Kas tässä on suora ryhti ja onnellinen ihminen. Maailmakin näyttää siis ihanalta. Kuva: Shutterstock
Kas tässä on suora ryhti ja onnellinen ihminen. Maailmakin näyttää siis ihanalta. Kuva: Shutterstock

Tuoreen tutkimuksen mukaan kävelytyyli vaikuttaa siihen, mitä tunnet.

A) Kuulas syysaamu, takana hyvät yöunet, vatsassa maittava aamiainen. Lehdet rahisevat kumisaappaiden alla. Aurinko pilkistelee puiden takaa. Kuulokkeissa soi hyvä musiikki, askeleet käyvät ripeästi ja maailma hymyilee. Työpäivä ei tunnu yhtään hullummalta.

B) Yt-neuvottelutulokset odottavat työpaikalla. Tihuttaa. Maailma näyttää ankealta ja matka bussipysäkiltä toimistolle vaikuttaa pidemmältä kuin koskaan aikaisemmin. Laahustan...

Mitäpä jos kaikesta mälsästä huolimatta B-kohdassa soveltaisitkin vähän A:ta? Antaisit hirveälle aamulle kyytiä tarpomalla ripeästi ryhti suorana ja hymy huulilla. Siis siitä huolimatta, että tuntuu pahalta. Tuoreen tutkimuksen mukaan kävelytyyli nimittäin vaikuttaa siihen, mitä tunnet. Jos kävelet iloisesti, olet iloinen! Niin yksinkertaista se on.

Tutkimuksessa tarkasteltiin juoksumatolla käveleviä ihmisiä, joita manipuloitiin kävelemään niin kuin pirteät ja iloiset ihmiset kävelevät eli kädet heiluen, ylävartalo ryhdikkäänä. Ennen juoksumatolle nousua testihenkilöille kerrottiin positiivisia ja negatiivisia sanoja. Siitä, kuinka paljon ja millaisia sanoja he muistivat kävelynsä jälkeen, pääteltiin yleinen mieliala.

Mitä tästä opimme? Seuraavan kerran, kun suututtaa, tehokävele kädet hulluna heiluen ja yläkroppa suorana. Sitten jo hymyilyttää. Jos ei tämän tutkimuksen takia, niin vaikkapa oman käytöksen.

Tutkimus julkaistiin Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry -tiedejulkaisussa.

Lähde: Science of Us

Lue myös:

Näin opit kävelemään korkkareilla tyylikkäästi

Onko väliä, lenkkeilenkö kävellen vai juosten?

Tuure Kilpeläisen, Manuela Boscon, Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan illallisella olisi ollut hauskaa olla kärpäsenä katossa.

Jotkut illallisseurueet vain näyttävät siltä, että niihin olisi ihana kuulua. Instagramin perusteella taiteilija ja näyttelijä Manuela Boscon, muusikko Tuure Kilpeläisen, dokumentaristi Meeri Koutaniemen ja muusikko Sami Yaffan seurue on juuri sellainen.

Voice uutisoi keskiviikkona, että Manuela Bosco, 35, ja Tuure Kilpeläinen, 47, seurustelevat. Sami Yaffa, 53, ja Meeri Koutaniemi, 29, puolestaan avioituivat Mallorcalla syyskuussa

Manuela julkaisi eilen Instagramissa kuvan taiteilijapariskunnista helsinkiläisessä BasBas-ravintolassa. 

”Love united”, kuvateksti kuului. 

Tunnelmallisessa kuvassa on niin hauska asetelma, että mieleen tulee, olisiko Meeri alan ammattilaisena olisi asetellut porukan kuvaa varten. 

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.