Sara Forsbergia on kosiskeltu myös politiikkaan. "Sari Essayah soitti ja pyysi kristillisten ehdokkaaksi. En lähtenyt." Kuvat Satu Kemppainen
Sara Forsbergia on kosiskeltu myös politiikkaan. "Sari Essayah soitti ja pyysi kristillisten ehdokkaaksi. En lähtenyt." Kuvat Satu Kemppainen

Kieli-ihme Sara Forsberg, 19, ei ryhdy rommin eikä kristillisten ääneksi.

Videoblogissasi puhut siansaksaa ja kuulostat vuoroin venäläiseltä, italialaiselta, jenkiltä ja ties miltä. Lisäksi laulat kuin ammattilainen. Missä olet oppinut?
Kielijuttu on minun ja siskoni inside-läppä – pelleilemme hänen kanssaan eri aksenteilla. Hänkin on niissä tosi ­hyvä. Tykkään opiskella kieliä ja kuulen pieniä nyansseja. Huomaan, ketkä näyttelijät osaavat hienosti vaikkapa britti­aksentin. Esimerkiksi Johnny Depp on taitava.
Musiikkia meillä harrastaa koko perhe. Opiskelin laulua musiikkiopistolla ja laulan siskoni kanssa hautajaisissa.

YouTubessa kielivideotasi on katsottu jo yli 9 miljoonaa kertaa. Miltä äkkijulkisuus tuntuu?
Siistiltä, höpöltä ja vähän pelottavalta myös. Vanhempani tukevat ja potkivat eteenpäin. Heidän neuvonsa on, että ”nyt menet kaikkiin haastatteluihin”.

Työtarjouksia kuulemma satelee, esimerkiksi meksikolaiseen rommimainokseen. Joko on pyydetty eurovaaleihin?
Itse asiassa on. Sari Essayah soitti ja pyysi kristillisten ehdokkaaksi. En lähtenyt. Minut on kyllä kasvatettu kristillisesti mutta ei nyt silti.

Täytyy hetki sulatella työtarjouksia ja miettiä, mikä olisi parasta. Voisin mainostaakin jotain, tosin jotain muuta kuin alkoholia. Unelmatyöni olisi viihdealalla. Saisinpa yhdistettyä kielet, kulttuurin, laulamisen ja näyttelemisen...

Olet 19-vuotias suomalaistyttö. Eikö ­sinun pitäisi olla epävarma?
Itsevarmuus onkin minulle uusi juttu. Olin aikaisemmin ylipainoinen ja laihdutin pari vuotta sitten 17 kiloa. Sitä ­ennen painoni oli arka aihe. En minä kaikkea osaa. Olen epälooginen, surkea matikassa ja harkintakyvyssäni on puutteita.

Jos et olisi ladannut videotasi nettiin ja tullut kuuluisaksi, mitä tekisit nyt?
Hakisin yliopistoon, ehkä lukemaan kieli­tieteitä. Suunnittelisin pitempää matkaa Jenkkeihin, haluan sinne haistelemaan ilmaa. Minua ei sido asuntolaina tai mikään sellainen. Poikaystävä joo, mutta hän ei ole sitä tyyppiä, joka yrittäisi estää toteuttamasta unelmiani.

Valmistuin vuosi sitten ylioppilaaksi ja ravintolakokiksi. Sen jälkeen olen ­ollut Pietarsaaressa kassalla töissä.

Anna vinkki, miten oppia puhumaan englantia ilman suomalaisaksenttia!
Osaankohan puhua englantia suomalaisittain, se on vaikeaa. ”Ai dount nou.” Kuulostiko oikealta? Jee!

Sellaisen neuvon annan, että enemmän heittäytymistä vaan. Pelkästään se, että yrittää puhua, antaa paljon paremman kuvan kuin hiljaisuus. Ei aksentti häiritse ketään.

Lue myös aiemmat jutut Sarasta:

Kielinainen Sara lauloi netissä jo vuosia sitten

Suomalaisen kielinaisen suosio karkasi käsistä – sai kaksi manageria

Suomalainen kielinainen Sara jatkaa maailmanvalloistustaan – tällä kertaa laulaen!

Kaikki vonkaavat nyt suomalaista kielinaista – jopa Joseph Gordon-Levitt fanittaa

Suomalaisen vloggaajan siansaksavideosta tuli nettihitti

Sara Maria Forsberg

■ Videobloggaaja Smouka­hontas syntyi 2.5.1994 Pietarsaaressa.

■ Äiti suomalainen, isä ruotsalainen, neljä siskoa, kotona puhuttiin suomea. Asui lapsena Yhdysvalloissa.

■ Lopetti juuri työt kaupan kassalla. Harrastukset: juoksu, arabian opiskelu.

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta