Kiireen keskellä Armi Toivanen lintsaa siivoamisesta. Kuva: Jouni Harala
Kiireen keskellä Armi Toivanen lintsaa siivoamisesta. Kuva: Jouni Harala

Armi Toivanen haluaa päästä salille vähintään kerran viikossa. – Olen todella työorientoitunut, näyttelijä sanoo.

Näyttelijä Armi Toivanen, 34, nähdään seuraavaksi uuden kotimaisen Hinnalla millä hyvänsä -draamasarjan pääosassa.

Maaliskuun alussa alkavassa sarjassa Armi näyttelee Saraa, jonka yritykselle ihmiset voivat ulkoistaa oman onnellisuutensa. Armin hahmo on työlleen omistautunut, turhia tunteilematon nainen, jota muiden ihmisten ongelmat kiehtovat.

Onko Armi itse ongelmanratkaisijatyyppiä?

– En koskaan yritä samaistua näyttelemääni roolihenkilöön, hän sanoo.

– Näyttelijän ammattitaitoon kuuluu ymmärtää hahmoa ja tehdä siitä looginen ja elävä. Meistä kaikista löytyy esimerkiksi samoja piirteitä kuin Sarassa on. Pitää vain yrittää löytää itsestään ne piirteet ja tuoda ne täydellä volyymillä esiin.

Juuri nyt Armilla menee työrintamalla kovaa. Elokuvien ja tulevan sarjan lisäksi nainen nähdään joka lauantai suorana tulevassa Kingi-ohjelmassa.

Kiire tuo Armin mukaan hänestä esiin kaksi pahetta: toinen niistä on väsymys ja toinen likainen koti.

– Olen todella työorientoitunut. En koskaan halua, että työ kärsii. En yritä pitää kaikesta kiinni silloin, kun on kiire, Armi sanoo.

– Silloin annan myös kämpän mennä likaiseksi. Väsymyksen hetkellä yritän keskittyä vain siihen, että jaksan. Yritän myös pitää fyysisestä kunnostani huolta. Vähintään kerran viikossa pitää ehtiä salille. Pidän lihakset kunnossa, sillä haluan, että minulla on voimaa.

Aina Armin mahdollisuuksiin ei ole uskottu. Loirinuotiolla-ohjelmassa vieraillessaan Armi kertoi aikoinaan kuulleensa, ettei hänestä voi tulla näyttelijää, koska hänen äänensä ei kestä sitä.

– Olin silloin 19–20-vuotias. Ja kyse oli ammattitaidottomista ihmisistä, jotka tuollaista laukoivat, Armi kertoo nyt.

– Mutta kokemus kasvattaa. Jos polvi hajoaa, se voidaan kuntouttaa fysioterapiassa. Ääni on samanlainen juttu, sillekin voi tehdä mitä vain. Mutta eihän se missään nimessä kivaa ollut. Onneksi en luovuttanut ja onneksi tapasin myös niitä ihmisiä, jotka sanoivat, että äänen saa kuntoon.

Hinnalla millä hyvänsä alkaa MTV3-kanavalla 2.3.

Lue myös:

Näyttelijä Armi Toivanen: ”Isän kuolema kovetti minut pitkäksi aikaa”

Armi Toivanen ja kaksossisko: ”Koemme kaikki fiilikset tuplana”

Armi Toivanen suosii suomalaisia suunnittelijoita: ”Jos ihastun johonkin asusteeseen, hinnalla ei ole väliä

Tätä et tiennyt näyttelijä Armi Toivasesta

Kaikki tietävät Suomen oman jäämiehen, F1-mestari Kimi Räikkösen. Mutta kuinka hyvin sinä hänet tunnet? Tee testi!

Jutun lähteenä käytetty 16.8. ilmestynyttä Kari Hotakaisen kirjoittamaa Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjaa (Siltala).

Tilaajille
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala

Jaana Kivimäki halvaantui, kun hevoskuljetusauton lastaussilta katkaisi hänen selkärankansa. Ensin Jaana oli katkeroitua, mutta sitten hän päätti selviytyä.

Punaisen omakotitalon oven avaa hymyilevä emäntä. Vaikka kello on vasta yksitoista, Jaana Kivimäki , 44, on ehtinyt jo paljon. Hän on herännyt kuudelta, ruokkinut hevosensa ja ajanut 25 kilometrin päähän ratsastushallille...