Me Naiset
|
Rosanna Serkamo

Joanna Väre ja Kalle Kuvaja kertovat, miten rakkaus alkoi ja miten suhdetta tänä kesänä vaalitaan.

Joanna Väre istuu rentona olohuoneen sohvalla ja katselee kihlattuaan Kalle Kuvajaa, joka pyyhkii keittiössä pölyjä. Parin yhteisessä Espoon-kodissa vallitsee rauhallinen tunnelma, joka kuitenkin katkeaa parvekkeelta kuuluvaan äännähdykseen – kuukauden ikäinen poika on heräilemässä päiväuniltaan. Kalle ja Joanna pomppaavat heti pystyyn, rientävät vuoron perään parvekkeelle eivätkä malta istua edes silloin, kun poika päättää jatkaa torkkumista.

Joanna ja Kalle naureskelevat, etteivät he vielä kolme vuotta sitten olisi osanneet aavistaakaan, minkälaisessa elämäntilanteessa tämä kesä kuluisi. Loppuvuonna 2007 Joanna oli päättämässä Miss Suomen perintöprinsessan pestiä ja suunnittelemassa paluuta Italiaan, jossa oli aiemmin asunut useita vuosia. Mallina työskentelevä Kalle puolestaan oli juuri ostanut oman asunnon.

– Tapasimme ensimmäistä kertaa muotinäytöksessä, jonne menimme yhteisellä autokyydillä. Koirani James ja Elton olivat mukana autossa, ja ne kiipesivät heti Kallen syliin. Ihmettelin, että mites ne nyt noin. Kallea se ei haitannut, vaikka hänen vaatteensa tulivat täyteen karvoja, Joanna muistelee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Meillä oli vipinää jo ensitapaamisessamme. Kun sitten törmäsimme uudestaan eräissä itsenäisyyspäiväjuhlissa, homma lähti kunnolla etenemään. Kului pari kuukautta ja muutin Joannan luokse, Kalle kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Matka sinetöi suhteen

Vaikka pari muuttikin nopeasti saman katon alle, vaati suhde vielä sulattelua. Varsinkin Joanna oli kevään ajan varuillaan eikä uskaltanut heittäytyä täysillä tunteiden vietäväksi. Ensimmäinen yhteinen kesälomareissu muutti kuitenkin kaiken.
Kalle ja Joanna päättivät lähteä juhannuksen jälkeen kolmeksi viikoksi Los Angelesiin ystävien luokse. He tiesivät, että jos reissu onnistuu, onnistuu suhdekin.

– Vielä keväällä yritin säilyttää itsenäisyyteni ja pitää etäisyyttä Kalleen. Los Angelesissa kuoppasin kuitenkin loputkin epäilyt.
Makasimme päivät uima-altaalla ja puhuimme unelmistamme, häistä ja lapsista. Odotin, että Kalle saattaa jopa kosia, Joanna myöntää.

Pariskunta palasi kotiin käsi kädessä, mutta Kallen mielestä vielä tuolla matkalla ei ollut kosinnan aika. Hän halusi olla täysin varma tunteistaan ennen sormusten hankkimista.

– Kosinta oli mielessä jo Los Angelesissa, mutta halusin tehdä sen vain kerran elämässä. Ei haittaa, jos miettiessä menee muutama kuukausi pidempään.

Ilman sormuksiakin ensimmäinen yhteinen kesä oli täynnä onnea. Joanna ihasteli Kallen huumorintajua ja ujoutta, Kalle taas Joannan rempseyttä, sosiaalisuutta ja jalat maassa -asennetta. Ulkopuolisetkin kiinnittivät huomiota parin söpöilyyn.

– Likkakaverini sanoi, että olette aivan umpirakastuneen näköisiä. Ja kyllähän me olimme koko ajan kuhertelemassa, halailemassa ja pussailemassa. Soittelimme silloin ja soittelemme yhä toisillemme monta kertaa päivässä, Joanna virnistää.

– Koko ensimmäisen kesän yleisfiilis oli julmetun ihana. Emme suunnitelleet mitään, nautimme vain toisistamme, Kalle hehkuttaa.

Kihlatkin päästiin vaihtamaan vuoden lopussa lomamatkalla Puerto Ricossa, jossa molempien vanhemmat olivat mukana. Naimisiin oli tarkoitus mennä seuraavana kesänä, mutta sitten lapsi ilmoitti tulostaan.

Elämää vauvan ehdoilla

Joannan ja Kallen poika on herännyt ja tuhisee vuoron perään kummankin sylissä. Vanhemmille on selvää, että tästä eteenpäin elämä kulkee lapsen ehdoilla.

– Lapsi on syventänyt suhdettamme entisestään. Hoidamme häntä paljon yhdessä ja saamme tukea toistemme läsnäolosta,
Joanna sanoo.

Lapsi oli toivottu ja suunniteltu, vaikka tämä ilmoittikin tulostaan aiottua nopeammin. Siihen vanhemmat olivat kuitenkin varautuneet.

– Jos haluaa lapsen, miksi pitäisi odottaa? Ei elämä mene muutenkaan ikinä suunnitelmien mukaan, Kalle huomauttaa.
Kallen ja Joannan tämän kesän kohokohtiin kuuluvat pojan heinäkuussa vietettävät ristiäiset. Muuten kesä kuluu sukuloidessa ja mökillä. Välillä pariskunta aikoo antaa lapsen isovanhempien hoitoon päästäkseen viettämään hetkeksi myös kahdenkeskistä aikaa.

Ensi kesänkin suunnitelmat ovat jo selvillä. Silloin vietetään parin siirrettyjä häitä. Sitä seuraavana kesänä pojasta saattaa hyvässä lykyssä tulla isoveli.

– Täytyyhän sitä jotain suunnitelmia olla, muuten alkavat kesät käydä tylsiksi, Joanna nauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla