Kirsi Salo on koulutukseltaan ekonomi, mutta työskentelee nykyisin hyvinvointivalmentajana. Kuva: Jonna Öhrnberg
Kirsi Salo on koulutukseltaan ekonomi, mutta työskentelee nykyisin hyvinvointivalmentajana. Kuva: Jonna Öhrnberg

Kirsi Salo vietti juuri poikiensa kanssa kaksi kuukautta Latinalaisessa Amerikassa ja etsi paikkaa ekoyhteisölle.

Hyvinvointivalmentajana työskentelevä Kirsi Salo, 50, vietti reissussa kaksi kuukautta etsien sopivaa paikkaa, jonne voisi perustaa ekoyhteisön.

– Ajatus tuli vain jostain päähäni. En ole ikinä edes käynyt Latinalaisessa Amerikassa. Sopiva maaläntti löytyi lopulta Kolumbiasta.

Kirsi selvittelee parhaillaan maan ostamiseen liittyvää juridiikkaa. Hänellä olisi toiveena löytää ekokommuuniin kymmenkunta perhettä, jotka olisivat valmiita hyppäämään pois oravanpyörästä.

– Katson vähän surullisin mielin, mihin tämä maailma on menossa. Sitä, millaista ravintoa meille tarjotaan, ihmisten fyysisiä ja henkisiä sairauksia, työelämän kiireyttä ja lasten masennusta. Maailma on mennyt todella oudoksi, ei minun lapsuudessani 1970-luvulla ollut mitään tällaista.

Kirsin toiveena on, että ekoyhteisö vaalisi luontoyhteyttä. Yhteisön tarkoitus olisi kasvattaa oma ruokansa ja jäsenet toteuttaisivat arjessa luovasti elämäänsä oravanpyörän ulkopuolella.

”Maailma on mennyt todella oudoksi, ei minun lapsuudessani 1970-luvulla ollut mitään tällaista.”

Kirsin pojat, 14-vuotias Alex ja 11-vuotias Jesse olivat äidin mukana innokkaina etsimässä uutta kotia. Kirsi erosi poikien isästä, muusikko Sammy Aaltosesta vuonna 2011.

Kolumbiassa Kirsi ja pojat asuivat kahvitilallisen luona, lähellä luontoa ja myös sen villieläimiä.

Ei enää oravanpyörää

Tulevaisuudessa Kirsi toivoo, että hän voisi asua poikien kanssa Suomessa ja Kolumbiassa.

– Nykyään koulua voi käydä hyvin netin kautta. Tietysti minullakin on laskuja maksettavana, mutta haluan tehdä töitä ihmisten hyvinvoinnin parissa. Haluan auttaa heitä voimaantumaan ja kohtaamaan elämän kokonaisvaltaisemmin ja tyydyttävämmin. Täydellisessä oravanpyörässä en suostu elämään, Kirsi kertoi Fifty Shades Darker -elokuvan kutsuvierasensi-illassa.

PoisPois

Kirsi Salo perustaa ekoyhteisön Kolumbiaan: ”Haluan vaalia luontoyhteyttä”

Ihana ja rohkea elämänasenne. Lähde Kirsi pois, kun voit. Täällä Suomessa ilmapiiri on nykyään täysin lamaannuttava. Mitään ei saa ainakaan naisena tehdä toisin, kuin valtaväestö. Pitää olla 8-16 työ tai sitten hoitotyö, pitää olla lapsia, ei saa pukeutua toisin, ei ajatella toisin. Ei saa olla kotiäiti, ei saa olla työäiti, ei saa tehdä lapsia, jos ei ole täydellinen ura jo valmiiksi, ei saa olla työtön. Ei saa olla köyhäkään. Eikä varsinkaan saa olla rikas! Lapset nitistetään henkisesti...
Lue kommentti

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: