Kun Minttu Virtanen ja Kimi Räikkönen lähtevät liikenteeseen, mies ajaa. "Kimi on siinä vähän parempi. Minä voin puolestani tehdä hänelle kunto-ohjelman." Kuva Veikko Kähkönen
Kun Minttu Virtanen ja Kimi Räikkönen lähtevät liikenteeseen, mies ajaa. "Kimi on siinä vähän parempi. Minä voin puolestani tehdä hänelle kunto-ohjelman." Kuva Veikko Kähkönen

Kun lentoemäntä Minttu Virtanen muutti F1-tähti Kimi Räikkösen luo, hän sai totutella suureen taloon ja siihen, että kahden reissutyöläisen avoliitossa yhteiset hetket sovitaan kalenterit kädessä. – En silti aio jättää työtäni. Tuntuisi vieraalta ajatukselta olla täysin riippuvainen toisesta.

Kun lentoemäntä, fitnessmalli Minttu Virtanen, 27, yhteisten ystävien kautta esiteltiin Formula 1 -kuljettaja Kimi Räikköselle, 34, viime kesänä, ihastus syttyi nopeasti. Vauhdilla on edetty sittemminkin: marraskuussa Minttu muutti Kimin luokse Helsingin Kaskisaareen. Kodinvaihdos oli melkoinen: Mintun yksiössä oli ollut 34 neliötä, Kimin talossa niitä on 500 enemmän.

– Alkuaikoina hermoilin yksin olemista suuressa talossa. Kun tulin töistä kotiin, kävelin jokaiseen huoneeseen ja napsautin valot päälle varmistaakseni, ettei siellä ollut ketään, Minttu kertoo.

– En koskaan kuvitellut olevani sellainen tyyppi, joka jaksaisi tuijotella maisemia, mutta olen huomannut, miten rentouttavalta tuntuu istua kahvikuppikourassa ja vain katsella merta.

Uuden kotinsa sisustukseen hän tuonut pienet omat jälkensä, mutta ei ole puuttunut suurempiin linjoihin.

– Talo oli jo niin nätisti laitettu, enkä minä vaadi ihmeitä viihtyäkseni. On yhdentekevää missä olen, kunhan saan rakkaimmat lähelleni. Kimin kanssa ja tässä suhteessa tunnen olevani oikeassa paikassa.

Ikävä iskee yksinäisinä koti-iltoina

Minttu on saanut totutella paitsi suureen taloon myös siihen, että arkea eletään F1-kisakalenterin mukaan. Minttu kehuu työnantajansa FlyBe:n joustavuutta hänen uudessa elämäntilanteessaan.

– Meillä eletään F1-kisakalenterin mukaan, ja yritän sovittaa omat aikatauluni siihen, jotta voisin olla Kimin tukena niin hyvin kuin vain pystyn. Ainakin toistaiseksi lomapyyntöihini on suhtauduttu töissä ymmärtäväisesti, Minttu kiittelee.

Kahden reissutyöläisen avoliitossa etäsuhteen arki on tullut nopeasti tutuksi. Tyly fakta on, että päivittäin yhdessäolo on mahdotonta. Silloin yhteyttä pidetään välillä netin kautta tai useimmin puhelimessa.

– Etäsuhteessa keskinäinen ymmärrys korostuu entisestään ja luottamuksen pitää olla kunnossa, Minttu aloittaa.

– Töissä välimatkan kestää paremmin, kun on muuta ajateltavaa. Mutta yksinäisinä koti-iltoina ikävä iskee pahimmin, joskus niin että alkaa harmittaa. Silloin on käännettävä ajatukset tulevaisuuteen ja lohduttautua miettimällä, ettei tilanne jatku tällaisena aina. Tämä on arkeamme nyt, mutta siihen varmasti tulee muutos.

Minttu myöntää, että vajaassa vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon, mutta samalla arjen tutut raamit ovat pysyneet ennallaan.

– Elämäni ei ole kääntynyt päälaelleen, vaikka siihen on tullutkin paljon kivaa uutta. Minun arkeni ja työni ja ystäväni ovat edelleen täällä Suomessa. En aio jättää työelämää tai luopua itsenäisyydestäni sen takia, että Kimin ura vie pitkin maailmaa. Tuntuisi vieraalta ajatukselta olla täysin riippuvainen toisesta, minulle on tärkeää pitää kiinni myös omista jutuistani.

Sporttielämää ja porttikielto irtokarkeille

Sitä omaa juttuaan Minttu parhaillaan rakentaakin. Yksi ura on jo vakiintunut lentoemäntänä, mutta Mintulla on toinenkin ammatti Bealive-toimiston fitnessmallina. Urheilu on elämän ykkösintohimo ja siltä saralta voisi löytyä lisää tekemistä. Minttu on juuri aloittanut personal trainer -koulutuksen, josta hän valmistuu ensi syksynä.

– En tiedä, onko siitä ykkösammatikseni, mutta ainakin työ olisi sellaista, mitä voisin tehdä reissuelämän puitteissa. Saan siitä myös lisää syvyyttä ja oppia omaan treenaamiseeni, ja taidan minä suunnitella kunto-ohjelman Kimillekin, Minttu heittää.

