Vaikka Keanu Reeves ja Jamie Clayton eivät edes seurustelisi, ainakin huhu tekee hyvää Jamien uralle. Hyvä! Kuva: Reuters
Vaikka Keanu Reeves ja Jamie Clayton eivät edes seurustelisi, ainakin huhu tekee hyvää Jamien uralle. Hyvä! Kuva: Reuters

Keanu Reevesin uusi väitetty tyttöystävä on Netflixin hittisarjan kiinnostavin nimi, mutta tiedämme hänestä vasta aika vähän.

Näyttelijä Keanu Reevesin, 50, uusi rakas on Netflixin Sense8-sarjan näyttelijä Jamie Clayton, 37, väittää yhdysvaltalainen Star-lehti. Pariskunta nähtiin yhdessä illallisella, sen jälkeen kaulailemassa ja vaitamassa muutama pusu. (Katso itse täällä.) Star-lehti kirjoittaa, että Keanu rakastui sarjatähteen tanskalaisohjaaja Nicolas Winding Refn'in uuden The Neon Demon -elokuvan kuvauksissa. Clayton on kertonut avoimesti olevansa transsukupuolinen, eikä asialla ole Starin mukaan Keanulle mitään merkitystä

Ainakin meille Jamie on vielä täysin tuntematon tapaus, mutta hän on yksi Netflixin sarjan kiinnostavimmista näyttelijöistä. Ehkä häneen kannattaisi tutustua vähän paremmin?

Jamie Clayton kävi jo nuorena läpi sukupuolenkorjauksen. Hän on kertonut haastatteluissa tajunneensa transsukupuolisuutensa vasta tavattuaan muita transnaisia. Kuva vuodelta 2012: Reuters.

Jamie Clayton on puhunut transsukupuolisuudesta avoimesti jo pitkään. Vähän aikaa sitten hän totesi haastattelussa, että Kim Kardashianin isäpuolen Caitlyn Jennerin sukupuolenkorjauksen myötä transsukupuolisuudesta on ehkä jopa tullut jotain trendikästä ja "coolia". Se on hänen mielestään ainoastaan hyvä asia. "Jos sen takia transsukupuolisiin suhtaudutaan edes vähän paremmin, hyvä!" hän totesi. Claytonin mukaan ihmiset alkavat olla suvaitsevaisempia toisiaan kohtaan.

Näyttelijä toivoo kovasti saavansa monipuolisia rooleja – siis esittää muitakin kuin transsukupuolisia hahmoja. Hänen ensimmäinen merkittävä roolinsa oli 2010-luvun alussa HBO:n Hung-sarjassa, jossa Jamie näytteli transsukupuolista Kylaa. Netflixin tuoreessa Sense8-sarjassa hän esittää yhtä päähahmoista, transsukupuolista bloggaajaa ja hakkeira Nomia.

Jamien ensimmäinen merkittävä rooli oli HBO:n Hung-sarjassa. Siinä hän näytteli transsukupuolista Kylaa. Sitä ennen hän oli kolmesta transnaisesta, jotka antoivat naisille muodonmuutoksia amerikkalaisessa reality-sarjassa TRANSform Me.

Ehkä Jamie lyö suhdeuutisten jälkeen vihdoin samalla tavalla läpi kuin esimerkiksi Orange Is The New Black -sarjan tuoreimman kauden Ruby Rose? Ruby Rosestahan on tullut lyhyessä ajassa kaikkien ihailema supertähti ja seksisymboli.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.