”Joulun vietämme Arthurin kanssa Suomessa. Käymme molempien perheiden luona”, kertoo Kiira Korpi. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Joulun vietämme Arthurin kanssa Suomessa. Käymme molempien perheiden luona”, kertoo Kiira Korpi. Kuva: Jonna Öhrnberg

Taitoluisteilija valmistuu ensi vuonna pilates-ohjaajaksi.

Taitoluistelija Kiira Korpi nähdään helmikuussa ruutuun palaavan Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman tuomarina.

– Olin iloisesti yllättynyt, kun minua pyydettiin mukaan. Vähän aikaa jouduin miettimään, kun asun New Yorkissa, mutta yön yli nukuttuani päätös oli selvä, hän kertoi MTV:n ensi vuoden ohjelmiston tiedotustilaisuudessa.

Manhattanilla miesystävänsä Arthur Borgesin kanssa asuva Kiira muuttaa kuvausten ajaksi Suomeen. Arthur puolestaan työskentelee muotitalo Tom Fordilla New Yorkissa ja matkustelee paljon maailmalla. 

– Elimme viisi vuotta kaukosuhteessa, joten tämä ei kauheasti muuta arkeamme. Ei tietenkään ole mukavaa olla erossa, Kiira pohti.

Pilates-ohjaajaksi

Kiira muutti viime keväänä Milanosta New Yorkiin ja viihtyy uudessa kotikaupungissaan mainosti. Milanoa hän tosin ikävöi, koska sinne jäi paljon rakkaita ystäviä.

– New Yorkissa on koko ajan tekemistä ja siellä tulee olo, että voi saavuttaa mitä vain. Välillä vain istun puiston penkillä ja seuraan haltioituneena ihmisiä. Välillä on kiva päästä poiskin siitä hetkisyydestä, hän pohti.

Tanssii Tähtien Kanssa -kuvaukset työllistävät alkuvuodensta Kiiraa yhden päivän viikossa sunnuntain livelähetyksen verran. Muun ajan hän opiskelee pilates-ohjaajaksi.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.