– Hän on jo siihen lupautunut.

Minttu myöntää asenteensa formuloita kohtaan muuttuneen vasta tutustuttuaan lajiin lähemmin Kimin kautta.

– Ymmärrän niitä, jotka sanovat, ettei ajaminen ole urheilua. En minäkään osannut pitää kuskien työtä niin fyysisesti vaativana, kunnes näin vauhdin ja kisat läheltä. Heiltä vaaditaan hirmuista kehonhallintaa ja lihaskuntoa jo pelkkään penkissä pysymiseen niissä vauhdeissa, puhumattakaan kisoista, joissa helle tekee oman lisänsä vaativuuteen. Oma käsitykseni lajista on muuttunut täysin ja kunnioitus kuskeja kohtaan kasvanut valtavasti.

Minttu nauttii treenaamisessa täydellisestä keskittymisestä. Sen tavoittaa parhaiten lenkkipolulla ja kuntosalilla, missä Minttu tekee hänelle räätälöityä treeniohjelmaa.

– En ole koskaan ollut dieetillä tai kuntoillut näyttääkseni laihemmalta. Minusta kauniimpaa on terveen näköinen, lihaksikas keho.

Kimin Sveitsin-kodissa on omat kuntolaitteet, mutta Helsingissä pari treenaa yksityisellä kuntosalilla vain kivenheiton päässä Kaskisaaren-kodista.

– Urheilu on itsestään selvä ja luonteva osa hyvinvointiani. Se on myös mielettömän tärkeä juttu pääkopalle. Harvasta asiasta seuraa yhtä mahtava olo kuin treenin jälkeen. Jos en ehdi liikkua tarpeeksi, se tuntuu kaikessa, olen väsyneempi, huonotuulisempi ja syön huonosti.

Mitä syömisiin tulee, on Mintulla sentään yksi heikkous.

– Meillä kotona ei voi pitää irtokarkkeja. Niissä minulla ei ole minkäänlaista itsekuria!

Emännöidessään kotia yksin, Minttu laittaa nopeita salaatteja tai kanaa ja kasviksia. Niinä päivinä kun Kimi ehtii olla kotona, mies valmistaa ruuan tai sitten pari käy ulkona syömässä sushia tai kunnon pihvit.

– Minä tykkään pitää kodin järjestyksessä ja siistinä, mutta mikään kokki en ole.

Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 14/2014. Voit myös ostaa digilehden täältä. Joka päivä -tilaajana pääset lukemaan koko jutun täältä.

Katso myös Mintun treeniohjelma videolta.

Lue myös:

Ensimmäiset yhteiskuvat varikolta: Kimi Räikkönen ja Minttu Virtanen Bahrainissa

Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS
Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS

”Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni”, Goldberg kirjoittaa.

Eilen illalla maailma sai järkyttyä suru-uutisesta, jonka mukaan yksi viime vuosien suosituimmista DJ-lahjakkuuksista Avicii, eli Tim Bergling, on kuollut. Lähteiden mukaan Bergling löydettiin kuolleena Masqatista, Omanista. Kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen. Bergling oli vain 28-vuotias.

Fanit, työkaverit ja läheiset ovat olleet murheen murtamia uutisesta. Some on täyttynyt osanotoista ja muisteloista. Nyt myös Berglingin ex-tyttöystävä Emily Goldberg on muistanut edesmennyttä tähteä sosiaalisessa mediassaan. Hän aloittaa sydäntäsärkevän muistokirjoituksessaan Aviciin Enough is enough -kappaleen lyriikoilla:“Come on babe, don’t give up on us. Choose me, and I’ll show you love.”

– Nämä ovat sanoituksia kappaleesta, jonka Tim kirjoitti minulle. Toivon, että olisin voinut elää sanojen mukaan. Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni, Goldberg kirjoittaa.

Hän kertoo, että uutinen Bergligin kuolemasta on edelleen niin shokeeraava, että sitä on vaikea käsittää todeksi.

– Herättäkää minut, kun kaikki tämä on ohi, koska tämä ei voi olla totta.

Goldberg julkaisi kirjoituksen ohessa lukuisia kuvia Berglingistä.

Myös Ruotsin kuningasperhe on ilmoittanut surevansa esimerkiksi prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä esiintynyttä tähteä. Suomalainen dj-tähti ja musiikkituottaja Darude eli Ville Virtanen esitti surunvalittelunsa Twitterissä.

Bergling oli yksi 2010-luvun menestyneimpiä edm-artisteja. Hän teki yhteistyötä maailmanluokan tähtien, kuten Madonnan, Coldplayn, Wycleaf Jeanin ja Robbie Williamsin kanssa.

Viime vuosina Bergling joutui perumaan useita keikkojaan vakavien mielenterveysongelmien vuoksi. Vuonna 2016 Bergling ilmoitti lopettavansa keikkailun, mutta jatkavansa musiikin tekemistä.

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...