Miina Supisen ja Anne Leinosen mielestä kirjailijan ei tarvitse juoda viinaa ja äksyillä.

Kirjoititte Me Naisten jatkokertomuksen yhdessä. Miten työ sujui?
Miina: Se oli helppoa ja hauskaa. Vaikka tyylimme ovat erilaiset, löysimme yhteisen kielen. Tarina on romanttinen jännäri ja alkaa komean miehen ilmestymisestä pikkukylän rautakauppaan. Kirjoitin ensi kertaa toisen kanssa.
Anne: Olen jo tehnyt Eija Lappalaisen kanssa kuusi nuortenkirjaa. Etukäteen ei voi tietää, miten yhteistyö sujuu, mutta nyt se toimi hyvin. Parasta on, että toinen voi napata kopin, jos itse jumiutuu.

Onko naiskirjailijoiden välillä keskinäistä kilpailua?
Miina: No ei. Tuemme toisiamme emmekä ajattele, että yhden menestys olisi toiselta pois.
Anne: 2000-luvun uusien naiskirjailijoiden kesken on selkeästi hyvä henki, mikä on mahtavaa. Enää kirjailija ammatinkuva ei ole vain sitä, että juodaan viinaa ja ollaan äkäisiä.

Pidätte molemmat kirjallisuusblogia. Miksi blogit ovat niin pop?
Anne: Kirjoittaminen on yksinäistä, joten blogin avulla voi tuntea olevansa muutakin kuin itsekseen puhuva pää. Joulukuussa pidän blogissani joulukalenteria ja julkaisen joka päivä kirja-arvion.
Miina: Tykkään lukea kirjailijoiden blogeja ja ajattelin, että ehkä muista olisi kiva kuulla minua. Se on väylä tutustua ihmisiin, joihin ei oikeassa maailmassa törmää.

Miinalla on kaksi lasta, Annella yksi. Miten työskentely kotona onnistuu?
Anne: Minulla on niin ihana mies, että hän järjestää aikaa kirjoittamiselle. Osaan myös keskittyä, vaikka elokuva pyörisi taustalla ja lapsi kävisi moikkailemassa.
Miina: Minun moniajoni ei ole yhtä hyvä, sillä parhaat ideani syntyvät yksin kävelyllä tai siivotessa. Onneksi olen nopea sitten, kun pääsen vauhtiin. Tärkeintä on oppia sanomaan tarjotuille töille välillä ei, sillä perhekin tarvitsee aikaa.

Äänestittekö kirkollisvaaleissa?

Miina: En kuulu kirkkoon. Koko keskustelu oli järjetön, sillä homojen ja heteroiden yhtäläisten oikeuksien pitäisi olla itsestäänselvyys. On vastenmielistä, että aihe nostetaan jopa vaaliteemaksi.
Anne: Erosin kirkosta vuosia sitten. Minua nyppi homoihin ja naisiin kohdistuva asenne. Hienoa, että niissäkin piireissä lopulta alkaa tapahtua.

Miina Supinen

  • 34-vuotias kirjailija, toimittaja ja ­kolumnisti.
  • Tuorein: toinen kirja Apatosauruksen maa.

Anne Leinonen

  • 37-vuotias kirjailija, kustannustoimit­taja ja "reaalifantastikko".
  • Tulossa: Eija Lappalaisen kanssa tehty Rautasisarukset.
  • Lue Kätkö-jatkis täällä.

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta