Sara Forsbergia on kosiskeltu myös politiikkaan. "Sari Essayah soitti ja pyysi kristillisten ehdokkaaksi. En lähtenyt." Kuvat Satu Kemppainen
Sara Forsbergia on kosiskeltu myös politiikkaan. "Sari Essayah soitti ja pyysi kristillisten ehdokkaaksi. En lähtenyt." Kuvat Satu Kemppainen

Kieli-ihme Sara Forsberg, 19, ei ryhdy rommin eikä kristillisten ääneksi.

Videoblogissasi puhut siansaksaa ja kuulostat vuoroin venäläiseltä, italialaiselta, jenkiltä ja ties miltä. Lisäksi laulat kuin ammattilainen. Missä olet oppinut?
Kielijuttu on minun ja siskoni inside-läppä – pelleilemme hänen kanssaan eri aksenteilla. Hänkin on niissä tosi ­hyvä. Tykkään opiskella kieliä ja kuulen pieniä nyansseja. Huomaan, ketkä näyttelijät osaavat hienosti vaikkapa britti­aksentin. Esimerkiksi Johnny Depp on taitava.
Musiikkia meillä harrastaa koko perhe. Opiskelin laulua musiikkiopistolla ja laulan siskoni kanssa hautajaisissa.

YouTubessa kielivideotasi on katsottu jo yli 9 miljoonaa kertaa. Miltä äkkijulkisuus tuntuu?
Siistiltä, höpöltä ja vähän pelottavalta myös. Vanhempani tukevat ja potkivat eteenpäin. Heidän neuvonsa on, että ”nyt menet kaikkiin haastatteluihin”.

Työtarjouksia kuulemma satelee, esimerkiksi meksikolaiseen rommimainokseen. Joko on pyydetty eurovaaleihin?
Itse asiassa on. Sari Essayah soitti ja pyysi kristillisten ehdokkaaksi. En lähtenyt. Minut on kyllä kasvatettu kristillisesti mutta ei nyt silti.

Täytyy hetki sulatella työtarjouksia ja miettiä, mikä olisi parasta. Voisin mainostaakin jotain, tosin jotain muuta kuin alkoholia. Unelmatyöni olisi viihdealalla. Saisinpa yhdistettyä kielet, kulttuurin, laulamisen ja näyttelemisen...

Olet 19-vuotias suomalaistyttö. Eikö ­sinun pitäisi olla epävarma?
Itsevarmuus onkin minulle uusi juttu. Olin aikaisemmin ylipainoinen ja laihdutin pari vuotta sitten 17 kiloa. Sitä ­ennen painoni oli arka aihe. En minä kaikkea osaa. Olen epälooginen, surkea matikassa ja harkintakyvyssäni on puutteita.

Jos et olisi ladannut videotasi nettiin ja tullut kuuluisaksi, mitä tekisit nyt?
Hakisin yliopistoon, ehkä lukemaan kieli­tieteitä. Suunnittelisin pitempää matkaa Jenkkeihin, haluan sinne haistelemaan ilmaa. Minua ei sido asuntolaina tai mikään sellainen. Poikaystävä joo, mutta hän ei ole sitä tyyppiä, joka yrittäisi estää toteuttamasta unelmiani.

Valmistuin vuosi sitten ylioppilaaksi ja ravintolakokiksi. Sen jälkeen olen ­ollut Pietarsaaressa kassalla töissä.

Anna vinkki, miten oppia puhumaan englantia ilman suomalaisaksenttia!
Osaankohan puhua englantia suomalaisittain, se on vaikeaa. ”Ai dount nou.” Kuulostiko oikealta? Jee!

Sellaisen neuvon annan, että enemmän heittäytymistä vaan. Pelkästään se, että yrittää puhua, antaa paljon paremman kuvan kuin hiljaisuus. Ei aksentti häiritse ketään.

Lue myös aiemmat jutut Sarasta:

Kielinainen Sara lauloi netissä jo vuosia sitten

Suomalaisen kielinaisen suosio karkasi käsistä – sai kaksi manageria

Suomalainen kielinainen Sara jatkaa maailmanvalloistustaan – tällä kertaa laulaen!

Kaikki vonkaavat nyt suomalaista kielinaista – jopa Joseph Gordon-Levitt fanittaa

Suomalaisen vloggaajan siansaksavideosta tuli nettihitti

Sara Maria Forsberg

■ Videobloggaaja Smouka­hontas syntyi 2.5.1994 Pietarsaaressa.

■ Äiti suomalainen, isä ruotsalainen, neljä siskoa, kotona puhuttiin suomea. Asui lapsena Yhdysvalloissa.

■ Lopetti juuri työt kaupan kassalla. Harrastukset: juoksu, arabian opiskelu.

Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen ovat tehneet koreografiat UIT:n Tuhansien ämpäreiden maa -kevätrevyyseen. Kuva: Jonna Öhrnberg
Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen ovat tehneet koreografiat UIT:n Tuhansien ämpäreiden maa -kevätrevyyseen. Kuva: Jonna Öhrnberg

Jukka Haapalainen ryöstettiin maaliskuussa Lontoon-kotinsa portailla, kun hän oli tulossa vaihtamasta rahaa. Ryöstäjät veivät kännykän ja rahat sekä hakkasivat Haapalaisen.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomari Jukka Haapalainen ja tanssijapuoliso Sirpa Suutari-Jääskö eivät ole juuri viettäneet aikaa Lontoossa sijaitsevassa kodissaan maaliskuussa tapahtuneen ryöstön jälkeen.

Jukka oli tuolloin vaihtamassa rahaa ulkomaan työmatkan jälkeen. Neljä miestä näki tilanteen ja seurasi tätä kotiovelle.

– He ryöstivät rahat ja kännykän. Jouduin siinä vähän hakatuksikin, Jukka kertoo.

– Miehiä oli neljä ja Jukka taisteli vielä vastaan, Sirpa kertoo päätään pudistellen.

Sirpa kuuli ulkoa miehensä huutoa ja tilasi paikalle ambulanssin. Verta vuotava Jukka paikattiin. Fyysiset vammat ovat parantuneet, mutta perusturvallisuuden tunteeseen tapahtunut vaikutti.

– Perusturvallisuuden tunne on edelleen järkkynyt, eikä se varmaan koskaan palaudu täysin ennalleen. Tämä tapahtui vielä oman kodin portailla. Asumme turvallisella alueella, Lontoon keskustassa, jota olen pitänyt aina mukavana alueena. Tämän jälkeen olen ollut varuillani.

Episodin jälkeen pari suuntasi Suomeen tekemään koreografiat UIT:n Tuhansien ämpäreiden maa -kevätrevyyseen.

– Emme ole päässeet oikein mittaamaan, miltä Lontoon-kodissa oleminen tuntuu, Sirpa sanookin.

”Pelosta ja vihasta pitää pyrkiä pääsemään kaikin keinoin.”

Jukka painottaa, ettei ole antanut pelolle liikaa valtaa, vaikka luottamus toisiin ihmisiin on järkkynyt.

– Pelosta ja vihasta pitää pyrkiä pääsemään kaikin keinoin ja yrittää löytää jotain ihmeellistä ymmärrystä näitä tekijöitä kohtaan. Onneksi on paljon töitä, joista saan positiivista virtaa, Jukka sanoo.

Pari on matkustellut ympäri maailmaa koko 20 vuotta kestäneen uransa ajan, mutta ei ole joutunut aikaisemmin vaarallisiin tilanteisiin.

– Tietysti matkustaessa olemme pyrkineet välttämään turvattomia paikkoja, Sirpa kertoi tänään Linnanmäen lehdistöpäivässä, jossa esitettiin myös UIT: kauden esiintyjät.

UIT:n ensi-illan jälkeen pari palaa kuitenkin Lontooseen, jossa heillä on esiintymis- ja luennointitehtäviä British open -tanssikilpailuissa.

Veikka ja Henna Gustafsson menivät naimisiin vuonna 2010.

Vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson, 50, ja hänen puolisonsa Henna Gustafsson, 43, (o.s. Meriläinen) ovat eronneet. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudesta vahvistetaan Me Naisille, että pari on jättänyt yhdessä avioerohakemuksen 17.10.2017.  Toisen vaiheen hakemusta Gustafssonit eivät käräjäoikeuden mukaan ole jättäneet.

Veikka ja Henna menivät naimisiin vuonna 2010. Heillä on kaksi lasta, jotka ovat 8- ja 5-vuotiaita.

Henna Meriläinen tuli julkisuuteen vuonna 1994, kun hänestä tuli Miss Suomi. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Laine
Henna Meriläinen tuli julkisuuteen vuonna 1994, kun hänestä tuli Miss Suomi. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Laine

Avierosta uutisoi ensimmäisenä Seiska. Lehden mukaan Henna on muuttanut pois parin yhteisesta kodista, joka sijaitsee Kirkkonummella.