Kiusaamista kokenut Elias Kaskinen:
Elias Kaskinen kasvoi nelilapsisen perheen ainoana poikana. ”On etuoikeus kasvaa kolmen siskon keskellä. Naisilla on elämässäni tasapainottava vaikutus.” Kuva: Juha Salminen
Elias Kaskinen kasvoi nelilapsisen perheen ainoana poikana. ”On etuoikeus kasvaa kolmen siskon keskellä. Naisilla on elämässäni tasapainottava vaikutus.” Kuva: Juha Salminen

Laulaja Elias Kaskinen, 23, tietää, miten ulkonäköön kohdistuva ilkeily satuttaa. Nuoruuden kiusaaminen loppui, kun Elias laihtui 17 kiloa ja alkoi saada tyttöjen huomiota.

Juuri 23 vuotta täyttänyttä Elias Kaskista verrataan supersuosittuun lauluntekijään Juha Tapioon. Elias laulaa rakkaudesta aikuisen miehen pehmeällä ja syvällä äänellä. Hän on kotoisin uskovaisesta perheestä, mutta hänen musiikkinsa on radiopoppia.

Eliasta vertaus sekä imartelee että mietityttää.

– On meissä jotain samaa, ja pidän itsekin Juha Tapion musiikista, seuraavaksi suureksi lauluntekijäksi povattu Elias sanoo.

– Totta kai toivon, että minä olen joskus se, johon uusia tulokkaita verrataan, mutta ei tuo vertaus tuulesta temmattu ole.

Elias ilmoittaa suoraan päämääränsä: olla joskus Suomen menestynein laulaja. Hän sanoo sen täysin leuhkimatta ja itseään korostamatta.

– Toivon, että musiikkini tavoittaisi mahdollisimman monet kuulijat.

”Olen ollut itsekin mamu”

Elias oli yhdeksänvuotias, kun perhe muutti vuodeksi Australiaan isän töiden vuoksi. Kokemus on noussut hänelle yhdeksi elämän tärkeimmistä.

Hän joutui uuteen maahan vieraiden ihmisten keskelle, vaikkei osannut kieltä sanaakaan.

– Olen tämän hetken julkista keskustelua kuunnellessani ymmärtänyt, miltä maahanmuuttajista tuntuu, sillä vasta viime aikoina olen tajunnut, että minähän olen ollut mamu itsekin.

Australian-vuotensa ansiosta Elias on oppinut ”pitämään ovensa ja mielensä aina auki”.

– Minua kohdeltiin siellä todella hyvin, ja kaikki halusivat auttaa vaikkapa koulussa. Mutta miltä olisi tuntunut, jos olisin ollut siellä ei-toivottu? hän miettii.

Toinen kypsyttävä kokemus on ollut nuoruuden muodonmuutos. Ala-asteen ylipainoisesta pojasta tuli seitsemännellä luokalla lähes 190-senttinen nyrkkeilijä.

– Olin pulska lapsi, ja kun innostuin nyrkkeilystä, laihduin puolessa vuodessa 17 kiloa. Yhtäkkiä sain tyttöjen huomiota, ja kiusaaminen loppui.

Elias sanoo, että kiusaaminen oli enimmäkseen nimittelyä.

– En ole katkera, mutta jokainen, joka saa kuulla ulkonäöstään pahoja sanoja, muistaa ne aina. Pystyn vieläkin samastumaan heihin, joiden ulkokuoressa on jotain erilaista.

Ketä supertähteä Elias on innostanut? Lue laulajan koko haastattelu Me Naisista 40/2015.

Elias Kaskinen

Syntyi Helsingissä 26.7.1992.

Asui Lohjalla 16-vuotiaaksi saakka, jolloin muutti yksin Helsinkiin opiskellakseen Kallion ilmaisutaidon lukiossa.

Opiskellut Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatusta, pop-jazzkonservatoriossa kontrabasson soittoa ja Metropolia-ammattikorkeakoulussa musiikkituotantoa ja sävellystä.

Harrastaa juoksua ja kehonpainoreenausta.

Elias Kaskisen & Päivän Sankarien esikoisalbumi Elämä lupaa mulle ilmestyi 28.8.

Vierailija

Kiusaamista kokenut Elias Kaskinen: ”Pahat sanat muistaa aina”

http://www.kaleva.fi/juttutupa/terveys-ja-hyvinvointi/kummatkohan-on-tay ... https://psychologized.org/what-is-the-lucifer-effect/ kopioirtu skeptikon päiväkirjasta: Kelan tutkimusprofessori Raimo Raitasalon mukaan nuorten väkivaltaista käyttäytymistä "ymmärretään liian pitkälle". Raitasalo haluaisi, että väkivaltaa kutsuttaisiin väkivallaksi eikä "kiusaamiseksi" ja että väkivaltaisesta käytöksestä rangaistaisiin aina. Tästä on helppo olla samaa mieltä. Koulukiusaajien paapomisen taustalla...
Lue kommentti