Kiti Kokkonen kirjoitti Uusioperh(s)e-näytelmän, jossa hän myös näyttelee. Kuva: Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen kirjoitti Uusioperh(s)e-näytelmän, jossa hän myös näyttelee. Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijä-kirjailija tulee loistavasti toimeen avopuolisonsa tyttären kanssa.

Näyttelijä-kirjailija Kiti Kokkosen ensimmäinen oma teatterikäsikirjoitus näkee päivänvalon tällä viikolla, kun Komediateatteri Arenan uutuskomedia Uusioperh(s)e saa ensi-iltansa Aleksanterin teatterissa. Kiti tekee myös yhden näytelmän päärooleista. Se on ollut hänestä yllättävän rankka kokemus.

– Näytelmän tekeminen on ollut raskasta, ihanaa ja opettavaista. En osannut alkujaan ajatellakaan, miten hurjaa olisi näytellä itse kirjoittamiaan ja itselleen aika kipeitäkin asioita. En tiedä, pystyisinkö tekemään samaa enää toistamiseen, Kiti kertoi Uusioperh(s)een lehdistötilaisuudessa.

Kiti tietää, mistä kirjoittaa. Hän on paitsi varttunut uusperheessä, myös elää avopuolisonsa muusikko Olavi ”Olli” Tikan 8-vuotiaan Sofia-tyttären äitipuolena. Kiti on kiitollinen siitä, miten hyvä suhde hänellä ja tytöllä on.

– Sofia on aivan ihana, ja kemiamme menevät todella hyvin yksiin. Ehkä asiaa on helpottanut se, että perustimme uusperheemme, kun hän oli vain 3,5-vuotias. Vaikka en olekaan hänen äitinsä, ajattelen olevani hänen vanhempansa. On ollut mahtavaa toteuttaa vanhemmuutta hänen kauttaan – etenkin, kun en ole saanut koskaan omaa biologista lasta, Kiti sanoi.

Vaikeinta löytää oma asema

Vaikka Kitillä on pääasiassa hyviä muistoja omista uusperheistään, hän myöntää, että niiden muodostamisessa on ollut myös omat hankaluutensa. Kiti eli suuren osan lapsuuttaan isänsä ja tämän uuden perheen kanssa.

– Lapsena tunsin jatkuvasti tietynlaista miellyttämisenhalua. Jännitin, etten vain loukkaa ketään. Äitipuolena haastavin asia on ollut oman aseman löytäminen. Olen joutunut miettimään, kuka olen perheessä ja mitä saan tehdä.

– Päällimmäisenä mielessäni on kuitenkin hyvin positiivisia ajatuksia perheistäni. Luulin vielä jokin aika sitten, että olemme suorastaan ainutlaatuisia. Mutta sitten luin tutkimuksen, jonka mukaan suurin osa uusperheistä onkin onnellisia, Kiti kertoi.

Uutuusnäytelmässä Kiti on ollut konkreettisestikin tekemisissä perheensä kanssa. Näytelmässä esiintyy myös Kitin äiti Titta Jokinen, joka palaa samalla teatterilavoille neljän vuoden tauon jälkeen. Toisinaan Kitistä tuntuu, että äiti suhtautuu häneen ennemmin tyttärenä kuin kollegana.

– Ihailen äitiä hirveästi sekä näyttelijänä että komediennena, ja hänen kanssaan on ollut ihana tehdä töitä. Toisinaan äiti tuo minulle kuitenkin villasukat tai eväitä lavalle ja kyselee, onko minulla keuhkoputkentulehdus, jos vähänkin yskäisen, Kiti nauroi.

Lue lisää:

Kiti Kokkonen lapsettomuudesta ET:ssä: ”Minussa heräsi hoivavietti, jota en saanut käyttää”

Eronnut Outi Mäenpää: ”Olemme edelleen hyvissä väleissä”

Nettitreffeiltä uusperheeksi

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

avot on vaikeet iahan kamlan v...

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

TTK kirjoitti: Ihmeellistä valittamista. Eiköhän ole itse lapsienhankinnastaan päättänyt, vai vahinkojako ovat olleet. Jos näin, niin kannattaa varata aika valistukseen. Tuo on niin totta tekee itsestään martyyrin aina sama laulu mie mie ja mie ..väsyä valittaa silti tunkee joka ohjelman TTK..ssakin varmaan kertoo univajeestaan:)?Mein mummo lähti evakkoon paukkupakkaseen karjavaunussa kolmen allle kolmevuotiaan kanssa nuorin 2.kk ikinä en kuullut hänen valittavan tai vaikertavan asiasta...
Lue kommentti
maiju

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

Olen samaa mieltä. Ihme ruikutusta. Ei ole pakko lapsia tehdä. Hänellä ne ovat vielä ihan terveitä lapsia. Olis kiitollinen. Luuleeko olevansa ensimmäinen äiti maailmassa. Minulla 4 lasta, kaksi heistä siaraita. Silti ei tarvinnut ruikuttaa. Eikö se mies tee mitään? Siittääkö se vaan?
Lue kommentti
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.