Näyttelijäkaksikko Kari Ketosen ja Ville Myllyrinteen yhteinen elämäntehtävä on kutitella suomalaisten nauruhermoja.

Kuva Andreas Janett

Kun katsoo Ketonen & Myllyrinne -sketsisarjaa televisiosta, sen päähenkilöistä syntyy hulvaton, mustan huumorin värjäämä mielikuva.

Myös tosielämässä kaverukset Kari Ketonen, 39, ja Ville Myllyrinne, 37, juttelevat kuin jokainen hetki olisi yksi suuri sketsi.

– Se on jokin kemiajuttu. Koen, että aina kun olen Villen seurassa, minusta tulee holtiton. Me ruokimme ja lietsomme toisiamme, Kari kuvailee.

– Ja silloin saattaa tilanne riistäytyä käsistä, Ville lisää.

Koomikoiden salatut elämät

Kari Ketonen ja Ville Myllyrinne voivat kyllä poseerata puolialastomina tv-sarjaansa mainostavissa julisteissa, mutta yksityiselämästään he eivät paljasta paljonkaan. Karin mielestä ohjelma antaa heistä kaiken tarvittavan tiedon. Muutoin heidät voi tiivistää yhteen lauseeseen:

– Me olemme altruistisia, hiljaisella viisaudella elämään ja lähimmäisiin suhtautuvia pieniä mörököllejä, Kari analysoi.
Nämä mörököllit ovat sen verran salaperäisiä, etteivät hekään tunne toistensa henkilökohtaista elämää kovin hyvin. Karilla on yksi poika, Ville puolestaan on kuusi- ja kahdeksanvuotiaiden poikien isä. Hän sanoo elävänsä ”hissun kissun tavallista elämää”.

– Mä en vieläkään tiedä susta mitään. Olen nähnyt sun lapsesi kaksi kertaa, sä et ole nähnyt mun poikaani koskaan, Kari sanoo.

Kaljakamuista työkavereiksi

Kari valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 1997, Ville 1999. Elämä työttömänä näyttelijänä ei houkutellut kumpaakaan, joten jostakin piti ruveta keksimään töitä. Noihin aikoihin he alkoivat tapailla salaa.

– Jossain vaiheessa syntyi idea, että voitaisiin tehdä jotain yhdessä. Kumpikin oli kiinnostunut sketsiviihteestä, Ville sanoo.

– Minä kylläkin halusin kaljakaverin. Halusin tekeytyä sun ystäväksi, Kari tunnustaa.

Ville ei pelkkään kaljakaveriin tyytynyt. Hän oli varma, että Karin kanssa voisi syntyä jotakin hauskaa myös baarin ulkopuolella.

Käsikirjoittaminen oli sekä Karille että Villelle uusi aluevalloitus, ja he suhtautuivat siihen kunnianhimoisesti. Kari muistelee, että Villen antama palaute oli rohkaisevaa, hänen puolestaan latistavaa ja kriittistä.

Nyt, lukuisten tuotantoyhtiöiden antamien pakkien jälkeen, miehet ovat saavuttaneet jo sen sortin suosion, että  heidän kasvonsa tunnistetaan  kadulla. Tai kapakassa. Joskus joku saattaa tokaista baaritiskillä tuttua sketsiä mukaillen: ”Mitä homppi?”

Kari Ketonen

  • 1971 Espoossa syntynyt näyttelijä, käsikirjoittaja ja kouluttaja.
  • Tuttu muun muassa tv-sarjoista Tukka auki ja Suojelijat sekä elokuvasta Pelikaanimies. Saanut Venla-palkinnon roolistaan Suojelijoissa.
  • Ketonen & Myllyrinne -sarjan kolmas tuotantokausi alkoi Subilla syyskuussa. Sen lisäksi näyttelee MTV3:n improvisaatiosarjassa Vedetään hatusta sekä Napapiirin sankarit -elokuvassa, jonka ensi-ilta on 15. lokakuuta.

Ville Myllyrinne

  • 1973 Helsingissä syntynyt näyttelijä ja käsikirjoittaja.
  • Näytellyt muun muassa tv-sarjoissa Hymy Pyllyyn, Kylmäverisesti sinun ja Isänmaan toivot sekä elokuvissa Rööperi sekä Poika ja Ilves
  • Juontaa MTV3:n improviosaatiosarjaa Vedetään hatusta.