Lotta Hintsa on lähdössä lokakuussa vapaaehtoistyöhön Ugandaan. ”Otan siskoni mukaan. Auttaminen on yhteinen projektimme. Jos johonkin ihmiseen tässä maailmassa luotan niin häneen.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Lotta Hintsa on lähdössä lokakuussa vapaaehtoistyöhön Ugandaan. ”Otan siskoni mukaan. Auttaminen on yhteinen projektimme. Jos johonkin ihmiseen tässä maailmassa luotan niin häneen.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Toukokuussa kihlautunut ex-missi Lotta Hintsa muuttaa marraskuussa Yhdysvaltoihin, jossa hänen jääkiekkoilijarakkaansa Kristian Näkyvä pelaa.

Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Hintsa vaihtoi kihlasormuksia puolisonsa, jääkiekkoilija Kristian Näkyvän kanssa toukokuun lopussa. Pari tanssii häitään ensi kesänä.

Lotta kauhistelee ajan kulumista, sillä kyyhkyläisten hääsuunnitelmat ovat vielä pitkälti auki.

– Syksy on täyteen buukattu – en tiedä missä välissä ehdimme miettiä häiden yksityiskohtia, hän huudahti Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla pidetyssä Puuma Stage -hyväntekeväisyysmuotishow’ssa, jolla kerättiin varoja Pääkaupungin Turvakoti ry:lle.

Mallina catwalkilla pyörähdelleellä Lotalla oli yllään aiheeseen sopiva valkoinen hääpuku.

– Tähän lisätään muotinäytöksessä vielä huntu. Vain väärä mies on rinnalla, hän naurahti.

Lotan idea omasta hääpuvusta ei ole vielä kirkastunut, mutta hän kertoi selailleensa jo ahkerasti häälehtiä. Pari avioituu kesäkuussa Suomessa.

– Täällä on yksi ainoa paikka, jossa haluan viettää häitäni. Se on kaunis ja idyllinen miljöö Etelä-Suomessa, Lotta paljasti jo viime joulukuussa Me Naisille.

Tulossa on yli sadan hengen juhlat. Molemmilla on isot suvut, ja pariskunta haluaa järjestää läheisilleen kunnon ikimuistoiset häät. Yhtenä kaasoista toimii Lotan hyvä ystävä, fitnessmalli Janni Hussi.

Hyväntekeväisyyttä Ugandassa

Lotan syksy on täynnä isoja muutoksia. Hän muuttaa marraskuussa Yhdysvaltoihin Kristianin perässä, joka siirtyi pelaamaan NHL-seura Nashville Predatorsiin.

– Vein hänet eilen lentokentälle. Ikävä on jo. Minulla on tiedossa niin kiireinen syksy, että ensin aion paikan päällä vain hengähtää ja katsella ympärilleni. Siellä varmaan alkaa selvitä, mitä kaikkea voisin tehdä. Toimettomaksi en aio jäädä, muun muassa näyttelemisestä haaveileva Lotta sanoi.

Ennen asettumista rapakon taakse kaunotar matkustaa vapaaehtoistyöhön Ugandaan.

– Caring Hands -järjestö tekee siellä tärkeää työtä naisten, lasten ja yhteisön muiden vähäosaisten hyväksi. Lähden Ugandaan lokakuussa, ja jos kaikki menee niin kuin olen suunnitellut, työskentelen siellä vajaan kuukauden.

– Haluaisin tehdä tästä itselleni pidempiaikaisen projektin: toivon, että voisin käydä Ugandassa jatkossa säännöllisesti. Järjestö panostaa naisten koulutukseen, terveyteen ja kaikenlaiseen tukemiseen. Itse voisin pitää vaikka liikuntaleirejä naisille ja lapsille, Lotta suunnitteli.

Lue myös:

Isän sairaus varjostaa Lotta Hintsan hääsuunnitelmia: ”Olemme isän kanssa niin läheisiä, että haluan pitää tämän itselläni

Lotta Hintsan kihlaus paljastui ennen aikojaan

Häitään suunnitteleva Lotta Hintsa: ”Tulossa on isot juhlat”

Lotta Hintsa: ”Tämä tuote herättää hiukseni henkiin!”

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.

 

Raskaus oli yllätys lapsettomuudesta kärsineille Satu Taiveaholle ja Antti Kaikkoselle.

Suvanto ry:n toiminnanjohtaja Satu Taiveaho, 41, kertoo Ilta-Sanomissa, että tuli syksyllä yllättäen raskaaksi. Satu oli ihmetellyt erikoisia oireitaan ja mietti ensin, ovatko vaihdevuodet alkamassa. Raskaus oli yllätys, sillä Satu ja hänen kansanedustajapuolisonsa Antti Kaikkonen, 43, ovat kärsineet lapsettomuudesta vuosia. Syksyllä raskaus päättyi kuitenkin keskenmenoon jo aikaisessa vaiheessa. 

”Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia.”

– Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia. Ja totta kai myös surullinen. Olen kuitenkin yrittänyt kääntää asian mielessäni iloiseksi ja ajatellut, että olen ainakin kerran elämässäni ollut vähän aikaa raskaana, Satu kertoo IS:ssa.

Satu ja Antti ovat puhuneet lapsettomuudesta avoimesti julkisuudessa ja kertoneet, ettei hedelmöityshoidoistakaan ole ollut apua. Syytä lapsettomuuteen ei ole löytynyt. Myös adoptioprosessi kariutui aivan viime metreillä syksyllä 2011 Antin vaalirahakohun takia.

”Ehkä on pientä toiveekkuuttakin.”

– Meidän kohdalla asia (keskenmeno) ei varmasti ollut kauhean iso suru sen takia, että emme ole osanneet tai edes uskaltaneet ajatella asiaa. Sen jälkeen asia on kuitenkin pyörähdellyt mielessä. Ehkä on pientä toiveekkuuttakin, Satu kertoo IS:ssa.

Tällä hetkellä Satu ja Antti ovat kahden pienen lapsen sijaisvanhempia. Syksyllä 2014 heistä tuli pienen pojan sijaisvanhempia ja vuonna 2015 perheeseen saapui kolmevuotias tyttö.

Sadun ja Antin tie vanhemmiksi on ollut pitkä ja raskas. Lue parin yhteishaastattelu parin vuoden takaa: