Näyttelijäkaksikko Kari Ketosen ja Ville Myllyrinteen yhteinen elämäntehtävä on kutitella suomalaisten nauruhermoja.

Kuva Andreas Janett

Kun katsoo Ketonen & Myllyrinne -sketsisarjaa televisiosta, sen päähenkilöistä syntyy hulvaton, mustan huumorin värjäämä mielikuva.

Myös tosielämässä kaverukset Kari Ketonen, 39, ja Ville Myllyrinne, 37, juttelevat kuin jokainen hetki olisi yksi suuri sketsi.

– Se on jokin kemiajuttu. Koen, että aina kun olen Villen seurassa, minusta tulee holtiton. Me ruokimme ja lietsomme toisiamme, Kari kuvailee.

– Ja silloin saattaa tilanne riistäytyä käsistä, Ville lisää.

Koomikoiden salatut elämät

Kari Ketonen ja Ville Myllyrinne voivat kyllä poseerata puolialastomina tv-sarjaansa mainostavissa julisteissa, mutta yksityiselämästään he eivät paljasta paljonkaan. Karin mielestä ohjelma antaa heistä kaiken tarvittavan tiedon. Muutoin heidät voi tiivistää yhteen lauseeseen:

– Me olemme altruistisia, hiljaisella viisaudella elämään ja lähimmäisiin suhtautuvia pieniä mörököllejä, Kari analysoi.
Nämä mörököllit ovat sen verran salaperäisiä, etteivät hekään tunne toistensa henkilökohtaista elämää kovin hyvin. Karilla on yksi poika, Ville puolestaan on kuusi- ja kahdeksanvuotiaiden poikien isä. Hän sanoo elävänsä ”hissun kissun tavallista elämää”.

– Mä en vieläkään tiedä susta mitään. Olen nähnyt sun lapsesi kaksi kertaa, sä et ole nähnyt mun poikaani koskaan, Kari sanoo.

Kaljakamuista työkavereiksi

Kari valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 1997, Ville 1999. Elämä työttömänä näyttelijänä ei houkutellut kumpaakaan, joten jostakin piti ruveta keksimään töitä. Noihin aikoihin he alkoivat tapailla salaa.

– Jossain vaiheessa syntyi idea, että voitaisiin tehdä jotain yhdessä. Kumpikin oli kiinnostunut sketsiviihteestä, Ville sanoo.

– Minä kylläkin halusin kaljakaverin. Halusin tekeytyä sun ystäväksi, Kari tunnustaa.

Ville ei pelkkään kaljakaveriin tyytynyt. Hän oli varma, että Karin kanssa voisi syntyä jotakin hauskaa myös baarin ulkopuolella.

Käsikirjoittaminen oli sekä Karille että Villelle uusi aluevalloitus, ja he suhtautuivat siihen kunnianhimoisesti. Kari muistelee, että Villen antama palaute oli rohkaisevaa, hänen puolestaan latistavaa ja kriittistä.

Nyt, lukuisten tuotantoyhtiöiden antamien pakkien jälkeen, miehet ovat saavuttaneet jo sen sortin suosion, että  heidän kasvonsa tunnistetaan  kadulla. Tai kapakassa. Joskus joku saattaa tokaista baaritiskillä tuttua sketsiä mukaillen: ”Mitä homppi?”

Kari Ketonen

  • 1971 Espoossa syntynyt näyttelijä, käsikirjoittaja ja kouluttaja.
  • Tuttu muun muassa tv-sarjoista Tukka auki ja Suojelijat sekä elokuvasta Pelikaanimies. Saanut Venla-palkinnon roolistaan Suojelijoissa.
  • Ketonen & Myllyrinne -sarjan kolmas tuotantokausi alkoi Subilla syyskuussa. Sen lisäksi näyttelee MTV3:n improvisaatiosarjassa Vedetään hatusta sekä Napapiirin sankarit -elokuvassa, jonka ensi-ilta on 15. lokakuuta.

Ville Myllyrinne

  • 1973 Helsingissä syntynyt näyttelijä ja käsikirjoittaja.
  • Näytellyt muun muassa tv-sarjoissa Hymy Pyllyyn, Kylmäverisesti sinun ja Isänmaan toivot sekä elokuvissa Rööperi sekä Poika ja Ilves
  • Juontaa MTV3:n improviosaatiosarjaa Vedetään hatusta.
Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin uusi tähtivalmentaja Toni Wirtanen on viettänyt syksyn koti-isänä, kun vaimo Jannika B kilpaili Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Apulanta-muusikko Toni Wirtanen on pitänyt syksyn aikana sosiaalisessa mediassa yllä näkyvää kampanjaa Tähdet, tähdet -ohjelmassa kilpailleen vaimonsa Jannika B:n puolesta. Joka viikko hän on ylistänyt ylpeänä vaimoaan ja kannustanut häntä eteenpäin.

Ja sitä Wirtanen todella on – ylpeä. Jannika kertoi kesällä kamppailleensa uupumusta ja väsymystä vastaan. Siitä huolimatta hän päätti lähteä haastamaan itsensä vaativiin suoriin lähetyksiin – ja tuli kilpailussa lopulta toiseksi.

”Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois,”

– Pidän häntä sen ohjelman ehdottomana kaikkien aikojen henkisenä voittajana juuri siksi, että hän voitti itsensä niin monin kerroin siinä. Toivon, että ihmiset, jotka käyvät samoja asioita läpi, ottaisivat sen ikään kuin majakaksi. Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois, Wirtanen kuvailee.

Jannikan keskittyessä kilpailuun Toni vietti aikaa pariskunnan kaksivuotiaan Martta-tyttären koti-isänä. Seuraavaksi on kuitenkin isän vuoro hypätä jälleen television maailmaan, kun hän aloittaa yhtenä tammikuussa alkavan uuden Voice of Finland -kauden tähtivalmentajista.

Ottaako Jannika nyt roolin perheen somevastaavana?

– Jonkinlaista roolinvaihtoa tässä varmasti tapahtuu. Sen näkee sitten livelähteyksissä. Uskon kyllä, että saan hyvin Twitter-tukea, sillä rouva on kova twiittaamaan, Wirtanen pohdiskeli ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Hän kertoo löytäneensä itse television katselun uudestaan sosiaalisen tv:n nousun myötä.

– Vitsi, miten paljon enemmän sai esimerkiksi Vain elämäästä irti, kun kävi vetojen välissä katsomassa Twitteristä, mitä niistä puhuttiin. Onhan se tavallaan sellaista oman egon buustausta, mutta toisaalta siellä voisi olla myös jotain ihan muuta. Se on kaksiteräinen miekka, hän miettii.

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi.