Me Naiset
|
Jenni Junkala
Kati Tervo vuonna 2011. Kuva: Oskari Onninen
Kati Tervo vuonna 2011. Kuva: Oskari Onninen

Kirjailija Jari Tervon vaimo Kati Tervo on puhunut aikaisemmin vain harvoille rintasyövästään. – Kurjaa oli, kun halaaminen sattui pitkään hoitojen takia, Kati kertoo Ilta-Sanomille.

Jari Tervon kirjailijavaimo Kati Tervo, 60, kertoo Ilta-Sanomissa rintasyöpädiagnoosistaan, jonka sai neljä vuotta sitten. Aikaisemmin Kati on puhunut rintasyövästään vain harvoille, mutta Syöpäjärjestön lokakuisen Roosa nauha -kampanjan taas alettua, hän halusi tarinallaan kannustaa muita rintasyöpään sairastuneita.

– Syöpä oli käsittämättömän iso järkytys. Mietin, miksi minä? Olin näennäisesti reipas ja humorintajuinen potilas, mutta purin itsekseni hammasta ja itkeskelin, Kati kertoo Ilta-Sanomille.

Katilta poistettiin alle sentin mittainen syöpäkasvain ja neljä imusolmuketta kainalosta. Viimeisen kerran hän sai sädehoitoa vuonna 2011.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ennusteeni oli heti hyvä. Sanottiin, että ei ollut hätää, mutta oli kestettävä hoidot läpi ja hyväksyttävä niistä seurannut väsymys ja muut sivuvaikutukset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kati kuvailee olleensa hoitojen aikana "aivan kuopassa".

– Jäsenet olivat kuin lyijyä, Kati kertoo.

Sairastumisen aikaan hän oli juuri saanut valmiiksi toisen kirjansa Jääkaapin henki .

– Perhe suhtautui tilanteeseeni ymmärtäväisesti ja lämmöllä. Kurjaa oli, kun halaaminen sattui pitkään hoitojen takia. Jarilla on turvallinen olkapää. Varmaan oli läheisille rankkaa, kun he eivät voineet auttaa. Jari teki töitä hullun lailla sen talven.

Kati käy edelleen kontrolleissa, mutta hänelle on sanottu, että syövän uusiutuminen on hyvin epätodennäköistä.

Kaikki Me Naisten Roosa nauha -jutut löydät täältä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

Aamulypsyn Anni Hautalalta löytyi syövälle altistava geenivirhe: "Harkitsen rintojen leikkausta"

Jari Tervo: "Iso osa naisista on liian laihoja"

Sisältö jatkuu mainoksen alla