Kesäjuhlissa torstaina viihtyneet Kirsi Salo ja Antti Leponiemi kertovat olevansa tantrakollegoja. Kuva: Sakari Majantie
Kesäjuhlissa torstaina viihtyneet Kirsi Salo ja Antti Leponiemi kertovat olevansa tantrakollegoja. Kuva: Sakari Majantie

– Suorituspaineet tai seksitekniikat eivät kuulu tantraan, sanovat hyvinvointiyrittäjät Kirsi Salo ja Antti Leponiemi.

Hyvinvointiyrittäjä Kirsi Salo, 48, piipahti Imperial Health Clubin kesäjuhlissa komean nuoren miehen kanssa.

Antti Leponiemi on työkaverini, teemme yhdessä tantrista parisuhdevalmennusta verkossa, Kirsi kertoi.

Kirsi ja Antti painottivat, etteivät seurustele keskenään, vaan että kyse on työsuhteesta.

– Me ihmiset näyttelemme rooleja etenkin parisuhteissa koko ajan ja monella eri tasolla. Siksi opetamme muun muassa avoimuutta ja läsnäoloa, Kirsi selitti.

Myös Leponiemi oli samoilla linjoilla.

– Tantra on avoimuutta ja rehellisyyttä sekä toista että itseä kohtaan. Se on paljon enemmän kuin pelkkää seksiä Se on oman voiman löytämistä ja sitä, että uskaltaa laittaa omat rajat, sekä sanoa kyllä ja ei, kun siltä tuntuu, hän kuvaili.

Parivaljakko tapasi uusseelantilaisen tantraopettaja Bruce Lyonin tunneilla. Antti oli seurannut Lyonin koulutuksia maailmalla. Kun Lyon luennoi Suomessa, päättivät Kirsi ja Antti yhdistää voimansa ja perustaa verkkovalmennuksen. Kirsin ja Antin mukaan ihmiset ajattelevat tantraa liikaa fyysisyyden ja seksin kautta.

– Emotionaalinen yhteys toiseen ihmiseen on tyydyttävämpää kuin mikään fyysinen yhteys. Opetamme ihmisiä sille intiimiyden tasolle, he selittivät.

Kumpaakaan eivät kuulemma kiinnosta seksikikkailut tai orgasmit, vaan kaikki lähtee itsetuntemuksesta ja siitä, että peloista ja toiveista puhutaan suoraan.

– Suorituspaineet tai seksitekniikat eivät kuulu tantraan. Haluamme päästä niistä pois, sillä ne ajavat ihmisiä kauemmas toisistaan, kun he keskittyvät suoritukseen eivätkä siihen miltä heistä tuntuu. Sydämen pitää olla auki. Tantraseksi on mielestäni hyvää, jos se päättyy itkuun, Kirsi kuvaili.
 

Missifinalisti sai inspiraation painonpudotukseensa Suurin pudottaja -ohjelmasta.

22 kilogrammaa on iso painonpudotus, erityisesti seitsemän kuukauden aikana tehtäväksi. Ja erityisesti, jos ei alun perinkään ole lihava.

Miss Suomi -finaalissa mukana oleva Adriana Gerxhalija, 22, pudotti runsaat 20 kiloa painostaan vuonna 2015. Adriana oli 20-vuotias ja katseli Suurin pudottaja -ohjelmaa.

– Ohjelmassa vieraili entinen missi, joka antoi motivaatiota ohjelmassa mukana olevalle painonpudottajalle. Tv:n kautta hän antoi motivaatiota myös minulle! Adriana muistelee.

175-senttinen Adriana kertoo painaneensa tuolloin noin 80 kiloa. Painoindeksin mukaan hän oli lievästi, noin neljän kilon verran, ylipainoinen. Ei varsinaisesti lihava, mutta liian iso missiksi. Hän oli salaa haaveillut misseydestä lapsesta asti, muttei ollut puhunut unelmastaan kenellekään.

– Ajattelin, että ansaitsen sen, että elämässäni on sisältöä, josta olen unelmoinut.

”Itsehillintä oli tosi iso juttu.”

Alku aina hankalaa

Aluksi painonpudotus oli vaikeaa.

– Itsehillintä oli tosi iso juttu, Adriana sanoo.

