkoa olla joka jutussa mukana. Tosin viisikymppisille miehille on paljon töitä, ja isoimmat roolit voivat olla vielä edessä.

”Minulla ei ole enää kauheaa pakkoa olla joka jutussa mukana.”

Hannu-Pekka täyttää ensi vuonna 50 vuotta.

– Minulla ei ole mitään villitystä. Tai jos se iskee joku päivä suihkussa, niin tiedän, mikä se on. Ei viisikymppinen vanha ole, mutta ehkä ikä antaa mahdollisuuden rauhoittua.

Hannu-Pekka oli naimisissa näyttelijä Minna Haapkylän kanssa vuoteen 2014 asti, ja heillä on kaksi poikaa. Eron jälkeen Hannu-Pekka on ollut rakkauselämästään vaitonainen.

– En kerro, Hannu-Pekka nauraa, mutta myöntää ainakin tavanneensa uusia tuttavuuksia.

– Siellä on ollut aika paljon höpö höpö -juttuja, valitettavasti.