Kimi Räikkönen kuvattiin Helsingissä viime vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Markus Jokela
Kimi Räikkönen kuvattiin Helsingissä viime vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Markus Jokela

Kimi Räikkönen teki maanantaina Kanadan Montrealissa rikosilmoituksen kiristyksestä. Tapaukseen liittyvän tarjoilijanaisen asianajaja kertoo The Star -lehdessä, että nainen olisi halunnut istua alas ja sopia asian rahalla.

Formula 1 -kuljettaja Kimi Räikkönen jätti maanantaina Montrealin poliisille rikosilmoituksen itseensä kohdistuvasta kiristyksestä.

Rikosilmoitus liittyy väitteeseen, jonka mukaan Räikkönen seurueineen olisi ahdistellut naispuolista tarjoilijaa Montrealin formulakisojen jälkeen järjestetyssä juhlassa vuonna 2015. Tarjoilija on kertonut tapahtuneesta blogissaan mainitsematta kuitenkaan Räikköstä nimeltä.

Tarjoilijan asianajaja Jamie Benizri kommentoi kanadalaisessa The Starissa, että hänen asiakkaansa on järkyttynyt kiristystä koskevasta rikosilmoituksesta. Benizri ei suostu kertomaan, kuinka paljon rahaa hänen asiakkaansa on Räikköseltä pyytänyt, mutta The Starin mukaan Räikkösen tiimi on kuvaillut summaa äärimmäisen korkeaksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Halusimme mahdollisuuden istua alas, mahdollisuuden päästä sopimukseen siitä, mitä asiakkaalleni on tapahtunut.”

Benizri ei siis kiellä kanadalaislehdessä rahan pyytämistä, mutta sanoo, että kyse oli muustakin kuin rahasta. Benizrin mukaan hänen ja päämiehensä tarjous oli ”a little more graceful than an offer to settle for cash”. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Halusimme mahdollisuuden istua alas, mahdollisuuden päästä sopimukseen siitä, mitä asiakkaalleni on tapahtunut, hän kertoo. 

Kimi Räikkösen asianhoitaja Sami Visa vahvisti tiistaina Me Naisille, että Räikkönen on tehnyt rikosilmoituksen kiristyksestä. 

– Juristit hoitavat asiaa Montrealissa ja Suomessa. En sen enempää voi kommentoida.

MTV:n mukaan nainen on väittänyt vuonna 2016 blogissaan vahvasti päihtyneen Räikkösen tarttuneen häntä rinnasta ja jonkun toisen seurueen jäsenen kourineen häntä alapäästä. Asianajaja Benizri sanoo kanadalaislehdessä, että hänen asiakkaansa aikoo tehdä yhteistyötä rikostutkijoiden kanssa ja toimittaa poliisille oman versionsa tapahtumista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla