Kun Minttu Virtanen ja Kimi Räikkönen lähtevät liikenteeseen, mies ajaa. "Kimi on siinä vähän parempi. Minä voin puolestani tehdä hänelle kunto-ohjelman." Kuva Veikko Kähkönen
Kun Minttu Virtanen ja Kimi Räikkönen lähtevät liikenteeseen, mies ajaa. "Kimi on siinä vähän parempi. Minä voin puolestani tehdä hänelle kunto-ohjelman." Kuva Veikko Kähkönen

Kun lentoemäntä Minttu Virtanen muutti F1-tähti Kimi Räikkösen luo, hän sai totutella suureen taloon ja siihen, että kahden reissutyöläisen avoliitossa yhteiset hetket sovitaan kalenterit kädessä. – En silti aio jättää työtäni. Tuntuisi vieraalta ajatukselta olla täysin riippuvainen toisesta.

Kun lentoemäntä, fitnessmalli Minttu Virtanen, 27, yhteisten ystävien kautta esiteltiin Formula 1 -kuljettaja Kimi Räikköselle, 34, viime kesänä, ihastus syttyi nopeasti. Vauhdilla on edetty sittemminkin: marraskuussa Minttu muutti Kimin luokse Helsingin Kaskisaareen. Kodinvaihdos oli melkoinen: Mintun yksiössä oli ollut 34 neliötä, Kimin talossa niitä on 500 enemmän.

– Alkuaikoina hermoilin yksin olemista suuressa talossa. Kun tulin töistä kotiin, kävelin jokaiseen huoneeseen ja napsautin valot päälle varmistaakseni, ettei siellä ollut ketään, Minttu kertoo.

– En koskaan kuvitellut olevani sellainen tyyppi, joka jaksaisi tuijotella maisemia, mutta olen huomannut, miten rentouttavalta tuntuu istua kahvikuppikourassa ja vain katsella merta.

Uuden kotinsa sisustukseen hän tuonut pienet omat jälkensä, mutta ei ole puuttunut suurempiin linjoihin.

– Talo oli jo niin nätisti laitettu, enkä minä vaadi ihmeitä viihtyäkseni. On yhdentekevää missä olen, kunhan saan rakkaimmat lähelleni. Kimin kanssa ja tässä suhteessa tunnen olevani oikeassa paikassa.

Ikävä iskee yksinäisinä koti-iltoina

Minttu on saanut totutella paitsi suureen taloon myös siihen, että arkea eletään F1-kisakalenterin mukaan. Minttu kehuu työnantajansa FlyBe:n joustavuutta hänen uudessa elämäntilanteessaan.

– Meillä eletään F1-kisakalenterin mukaan, ja yritän sovittaa omat aikatauluni siihen, jotta voisin olla Kimin tukena niin hyvin kuin vain pystyn. Ainakin toistaiseksi lomapyyntöihini on suhtauduttu töissä ymmärtäväisesti, Minttu kiittelee.

Kahden reissutyöläisen avoliitossa etäsuhteen arki on tullut nopeasti tutuksi. Tyly fakta on, että päivittäin yhdessäolo on mahdotonta. Silloin yhteyttä pidetään välillä netin kautta tai useimmin puhelimessa.

– Etäsuhteessa keskinäinen ymmärrys korostuu entisestään ja luottamuksen pitää olla kunnossa, Minttu aloittaa.

– Töissä välimatkan kestää paremmin, kun on muuta ajateltavaa. Mutta yksinäisinä koti-iltoina ikävä iskee pahimmin, joskus niin että alkaa harmittaa. Silloin on käännettävä ajatukset tulevaisuuteen ja lohduttautua miettimällä, ettei tilanne jatku tällaisena aina. Tämä on arkeamme nyt, mutta siihen varmasti tulee muutos.

Minttu myöntää, että vajaassa vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon, mutta samalla arjen tutut raamit ovat pysyneet ennallaan.

– Elämäni ei ole kääntynyt päälaelleen, vaikka siihen on tullutkin paljon kivaa uutta. Minun arkeni ja työni ja ystäväni ovat edelleen täällä Suomessa. En aio jättää työelämää tai luopua itsenäisyydestäni sen takia, että Kimin ura vie pitkin maailmaa. Tuntuisi vieraalta ajatukselta olla täysin riippuvainen toisesta, minulle on tärkeää pitää kiinni myös omista jutuistani.

Sporttielämää ja porttikielto irtokarkeille

Sitä omaa juttuaan Minttu parhaillaan rakentaakin. Yksi ura on jo vakiintunut lentoemäntänä, mutta Mintulla on toinenkin ammatti Bealive-toimiston fitnessmallina. Urheilu on elämän ykkösintohimo ja siltä saralta voisi löytyä lisää tekemistä. Minttu on juuri aloittanut personal trainer -koulutuksen, josta hän valmistuu ensi syksynä.

– En tiedä, onko siitä ykkösammatikseni, mutta ainakin työ olisi sellaista, mitä voisin tehdä reissuelämän puitteissa. Saan siitä myös lisää syvyyttä ja oppia omaan treenaamiseeni, ja taidan minä suunnitella kunto-ohjelman Kimillekin, Minttu heittää.

– Hän on jo siihen lupautunut.

Minttu myöntää asenteensa formuloita kohtaan muuttuneen vasta tutustuttuaan lajiin lähemmin Kimin kautta.

– Ymmärrän niitä, jotka sanovat, ettei ajaminen ole urheilua. En minäkään osannut pitää kuskien työtä niin fyysisesti vaativana, kunnes näin vauhdin ja kisat läheltä. Heiltä vaaditaan hirmuista kehonhallintaa ja lihaskuntoa jo pelkkään penkissä pysymiseen niissä vauhdeissa, puhumattakaan kisoista, joissa helle tekee oman lisänsä vaativuuteen. Oma käsitykseni lajista on muuttunut täysin ja kunnioitus kuskeja kohtaan kasvanut valtavasti.

Minttu nauttii treenaamisessa täydellisestä keskittymisestä. Sen tavoittaa parhaiten lenkkipolulla ja kuntosalilla, missä Minttu tekee hänelle räätälöityä treeniohjelmaa.

– En ole koskaan ollut dieetillä tai kuntoillut näyttääkseni laihemmalta. Minusta kauniimpaa on terveen näköinen, lihaksikas keho.

Kimin Sveitsin-kodissa on omat kuntolaitteet, mutta Helsingissä pari treenaa yksityisellä kuntosalilla vain kivenheiton päässä Kaskisaaren-kodista.

– Urheilu on itsestään selvä ja luonteva osa hyvinvointiani. Se on myös mielettömän tärkeä juttu pääkopalle. Harvasta asiasta seuraa yhtä mahtava olo kuin treenin jälkeen. Jos en ehdi liikkua tarpeeksi, se tuntuu kaikessa, olen väsyneempi, huonotuulisempi ja syön huonosti.

Mitä syömisiin tulee, on Mintulla sentään yksi heikkous.

– Meillä kotona ei voi pitää irtokarkkeja. Niissä minulla ei ole minkäänlaista itsekuria!

Emännöidessään kotia yksin, Minttu laittaa nopeita salaatteja tai kanaa ja kasviksia. Niinä päivinä kun Kimi ehtii olla kotona, mies valmistaa ruuan tai sitten pari käy ulkona syömässä sushia tai kunnon pihvit.

– Minä tykkään pitää kodin järjestyksessä ja siistinä, mutta mikään kokki en ole.

Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 14/2014. Voit myös ostaa digilehden täältä. Joka päivä -tilaajana pääset lukemaan koko jutun täältä.

Katso myös Mintun treeniohjelma videolta.

Lue myös:

Ensimmäiset yhteiskuvat varikolta: Kimi Räikkönen ja Minttu Virtanen Bahrainissa

Kiira Korven taitoluistelu-uraan mahtui useita romahduksia, jotka olivat raskaita niin henkisesti kuin fyysisestikin. – Pahimpina hetkinä tuntui siltä, että huippu-urheilu teki minut hulluksi, hän kertoo elämäkerrassaan.

Syksyllä 2015 Kiira Korpi puhkesi itkuun kertoessaan, että hänen kilpauransa taitoluistelijana on ohi. Motivaatiota jatkaa ei enää ollut.

– Nämä ovat ilon kyyneleitä, hän sanoi tiedotustilaisuudessa.

Takana oli kuitenkin vuosikausia raskaita vaiheita ja synkkä romahdus vuonna 2015. Kiira kertoo avoimesti uransa vaikeimmista hetkistä syyskuussa ilmestyvässä elämäkerrassaan Kiira – ehjäksi särkynyt (Otava).

Lopettamista edelsivät penkin alle menneet Shanghain MM-kisat, joita Kiira kuvailee kirjassa katastrofiksi. Sen jälkeen hänen olonsa oli kuin loppuun puristetulla pesusienellä. Hän huomasi uupumisensa ja pahoinvointinsa vasta jälkikäteen.

”Shanghain epäonnistuminen sinkosi minut kuukausia kestäneeseen pyörteeseen, jossa jouduin sukeltamaan syvälle minuuteeni. MM-katastrofia seuranneet kuukaudet olivat aikaa, jolloin koin kuolevani ja toisaalta herääväni henkiin. Kyse ei ollut ainoastaan siitä, jatkanko uraani vai en”, Kiira kertoo Jere Nurmisen kirjoittamassa kirjassa.

”Jouduin sukeltamaan syvälle minuuteeni.”

Jo ennen Shanghaita Kiira oli ollut romahtamispisteessä, mikä näkyi muun muassa niin, että hän purskahteli usein itkuun ilman mitään syytä. Taustalla oli raskaaksi muuttunut valmennussuhde ja useita loukkaantumisia, pahimpana akillesjännevamma, jonka kanssa Kiira kamppaili peräti pari vuotta.


Laihduttaminen kostautui

Kiira kertoo kirjassa, että taipumus suorittamiseen johti myös rankkaan laihduttamiseen, jonka Kiira aloitti keväällä 2007. Lihomisen pelossa hän söi jatkuvasti liian vähän, mutta ajatteli sen kuuluvan huippu-urheilijan terveelliseen elämään. Elimistö meni säästöliekille, ja Kiira alkoi kärsiä vatsavaivoista sekä palautumisongelmista. 

Nyt hän ajattelee, että laihduttaminen oli harjoittelun kannalta kohtalokasta, koska se romahdutti ponnistusvoiman.

”Surullisinta oli se, että testitulokset eivät enää koskaan palautuneet täysin samalle tasolle kuin esimerkiksi Torinossa 2006. Maksoin laihduttamisesta kovan hinnan”, Kiira toteaa.

”Maksoin laihduttamisesta kovan hinnan.”

Kiira arvelee kirjassa, että on lopettamispäätöksensä jälkeen muuttunut koko ajan myötätuntoisemmaksi itseään ja muita kohtaan.

”Voi olla, että nykyisellä elämänkokemuksellani en kokisi kilpailemista niin ahdistavaksi, mutta pahimpina hetkinä tuntui siltä, että huippu-urheilu teki minut hulluksi. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ei huippu-urheilu itsessään ole synkkää, vaan synkkyys oli pääni sisällä.”

Tänä syksynä Kiira aloitti psykologian opinnot The New School -yliopistossa New Yorkissa. Sitä ennen Kiira asui miesystävänsä Arthur Borgesin kanssa Milanossa. Pari meni naimisiin tänä keväänä, ja Kiirasta tuli Kiira Korpi-Borges.

Kiira ja Arthur avioituivat Italiassa Como-järvellä.

– New Yorkissa on koko ajan tekemistä ja siellä tulee olo, että voi saavuttaa mitä vain. Välillä vain istun puiston penkillä ja seuraan haltioituneena ihmisiä. Välillä on kiva päästä poiskin siitä hektisyydestä, Kiira kertoi Yhdysvaltoihin asettumisestaan joulukuussa 2016.

Uransa lopettamisen jälkeen Kiira on tehnyt myös taitoluistelunäytöksiä sekä ollut Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomarina. Häntä on kuultu Ylellä urheilun asiantuntijana ja nähty TV5:n talviolympialaislähetyksissä.

Mika ja Marketa Häkkinen pääsivät nauttimaan syntymäpäiväjuhlista ison vierasjoukon kanssa. Kuva: Sakari Majantie
Mika ja Marketa Häkkinen pääsivät nauttimaan syntymäpäiväjuhlista ison vierasjoukon kanssa. Kuva: Sakari Majantie

Mika Häkkisen syntymäpäivillä esiintyivät muun muassa Virve Rosti, Samuli Edelmann ja Danny.

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen juhli 50-vuotissyntymäpäiviä eilen Ravintola Sipulissa.

Hyväntuulinen sankari saapui paikalle vaimonsa Marketa Häkkisen, 40,  kanssa. Pariskunta vaihtoi punaisella matolla nopean suukon ja ihastuneita katseista.

Illan ohjelma ja vieraat olivat Mikalle yllätys.

– Näistä juhlista kuulin, mutta en osannut arvatakaan missä, milloin ja keitä henkilöitä tänne tulee, Häkkinen ehti kommentoida ottaessa vastaan kutsuvieraita.

Noin satapäisessä vierasjoukossa oli lukuisia Mikan ystäviä ja myös tuttuja kasvoja. Muun muassa ex-kiekkoilija Esa Tikkanen, ex-rallikuski Marcus Grönholm, Vanessa Kurri sekä Hanna-Maria Seppälä ja Anssi Hintsa saapuivat juhlimaan yhtä Suomen tunnetuinta urheilijaa.

Illan esityksistä vastasivat Samuli Edelmann, Virve Rosti ja Danny sekä Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen.

Mika Häkkisen oikea syntymäpäivä on 28. syyskuuta.