Parikymmentä vuotta rokkielämää alkaa riittää Timo Rautiaiselle.

Muusikko Timo Rautiainen, 52, on tehnyt musiikkia jo 90-luvulta lähtien, mutta ura saattaa päättyä tänään Neljäs Sektori -yhtyeen kanssa julkaistuun kokoelmalevyyn.

Timo Rautiainen & Neljäs Sektori -yhtye perustettiin muutama vuosi sitten, ja ennen sitä Timo Rautiainen teki musiikkia soolona ja Trio Niskalaukaus -kokoonpanon kanssa. Hän on myös julkaissut levyn räppäri Steen1:n kanssa.

– Tämä on viimeinen rokkibändi, jossa soitan, Timo kertoo Radio Rockin haastattelussa.

– En koe kaihoa tai ärtymystä tai epätoivoa. Tämä on ollut luonnollinen tie. Joskus pitää sitten miettiä, mitä tekee jatkossa. Tulevaisuus on auki.

Timo ja yhtye ovat keikkailleet maaliskuusta lähtien. Viimeiset keikat vedetään elokuussa, eikä jatkosta ole tietoa. Timo kertoo haastattelussa, että keikkailu ei ole ollut tässä taloustilanteessa helppoa.

– Ei sitä tässä iässä viitsisi omakustanteisesti tehdä. Ansaintologia on tänä päivänä aika karu, hän sanoo.

– Viime vuosina tilanne on muuttunut dramaattisesti rokkibändien kohdalla. Keikkapaikat, jotka ottavat bändejä ja vielä maksavat esiintymisestä ovat vähentyneet selvästi. On lama-aika ja rahat vähissä. Ihmiset eivät tule baariin juomaan, vaan menevät Viroon. Soittoajat ovat järjettömän myöhäiset. Jos ajatellaan kuulijakuntaamme, yli 30-vuotiaita, niin saako sellaisen jo mukavaan elämään tottuneen perheenisän lähtemään baariin, kun keikka alkaa puoli yksi? En minä ainakaan lähtisi, Timo lataa.

Timo Rautiainen & Neljäs Sektori -yhtyeen kokoelmalevy Sarvivuorelta Sektoriin: Vuodet 2006–2015 julkaistiin 17.4.2015. Yhtye on kevätkiertueella, joka päättyy elokuussa. Voit katsoa videohaastattelun myös Ruudussa.

Lue myös:

Muusikko Kauko Röyhkä ei jaksa enää sekoilua

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.