Tv-kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski, 43, työskentelee raatopesän huipulla.

Kuva Susanna Kekkonen

Liv-kanavalla alkaa realitysarja Kiinteistökuningatar Kaisa, jossa sanot olevasi Suomen paras kiinteistönvälittäjä. Mistäs sen tiedät?
Olen syntynyt näihin hommiin. Kun tulin alalle, olin seitsemän viikon jälkeen tehnyt firmani myyntiennätyksen. Sanotaan, että hyvä kiinteistönvälittäjä on ahne ja laiska, mutta tosi hyvä välittäjä ei ole laiska. Teen niin paljon taustatyötä, että tiedän kiukaan kilowattitunneista ja alapohjan kosteusvauriosta varmasti kaiken. Minuun voi luottaa, ja ihmiset tajuavat sen.

Tykkäät nopeista autoista ja luksuksesta. Asuntokaupalla vissiin rikastuu?
Minulla on iso liikevaihto, mutta en ole miljonääri: tv-sarjasta saa ehkä vähän väärän kuvan. Ammatti vie paljon rahaa. Täytyy ajaa kunnon autolla, pukeutua huolitellusti, pitää kynnet kunnossa – sellainen on ihmisille tärkeää. Ja vaikka näytän hienolta, olen sydämeltäni lähiötyttö Vantaalta. Eniten nautin siitä, kun tavallinen perhe onnistuu asuntokaupoissaan.

Minkä takia ammattikunnallasi on niin huono maine?

Koska tämä ala on oikea verinen raatopesä: valehtelua, kollegan selkäänpuukotusta ja sen sellaista. Iso osa kiinteistönvälittäjistä on perusluonteeltaan joko vähän epärehellistä tai sitten vain ammattitaidotonta. Meidän muiden pitäisi tehdä yötä myöten töitä, jottei kukaan joutuisi kärsimään. Suomessa on ehkä kymmenen välittäjää, joille antaisin oman kotini avaimet. Alalle pitäisi ehdottomasti saada kunnon koulutus pakolliseksi.

Miten myisit asunnon, jossa on tehty murha ja jossa uhri kummittelee?
Ihan faktoilla. Ostajan täytyy vain ymmärtää, että asunnossa kummittelee. Tykkään itse kummituksista ja tiedän, että niitä on. Olen jopa kuullut, kun asunnon kummitus kolistelee nurkkakaapissa. Psykologiaa ja ihmistuntemusta käytän vasta kauppojen loppuhionnassa, aluksi pelataan tosiasioilla.

Olet mestari lavatansseissa, entinen kilpatason uimari, taitava kokki, maan tehokkain kiinteistönvälittäjä... Onko jotain, missä et ole hyvä?
No, haluaisin olla parempi ihminen. Kyllä minä nykyään jo alan ollakin paitsi hyvä välittäjä, myös aika hyvä ihminen. Ennen en tykännyt itsestäni tarpeeksi, mutta kun tapasin Kimmon, aloin pitää.

 

Kaisa Liski

  • Syntyi 19.1.1968 Vantaalla.
  • Kiinteistönvälittäjä/myyntijohtaja. Aiemmin hotelli- ja ravintola-alalla.
  • LIV-kanavan Kiinteistökuningatar Kaisa 24.8. alkaen.
  • Meni vasta naimisiin Kimmo Liskin kanssa. Tyttö, 25,
  • ja poika, 21, aiemmasta suhteesta.
  • Myy omaa Vantaan-asuntoaan. ”En tiedä, mikä siinä on niin vaikeaa. Olen että ’äh, tää nyt on tämmönen’.”