Me Naiset
|
Milla Kukkonen
Suomalainen kurdilaulaja Helan Abdulla eli Helly Luv ei pukeutuisi aitoon turkikseen. Kuva: Sara Hintukainen
Suomalainen kurdilaulaja Helan Abdulla eli Helly Luv ei pukeutuisi aitoon turkikseen. Kuva: Sara Hintukainen

Laulaja Helan Abdulla, artistinimeltään Helly Luv, ei tiedä kuinka monet korkokengät omistaa ja tykkää käydä ostoksilla vintage-liikkeissä.

Suomalaiselle kurdilaulajalle Helan Abdullalle, artistinimeltään Helly Luv, vaatteet ovat osa identiteettiä. Vaikka tällä hetkellä Helan keskittyy kohahduttamaan Lähi-itää omalla musiikillaan, hän on jo pitkään ollut kiinnostunut vaatetusalasta. Suunnitteilla on myös oma vaatemallisto.

Miten kuvailisit omaa tyyliäsi?

Tyylini on naisellinen mutta voimakas. Rakastan klassisia vaatteita, mutta välillä olen ihan poikatyttö. Uskallan rikkoa rajoja pukeutumisessa. Pukeudun yleensä mielialani mukaan. Pyrin tuomaan alkuperääni esille vaatteillani ja haen paljon inspiraatioita Lähi-idän kulttuureista.

Tykkään käyttää kultaisia koruja, graafisia asuja ja paljon värejä. Toisaalta rakastan valkoista ja mustaa. Tällä hetkellä käytän paljon kokonaan valkoista asuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ketkä ovat tyyli-idoleitasi?

Ensimmäisenä on pakko sanoa Bianca Jagger, joka oli aikanaan tyylillisesti aivan äärettömän räiskyvä nainen. Lisäksi ihailen rajoja rikkovaa Rihannaa, juuri sopivasti naisellista Kim Kardashiania ja vaivattomasti kaunista mallia Kate Mossia. Pidän myös M.I.A.:n tyylistä, koska hän tuo vaatetuksessaan niin vahvasti esille omaa kulttuuriaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä kauneustuotteita ilman et voisi elää?

Huulipuna on todella tärkeä! Minulle riittää meikiksi usein pelkästään vahvat huulet. Tumma viininpunainen on luottovärini, mutta mitään erityistä suosikkimerkkiä minulla ei ole.

Käytät paljon erilaisia koruja käsissäsi. Mikä on niistä rakkain?

Kaulassani olevassa korussa lukee kurdinkielellä nimeni ja se on todella rakas. Toinen erityisen tärkeä koru on isoäidiltäni saama kultainen kaulakoru, jossa roikkuu vanha kolikko. En tosin uskalla käyttää sitä päivittäin, koska ilman sitä en voisi elää.

Missä käyt ostoksilla?

En ole merkkien orja ja tykkään sekoitella asuihini kalliita sekä edullisia elementtejä. Rakastan erilaisia vintage-liikkeitä, koska niistä saattaa tehdä aivan upeita löytöjä. En ole turhan tarkka siitä, mistä vaatteeni ostan.

Shoppailukaupungeista suosikkini on Los Angeles. Matkustan paljon, joten ostan vaatteita ympäri maailmaa. Kun saavun uuteen maahan, haluan tutustua sen kulttuuriin ostamalla siihen liittyviä koruja. Minulla on usein kädessäni koruja monesta maasta muistuttamassa matkoistani.

Mitä et voisi kuvitella pistäväsi päällesi?

Minä olen tyylini suhteen niin kokeileva, että on olemassa vain harvoja asioita, joita en voisi käyttää. Aitoa turkista en kuitenkaan voisi kuvitella koskaan laittavani ylleni. Minulla on Kurdistanissa oma eläinten oikeuksia puolustava järjestö ja vastustan turkiksia. Jos päälläni joskus sellaisen näkee, se on taatusti keinotekoinen.

Minulta ei löydy kaapista matalia kenkiä. Olen henkeen ja vereen korkokenkäihminen. Tietenkin minulla on tennareita, mutta esimerkiksi balleriinoja tai sandaaleita en omista. Välillä se on aika vakavakin ongelma, koska korkkareissa on paha lähteä ulkoiluttamaan koiraani.

En oikeastaan edes tiedä kuinka monet korot minulla on. Kun on kenkiä kolmessa maailman kolkassa, niiden kanssa menee helposti laskuissa sekaisin.

Helan Abdullan musiikkivideo nostatti talvella valtavan kohun. Tappouhkauksista ja vainoamisesta tuli hänelle arkipäivää. Lue Helanin haastattelu  Me Naiset 37/2014 -lehdestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla