Juontaja Kimmo Vehviläinen toivoo partansa muuttuvan kokonaan harmaaksi. "Kasvatin parran, koska olen niin ruma", hän veisteli. Kuva: Jonna Öhrnberg
Juontaja Kimmo Vehviläinen toivoo partansa muuttuvan kokonaan harmaaksi. "Kasvatin parran, koska olen niin ruma", hän veisteli. Kuva: Jonna Öhrnberg

Radio Aallon Dynastian juontaja sai valtavan palauteryöpyn erottuaan kirkosta suorassa lähetyksessä.

Kummit Bowling -tapahtumaan keskiviikkona saapunut Kimmo Vehviläinen, 42, erosi alkuviikosta kirkosta suorassa radiolähetyksessä eroakirkosta.fi-palvelun kautta. Kuuntelijat eivät tätä purematta nielleet, vaan palautevyöry oli valtava. Osa kuulijoista ilmoitti lopettavansa ohjelman kuuntelemisen. Osa taas kiitteli Vehviläistä rohkeudesta.

– Olen pahoillani, jos käytin lähetyksessä karkeaa kieltä tai jos joku pahoitti asiasta mielensä. Olen kuitenkin harkinnut eroa jo pari vuotta, ja nyt mittani tuli täyteen. En usko Jumalaan, joten miksi ihmeessä kuuluisin kirkkoon, hän toteaa.

Tempauksen jälkeen sosiaalinen media on täyttynyt puolesta ja vastaan -kommenteista.  Vehviläisen mukaan palautteen voi jakaa kolmeen osaan. Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat ne, jotka närkästyivät asian sanomisesta ääneen. Toisessa ryhmässä ovat ne, jotka eivät ymmärtäneet, ettei eroamisen syynä ollut pelkästään sisäministeri Päivi Räsänen. Kolmanteen kuuluvat ne, joiden mielestä kirkon arvokasta työtä pitäisi tukea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Päivi Räsänen ei ollut eroni syy. Käytin häntä vain esimerkkinä sellaisesta arvomaailmasta, jota en halua edustaa, mies selittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kimmo on myös syksyn aikana kasvatellut itselleen komeaa partaa. Hän kertoi parran jakavan rajusti mielipiteitä. Hänen vaimonsa on kuitenkin ollut kannustavalla mielellä.

– Miehet peukuttavat parran puolesta. Puolet naistuttavistani joko pitävät siitä tai inhoavat sitä. Kollegani Anna Perho ja Jarkko Valtee Dynastia-ohjelmasta eivät edes huomanneet, mutta he näkevätkin minua liikaa, hän naureskeli.

Lue myös:

Esko Valtaoja harkitsee luopuvansa kuuluisasta parrastaan – tässä syy!

Sisältö jatkuu mainoksen alla