Teuvo Loman testasi suihkulautailua Helsingin Hietaniemen uimarannalla. Kuva: Jonna Öhrnberg
Teuvo Loman testasi suihkulautailua Helsingin Hietaniemen uimarannalla. Kuva: Jonna Öhrnberg

Keväällä eronnut Teuvo Loman ei aio kiirehtiä uuteen suhteeseen. ”Toivon toki, että tulevaisuudessa on rakkautta. En sitä etsi, mutta jos sellainen tulee eteen, tarraan siihen heti.”

Sisustaja-stylisti Teuvo Loman, 53, intoili tulevasta lomastaan PR-toimisto Säpinän järjestämässä suihkulautailutapahtumassa.

– Loppukesän teen ihan hulluna töitä, joten odotan elokuussa alkavaa lomaani todella. Lähden todennäköisesti Espanjaan tapaamaan ystäviäni, Teuvo jutteli.

Irtiotto tulee todenteolla tarpeeseen. Kulunut vuosi ei ole ollut Teuvolle henkilökohtaisen elämän alueella helppo. Teuvo ja hänen ex-puolisonsa Niko Helenius jättivät maaliskuussa avioerohakemuksen kahdentoista vuoden yhdessäolon jälkeen. Päätös oli pariskunnan yhteinen.

– Ero alkaa olla taaksejäänyttä elämää. Mutta on tässä ollut vaikeaa ja helppoa – kumpaakin. Nykyään tulee välillä sellainen tunne, että kaipaan ihmistä lähelle. En kuitenkaan kaipaa entistä parisuhdetta, vaan kaipaan vaan ihmistä, Teuvo kertoi nyt.

”Nykyään tulee välillä sellainen tunne, että kaipaan ihmistä lähelle.”

– Eilen tuli sellainen hetki, että koin olevani todella yksinäinen. Se oli ahdistavaa. Toki se oli hetkellistä ja vapaaehtoista yksinäisyyttä, koska minulla on paljon ystäviä ympärilläni.

Hyvää ja huonoa

Vaikka eron jälkeinen elämä on vaatinut totuttelua, pohjimmiltaan se on ollut Teuvon mieleen.

– Olimme 12 vuotta yhdessä, joten nyt elämä tuntuu välillä oudolta. Olen joutunut totuttelemaan siihen, ettei toisen mielipidettä tarvitse aina kysyä kaikkeen. Mutta on se oikeastaan aika mukavaa, että voi mennä esimerkiksi nukkumaan ihan silloin kun haluaa. Minusta tuntuu nyt ihan hyvältä, Teuvo kertoi.

”Minusta tuntuu nyt ihan hyvältä.”

Pitkän parisuhteen jälkeen Teuvo on joutunut etsimään itseään uudelleen.

– Parisuhde muokkaa ihmisen ja antaa sellaisen kohteen, johon keskittää energiansa. Kun sitä ei enää ole, täytyy löytää uusia kohteita.

Tällä hetkellä Teuvo on keskittänyt energiansa tiukkaan treenaamiseen. Hän käy salilla viisi kertaa viikossa.

– Tykkään treenata aamulla, koska herään aina tosi aikaisin. Nousen sängystä kello 5, syön ja menen siitä salille.

Ystävinä ei voi erona

Eron jälkeen Teuvo ja Niko eivät ole olleet aktiivisesti yhteyksissä, mutta kuulumisia he ovat vaihdelleet. Teuvon mielestä ystävinä eroaminen on mahdotonta.

– Pariin ensimmäiseen kuukauteen emme olleet ollenkaan yhteydessä. Se oli hyvä. Kumpikin sai miettiä, tuleeko katumapäälle. Ei siinä tilanteessa voi olla toiselle ystävänä, Teuvo sanoi.

– Toki toisen kanssa voi ystävystyä eron jälkeen myöhemmin uudelleen. Mutta minä en välttämättä halua ystävystyä suhteen jälkeen. Tässä tapauksessa en vielä osaa sanoa, tuleeko meistä ystäviä. Ei meistä välttämättä tule.

”Tässä tapauksessa en vielä osaa sanoa, tuleeko meistä ystäviä. Ei meistä välttämättä tule.”

Vaikka välillä Teuvo kaipaa kainaloonsa uutta ihmistä, hän aikoo edetä suhderintamalla rauhallisesti.

– Mutta en ole pitänyt mitään kiirettä uuden suhteen kanssa, vaikka mahdollisuuksia olisikin saattanut olla.

– Toivon toki, että tulevaisuudessa on rakkautta. En sitä etsi, mutta jos sellainen tulee eteen, tarraan siihen heti.

Apua vertaistuesta

Kuukausi sitten Teuvo kertoi Anna-lehdessä elämänsä rankoista kokemuksista. Hän myös kertoi avoimesti, että hänet oli raiskattu teini-ikäisenä. Jutun julkaisun jälkeen Teuvolle sateli runsaasti yhteydenottoja, joissa ihmiset kertoivat joutuneensa kokemaan saman.

– Nyt ei ole saanut enää kovin paljoa yhteydenottoja, mutta edelleen olen jutellut asiasta paljon ihmisten kanssa, Teuvo kertoi nyt Me Naisille.

”En ole aina tajunnut vertaistukijuttua, mutta nyt ymmärsin sen hyödyn.”

– Olen tietenkin käynyt asian läpi jo aikanaan. Mutta kyllä tämä helpotti entisestään, että sain jutella asiasta niin monen ihmisen kanssa. Olen myös tavannut erään samanlaisen asian kokeneen. Kävimme hänen kanssaan kahvilla juttelemassa. En ole aina tajunnut vertaistukijuttua, mutta nyt ymmärsin sen hyödyn. Kun sain kuulla toisen ajatuksia siitä, miten hän on tästä selvinnyt, minulle tuli hyvä olo.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...