Haluan, että työni on minulle elämäntapa, sanoo Mira Kasslin Gloria-lehden haastattelussa. Kuva: Pia Inberg
Haluan, että työni on minulle elämäntapa, sanoo Mira Kasslin Gloria-lehden haastattelussa. Kuva: Pia Inberg

Televisiostakin tuttu kiinteistönvälittäjä Mira Kasslin on työelämässä kunnianhimoinen ja vetää täysillä. Elämäntyyliini ei kuulu kolmosella ajelu, hän sanoo Glorian haastattelussa.

Mira Kasslinin kunnianhimo näkyy jatkuvana urasuunnitteluna: seuraavan viiden vuoden strategia on Miralla aina mietittynä.

Hän kertoo halunneensa aina menestyä, mutta ei hinnalla millä hyvänsä.

– Toisin sanoen en pyri suututtamaan ihmisiä matkan varrella. Mutta monet provosoituvat helposti, ja kateus on ihme juttu. Miehille menestys on sallittua, mutta kunnianhimoinen nainen on bitch, Mira sanoo Gloria-lehden haastattelussa.

Tukenaan yritysmaailmassa Miralla on useita mentoreita. Monet heistä ovat tuttuja pitkän ajan takaa. Nämä ihmiset uskaltavat sanoa Miralle epämiellyttäviäkin totuuksia.

Suosittelemme! 10 merkkiä siitä, että sinäkin olet menestyjä – vaikket itse tajua sitä

– Ja minulla pitää olla halu ottaa ne vastaan. Kasvu tapahtuu usein epämukavuusalueella, Mira sanoo.

Kyky ottaa vastaan kritiikkiä erottaa hänen mukaansa ne, jotka menestyvät niistä, jotka eivät. Hän on huomannut, että erityisesti nuorten on usein vaikea ottaa vastaan muuta kuin kehuja.

Vaikka neuvoja satelee lähipiiristä, päätökset pitää tehdä itse.

Lue myös! Kiinteistönvälittäjä Mira Kasslin: "Minun maailmassani mies on perheen pää"

– Mieli pitää pitää puhtaana, ettei päätöksiä ohjaa pelko tai huoli. Mutta aina intuition erottaminen esimerkiksi pelosta ei ole helppoa. Silloin yritän tarkastella asiaa mahdollisimman monelta kantilta.

Nainen myöntää, että hänen on pitänyt opetella, etteivät kaikki ole samanlaisia kuin hän itse. Hänen mukaansa tulosta pitää tehdä koko ajan, vaikka välillä joutuu tarpomaan myös suossa. Mira toteaa, että monille on myös muodostunut ennakkokäsitys kiinteistönvälitysalasta.

– Ja sitten he yllättyvät alan rankkuudesta. Ei tämä ala ole pelkkää skumpan juontia – vaikka joskus sitäkin.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...