Joanna Väre ja Kalle Kuvaja kertovat, miten rakkaus alkoi ja miten suhdetta tänä kesänä vaalitaan.

Joanna Väre istuu rentona olohuoneen sohvalla ja katselee kihlattuaan Kalle Kuvajaa, joka pyyhkii keittiössä pölyjä. Parin yhteisessä Espoon-kodissa vallitsee rauhallinen tunnelma, joka kuitenkin katkeaa parvekkeelta kuuluvaan äännähdykseen – kuukauden ikäinen poika on heräilemässä päiväuniltaan. Kalle ja Joanna pomppaavat heti pystyyn, rientävät vuoron perään parvekkeelle eivätkä malta istua edes silloin, kun poika päättää jatkaa torkkumista.

Joanna ja Kalle naureskelevat, etteivät he vielä kolme vuotta sitten olisi osanneet aavistaakaan, minkälaisessa elämäntilanteessa tämä kesä kuluisi. Loppuvuonna 2007 Joanna oli päättämässä Miss Suomen perintöprinsessan pestiä ja suunnittelemassa paluuta Italiaan, jossa oli aiemmin asunut useita vuosia. Mallina työskentelevä Kalle puolestaan oli juuri ostanut oman asunnon.

– Tapasimme ensimmäistä kertaa muotinäytöksessä, jonne menimme yhteisellä autokyydillä. Koirani James ja Elton olivat mukana autossa, ja ne kiipesivät heti Kallen syliin. Ihmettelin, että mites ne nyt noin. Kallea se ei haitannut, vaikka hänen vaatteensa tulivat täyteen karvoja, Joanna muistelee.

– Meillä oli vipinää jo ensitapaamisessamme. Kun sitten törmäsimme uudestaan eräissä itsenäisyyspäiväjuhlissa, homma lähti kunnolla etenemään. Kului pari kuukautta ja muutin Joannan luokse, Kalle kertoo.

Matka sinetöi suhteen

Vaikka pari muuttikin nopeasti saman katon alle, vaati suhde vielä sulattelua. Varsinkin Joanna oli kevään ajan varuillaan eikä uskaltanut heittäytyä täysillä tunteiden vietäväksi. Ensimmäinen yhteinen kesälomareissu muutti kuitenkin kaiken.
Kalle ja Joanna päättivät lähteä juhannuksen jälkeen kolmeksi viikoksi Los Angelesiin ystävien luokse. He tiesivät, että jos reissu onnistuu, onnistuu suhdekin.

– Vielä keväällä yritin säilyttää itsenäisyyteni ja pitää etäisyyttä Kalleen. Los Angelesissa kuoppasin kuitenkin loputkin epäilyt.
Makasimme päivät uima-altaalla ja puhuimme unelmistamme, häistä ja lapsista. Odotin, että Kalle saattaa jopa kosia, Joanna myöntää.

Pariskunta palasi kotiin käsi kädessä, mutta Kallen mielestä vielä tuolla matkalla ei ollut kosinnan aika. Hän halusi olla täysin varma tunteistaan ennen sormusten hankkimista.

– Kosinta oli mielessä jo Los Angelesissa, mutta halusin tehdä sen vain kerran elämässä. Ei haittaa, jos miettiessä menee muutama kuukausi pidempään.

Ilman sormuksiakin ensimmäinen yhteinen kesä oli täynnä onnea. Joanna ihasteli Kallen huumorintajua ja ujoutta, Kalle taas Joannan rempseyttä, sosiaalisuutta ja jalat maassa -asennetta. Ulkopuolisetkin kiinnittivät huomiota parin söpöilyyn.

– Likkakaverini sanoi, että olette aivan umpirakastuneen näköisiä. Ja kyllähän me olimme koko ajan kuhertelemassa, halailemassa ja pussailemassa. Soittelimme silloin ja soittelemme yhä toisillemme monta kertaa päivässä, Joanna virnistää.

– Koko ensimmäisen kesän yleisfiilis oli julmetun ihana. Emme suunnitelleet mitään, nautimme vain toisistamme, Kalle hehkuttaa.

Kihlatkin päästiin vaihtamaan vuoden lopussa lomamatkalla Puerto Ricossa, jossa molempien vanhemmat olivat mukana. Naimisiin oli tarkoitus mennä seuraavana kesänä, mutta sitten lapsi ilmoitti tulostaan.

Elämää vauvan ehdoilla

Joannan ja Kallen poika on herännyt ja tuhisee vuoron perään kummankin sylissä. Vanhemmille on selvää, että tästä eteenpäin elämä kulkee lapsen ehdoilla.

– Lapsi on syventänyt suhdettamme entisestään. Hoidamme häntä paljon yhdessä ja saamme tukea toistemme läsnäolosta,
Joanna sanoo.

Lapsi oli toivottu ja suunniteltu, vaikka tämä ilmoittikin tulostaan aiottua nopeammin. Siihen vanhemmat olivat kuitenkin varautuneet.

– Jos haluaa lapsen, miksi pitäisi odottaa? Ei elämä mene muutenkaan ikinä suunnitelmien mukaan, Kalle huomauttaa.
Kallen ja Joannan tämän kesän kohokohtiin kuuluvat pojan heinäkuussa vietettävät ristiäiset. Muuten kesä kuluu sukuloidessa ja mökillä. Välillä pariskunta aikoo antaa lapsen isovanhempien hoitoon päästäkseen viettämään hetkeksi myös kahdenkeskistä aikaa.

Ensi kesänkin suunnitelmat ovat jo selvillä. Silloin vietetään parin siirrettyjä häitä. Sitä seuraavana kesänä pojasta saattaa hyvässä lykyssä tulla isoveli.

– Täytyyhän sitä jotain suunnitelmia olla, muuten alkavat kesät käydä tylsiksi, Joanna nauraa.

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti