Japani-teeman valinnut Saara Aalto on saanut Twitterissä jopa rasismisyytöksiä. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne
Japani-teeman valinnut Saara Aalto on saanut Twitterissä jopa rasismisyytöksiä. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne

Suomalaislaulajan Japani-look on herättänyt kauhistusta Isossa-Britanniassa.

Lauantai-illan X Factor -kilpailussa esiintynyt Saara Aalto on saanut paljon kritiikkiä Japani-henkisestä show'staan, vaikka tuomarit häntä kehuivatkin.

Muun muassa brittilehti Express kirjoittaa, että fanien mielestä Saaran show oli jopa rasistinen. Saara esitti livelähetyksessä Girls Aloud -yhtyeen kappaleen Sound of The Underground.

Heti Saaran esityksen jälkeen Twitter täyttyi tviiteistä, joissa ihmeteltiin Saaran asu- ja teemavalintaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tviittajien mukaan Saaran esitys oli kulttuurista omimista ja rasistista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esiintymisasunaan Saaralla oli kimonotyylinen puku ja iso musta peruukki. Viittauksia japanilaiseen kulttuuriin löytyi myös värikkäästä lavastuksesta. Saara Aallon koreografi Brian Friedman päätyi myöhemmin laatimaan puolustuspuheen Facebook-sivuilleen.

Jos joku käsitti esityksen loukkaavaksi, hän on väärässä, koreografi totesi.

– Olen järkyttynyt, että ihmiset kyseenalaistavat esityksemme soveliaisuuden. Minulla on pakkomielle japanilaiseen kulttuuriin, olen viettänyt paljon aikaa siellä ja puhun japanin kieltä, Brian Friedman kertoi Facebookissa.

Niin ikään Saara Aalto on julkaissut Instagram-tilillään sekä kuvan että videon Japani-teemaan liittyen.

Saara pulppusi iloaan videolla, jonka hän julkaisi somekanavillaan heti esityksensä jälkeen. Hän kertoi siinä rakastavansa esityksensä Japani-teemaa.

”Olen aina rakastanut japanilaista kulttuuria ja olen opiskellut japanin kieltä vuosia.”

Sunnuntaina hän latasi vanhan kuvansa Japanista Instagramiin. Neljän vuoden takaisessa kuvassa hän soittaa rumpuja ja sanoi fanittavansa Japania.

– Olen aina rakastanut japanilaista kulttuuria ja olen opiskellut japanin kieltä vuosia. Siksi eilisellä esitykselläni on erityinen paikka sydämessäni, Saara kirjoitti kuvatekstissä.

 

Kuva, jonka Saara Aalto (@saaraaalto) julkaisi

Saara tunnetaan taitavana kielinaisena. Syyskuussa hän julkaisi Youtube-kanavallaan videon, jossa hän esittelee kielitaitoaan. Saara laulaa Frozen-elokuvasta tutun Let It Go -kappaleen 15 kielellä. Suomen lisäksi Saara laulaa englanniksi, ruotsiksi, kiinaksi, ranskaksi, saksaksi, persiaksi, japaniksi, hinduksi, arabiaksi, turkiksi, espanjaksi, puolaksi, italiaksi ja malaijiksi.

Saara on julkaissut Kiinassa myös kiinankielisen albumin.

Uusi sopimus

MTV kertoi sunnuntaina, että suomalaislaulaja on tehnyt managerisopimuksen kansainvälisen toimiston kanssa.

Saara Aallon manageri ja puoliso Meri Sopanen on vahvistanut MTV:lle, että sopimus Roar Globalin kanssa jatkuu X Factor -kilpailun jälkeen.

Sunnuntai-illan tuloslähetyksessä ratkeaa, mitä mieltä britit olivat oikeasti Saaran lauantaisesta vedosta. X Factor -kilpailu jatkuu ITV-kanavalla tänään kello 22 Suomen aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla