Suomalainen kurdilaulaja Helan Abdulla eli Helly Luv ei pukeutuisi aitoon turkikseen. Kuva: Sara Hintukainen
Suomalainen kurdilaulaja Helan Abdulla eli Helly Luv ei pukeutuisi aitoon turkikseen. Kuva: Sara Hintukainen

Laulaja Helan Abdulla, artistinimeltään Helly Luv, ei tiedä kuinka monet korkokengät omistaa ja tykkää käydä ostoksilla vintage-liikkeissä.

Suomalaiselle kurdilaulajalle Helan Abdullalle, artistinimeltään Helly Luv, vaatteet ovat osa identiteettiä. Vaikka tällä hetkellä Helan keskittyy kohahduttamaan Lähi-itää omalla musiikillaan, hän on jo pitkään ollut kiinnostunut vaatetusalasta. Suunnitteilla on myös oma vaatemallisto.

Miten kuvailisit omaa tyyliäsi?

Tyylini on naisellinen mutta voimakas. Rakastan klassisia vaatteita, mutta välillä olen ihan poikatyttö. Uskallan rikkoa rajoja pukeutumisessa. Pukeudun yleensä mielialani mukaan. Pyrin tuomaan alkuperääni esille vaatteillani ja haen paljon inspiraatioita Lähi-idän kulttuureista.

Tykkään käyttää kultaisia koruja, graafisia asuja ja paljon värejä. Toisaalta rakastan valkoista ja mustaa. Tällä hetkellä käytän paljon kokonaan valkoista asuja.

Ketkä ovat tyyli-idoleitasi?

Ensimmäisenä on pakko sanoa Bianca Jagger, joka oli aikanaan tyylillisesti aivan äärettömän räiskyvä nainen. Lisäksi ihailen rajoja rikkovaa Rihannaa, juuri sopivasti naisellista Kim Kardashiania ja vaivattomasti kaunista mallia Kate Mossia. Pidän myös M.I.A.:n tyylistä, koska hän tuo vaatetuksessaan niin vahvasti esille omaa kulttuuriaan.

Mitä kauneustuotteita ilman et voisi elää?

Huulipuna on todella tärkeä! Minulle riittää meikiksi usein pelkästään vahvat huulet. Tumma viininpunainen on luottovärini, mutta mitään erityistä suosikkimerkkiä minulla ei ole.

Käytät paljon erilaisia koruja käsissäsi. Mikä on niistä rakkain?

Kaulassani olevassa korussa lukee kurdinkielellä nimeni ja se on todella rakas. Toinen erityisen tärkeä koru on isoäidiltäni saama kultainen kaulakoru, jossa roikkuu vanha kolikko. En tosin uskalla käyttää sitä päivittäin, koska ilman sitä en voisi elää.

Missä käyt ostoksilla?

En ole merkkien orja ja tykkään sekoitella asuihini kalliita sekä edullisia elementtejä. Rakastan erilaisia vintage-liikkeitä, koska niistä saattaa tehdä aivan upeita löytöjä. En ole turhan tarkka siitä, mistä vaatteeni ostan.

Shoppailukaupungeista suosikkini on Los Angeles. Matkustan paljon, joten ostan vaatteita ympäri maailmaa. Kun saavun uuteen maahan, haluan tutustua sen kulttuuriin ostamalla siihen liittyviä koruja. Minulla on usein kädessäni koruja monesta maasta muistuttamassa matkoistani.

Mitä et voisi kuvitella pistäväsi päällesi?

Minä olen tyylini suhteen niin kokeileva, että on olemassa vain harvoja asioita, joita en voisi käyttää. Aitoa turkista en kuitenkaan voisi kuvitella koskaan laittavani ylleni. Minulla on Kurdistanissa oma eläinten oikeuksia puolustava järjestö ja vastustan turkiksia. Jos päälläni joskus sellaisen näkee, se on taatusti keinotekoinen.

Minulta ei löydy kaapista matalia kenkiä. Olen henkeen ja vereen korkokenkäihminen. Tietenkin minulla on tennareita, mutta esimerkiksi balleriinoja tai sandaaleita en omista. Välillä se on aika vakavakin ongelma, koska korkkareissa on paha lähteä ulkoiluttamaan koiraani.

En oikeastaan edes tiedä kuinka monet korot minulla on. Kun on kenkiä kolmessa maailman kolkassa, niiden kanssa menee helposti laskuissa sekaisin.

Helan Abdullan musiikkivideo nostatti talvella valtavan kohun. Tappouhkauksista ja vainoamisesta tuli hänelle arkipäivää. Lue Helanin haastattelu  Me Naiset 37/2014 -lehdestä.

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!