Viikkojen myötä uudet tavat kuitenkin vakiintuivat. Näillä keinoilla Adriana laihtui 22 kiloa seitsemässä kuukaudessa:

  1. Adriana vaihtoi vaalean leivän ruisleipään.
  2. Hän söi mahdollisimman kevyen lounaan, esimerkiksi salaattia.
  3. Hän vältti punaista lihaa ja suosi kasviksia sekä kanaa ja kalaa. Myös raejuusto tuli tutuksi.
  4. Herkut jäivät pois arjesta. Kerran viikossa Adriana söi jälkiruokaa.
  5. Hän käveli parin kilometrin työmatkan bussilla matkustamisen sijaan. Se auttoi paljon.
  6. Hän yritti olla fyysisesti aktiivinen päivän mittaan.
  7. Kun lipsahduksia tuli, Adriana antoi itselleen anteeksi ja yritti uudestaan.
  8. Hän aloitti pienestä: ensin tavoite oli saada viisi kiloa pois, sitten toiset viisi kiloa ja niin edelleen.

Missimitoissa

Painonpudotusurakan jälkeen Adriana oli 58-kiloinen, eli puolentoista kilon päässä alipainosta. Missimitoissa ja sanojensa mukaan onnellinen.

Nyt Adrianan painoksi on ilmoitettu 60 kiloa. Tämän viikon sunnuntaina on Miss Suomi -finaali, ja selviää, tuleeko Adrianan unelmasta totta.

Painon vahtaaminen kuuluu misseyteen, ja misseille on Suomessakin toisinaan esitetty laihdutusvaatimuksia ennen Miss Universum -kisoja. Mitä Adriana sanoisi, jos tulisi käsky laihduttaa vielä lisää?

– En usko, että sellaista tulisi, Adriana pohtii.

– Miss Universumissakin on eri kokoisia tyttöjä, muodokkaampia ja hoikempia. Kaikilla on oma juttunsa.

Emilia Bottas ehti kilpailla uintiuransa aikana kolmissa olympialaisissa. ”Otan ratsastuksen kilpailu kerrallaan. Nautin, että pääsen kilpailemaan.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Vuoden alussa kilpauinnin lopettanut uimari harjoittelee nykyään tavoitteellisesti esteratsastusta.

Emilia Bottas, 25,kilpailee seuraavaksi Helsinki International Horse Show´ssa Helsingin Jäähallissa.

– Olen ollut aikaisemmin katsomassa näitä kisoja yleisössä. Onhan se vähän erilainen areena kuin kesän kilpailuissa, joihin otin osaa. Jännittää kyllä.

Emilia harjoittelee oman valmentajan kanssa Tuusulassa, josta on löytynyt sopiva talli kilpahevosille. Tällä hetkellä Emilia treenaa hevosten kanssa melkein päivittäin.

– Minulla oli uinnin aikaan terveysongelmia ja otin ratsastuksen alkuun siihen rinnalle toiseksi lajiksi. Enhän sitten osannut ottaa sitä niin kevyesti. Olen sellainen, että en voi lähteä muuten vain aamulenkille, vaan minulla pitää olla jokin tavoite.

Tavoitteellisesta harjoittelusta huolimatta Emilia arvelee, että elämä on nyt rennompaa kuin uintiuran aikaan.

– Uinti on kestävyyslaji, jossa kaikki on kiinni omasta kropasta. Ratsastuksessa myös hevosella ja ajatustyöllä on paljon merkitystä. Uinnin aikaan en voinut täyttää kalenteria ikinä liian täyteen tai tehdä vapaalla yhtään kroppaa kuormittavia juttuja. Nyt en ole esimerkiksi yöunistani niin tarkka.

Molemmilla omat kisat

Emilia asuu pääosin Helsingissä. F1-kuljettajana ajava puoliso Valtteri Bottas käy tapaamassa vaimoaan paljon Suomessa.

– Meillä on yllättävän paljon yhteistä aikaa. Meille on ollut alusta asti selvää, että menemme molemmat kohti omia tavoitteitamme. Valtteri on tukenut minua aina. Mitään perheen perustamissuunnitelmia meillä ei vielä vähään aikaan ole, Valtterinkin ura on vasta juuri päässyt kunnolla käyntiin.

Vaimonsa Horse Show -debyyttiä Valtteri ei omien kisojen vuoksi pääse katsomaan. Emiliakin ehtii kiertää miehensä mukana tänä vuonna vain neljät formulakilpailut. Seuraavaksi hän matkustaa Abu Dhabiin.

Emilia on tottunut näkemään aitiopaikalta, miten mies valmistautuu kilpailuihin.

– Osaan kyllä itse urheilijana antaa hänelle suoritusrauhan, mutta olemme välillä kisapaikoillakin tiiviisti yhdessä. Näen asiat vähän eri näkövinkkelistä kuin glamourisesta kulmasta.