Päivi Lepistön rakkain nahkatakki oli yllä jo 1990-luvulla. Kuva: Kati Laukkanen
Päivi Lepistön rakkain nahkatakki oli yllä jo 1990-luvulla. Kuva: Kati Laukkanen

Ysäribändi Movetronin laulaja Päivi Lepistö kiertelee innokkaasti kirpputoreja ja second hand -liikkeitä. Viimeisin löytö Diorin vintage-laukku.

Vuosien varrella laulaja Päivi Lepistön, 43, tyyli on muuttunut moneen kertaan. Yksi asia on kuitenkin säilynyt: rakkaus vaatteita kohtaan. Vastikään bändinsä Movetronin kanssa uuden levyn julkaissut Päivi nauttii erityisesti kirpputorien kiertämisestä.

– Olen todella innokas shoppailija. Käyn viikoittain kirppareilla haahuilemassa ja katselemassa tarjontaa, Päivi kertoo.

Harrastuksensa ansiosta Päiville on ehtinyt kerääntyä valtava garderobi.

– Tykkään säästää vaatteet, joilla on minulle tunnearvoa. Kun katson tiettyjä vaatteita, alan heti muistella, missä keikalla sitä olen käyttänyt. Vaatekaappini on niin iso, etten edes kehtaa kuvailla tarkasti. Tankotilaa on aivan helkkaristi. Minulla on yli sata nahkatakkia. Lisäksi olen laukkuhullu.

– Rakastan vaatteista puhumista, vaikka en ole mikään tyyliguru. Tykkään myös auttaa kavereitani vaatevalinnoissa, kun he antavat minulle siihen luvan.

Vuonna 2008 Movetron osallistui euroviisukarsintoihin. Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen
Vuonna 2008 Movetron osallistui euroviisukarsintoihin. Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen

Mikä on paras kirppislöytösi?

– Olen vuosien varrella tehnyt vaikka mitä löytöjä! Viimeisin upeus on Diorin vintage-käsilaukku. Se on jo vähän kulunut, mutta silti ihana.

– Kaikkien aikojen suosikkini on musta nahkarotsi, jossa on punainen vuori. Ostin sen vuonna 1995 turkulaiselta kirpputorilta. Se on niin rakas, että usein vain käyn silittelemässä sitä vaatekaapilla enkä raaski kiskaista sitä päälleni ihan jokaiseen tapahtumaan. Takilla on paljon tunnearvoa, koska se oli minulla päälläni jo silloin, kun Movetronin ensimmäistä levyä julkaistiin.

Päivi vuonna 1999. Kuva: Erkki Raskinen
Päivi vuonna 1999. Kuva: Erkki Raskinen

Minkälaisella taktiikalla kirpputoreille kannattaa lähteä tekemään löytöjä?

– Avoimin mielin. Jotkut ajattelevan, että kirppiksillä on pelkkää rynttyä. Toki siellä on sitäkin, mutta sitä ei ole pakko ostaa. 

– Liikaa tavaroista ei kuitenkaan kannata maksaa. Jos jossain pyydetään perusnahkatakista 40 euroa, se on jo ihan liikaa.

Päivi vuonna 1996. Kuva: Paul Williams
Päivi vuonna 1996. Kuva: Paul Williams

Mitkä ovat suosikkikirpparisi ja parhaat second hand -liikkeet kotikaupungissasi Tampereella?

– Asun Lielahdessa, joten Lielahden Kontissa, Fidalla ja Jonnan kirppiksellä tulee käytyä paljon.

– Helga-Neiti, Lumindolife ja Outlet – Second Hand Luxus ovat suosikkejani keskustan alueella. 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Päivi Lepistö

  • Laulaja syntyi 15.5.1973 Kihniössä.
  • Asuu Tampereella miehensä, Yö-yhtyeen kitaristin Asko ”Daffy” Terävän kanssa. Parilla on kaksi lasta: Benjamin, 10, ja Lilian, 6.
  • Ysäribändi Movetronin laulaja. Yhtyeen uusin albumi Jatkot julkaistiin kesäkuun alussa.
  • Esiintyy tamperelaisen musiikkiteatteri Palatsin musikaaleissa.
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Juttua muokattu 19.1.2018 klo 8.28: Korjattu sitaattia, jossa Niklas puhuu flimmeristä.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...