Jukka Hildén pääsee Valkoiseen taloon. Kuva: Sanoma arkisto / Roni Rekomaa
Jukka Hildén pääsee Valkoiseen taloon. Kuva: Sanoma arkisto / Roni Rekomaa

Jukka Hildén aikoo puhua Yhdysvaltain presidentin kanssa suomalaisesta terveydenhuollosta ja koulukiusaamisesta. 

Yhdysvaltain väistyvä presidentti Barack Obama on kutsunut Duudsonien Jukka Hildénin Valkoiseen taloon vierailulle, kertoo Kauppalehti. Hildén asuu nykyään Los Angelesissa.

Hildén on yksi 70 digitaalisesta vaikuttajasta, jotka Obama toivottaa torstaina tervetulleiksi luokseen paneelikeskusteluun. Vaikuttajat myös illallistavat presidenttiparin ja varapresidentti Joe Bidenin kanssa.

– On upea kunnia päästä Valkoiseen taloon ja iskemään tarinaa Obaman kanssa. He halusivat pitää aika pienenä tämän kutsuttujen jengin, jotta presidentti ehtii varmasti keskustella jokaisen kanssa. Täytyy tosin heti kysyä Obamalta, että millaisessa mielenhäiriössä hän kutsui Duudsonin Valkoiseen taloon, Hildén naureskeli Kauppalehdelle.

Hildén aikoo vierailullaan keskustella esimerkiksi koulukiusaamisesta ja suomalaisesta terveydenhuollosta. Hän kertoo Kauppalehdessä arvostavansa Obaman työtä Yhdysvaltojen terveydenhuollon eteen. Hän uskoo, että amerikkalaisilla on paljon opittavaa Suomelta.

– Suomi on upea maa, ja amerikkalaiset voivat oppia meiltä monesta perusturvallisuuteen liittyvästä asiasta terveydenhuollosta koulutukseen. Olen onnekas, että olen saanut suomalaisen kasvatuksen, jonka arvoissa korostuvat rehellisyys ja ahkeruus.

"Puolet lupauksista on bullshittiä"

Hildén muutti Los Angelesiin perheineen vuonna 2015. Viime kesänä hän kertoi Me Naisille pitävänsä Yhdysvalloissa eniten siitä, että ihmisiä rohkaistaan toteuttamaan unelmiaan.

– Yleinen ilmapiiri on tosi kannustava, vaikka sitä tietää, että puolet lupauksista on bullshittiä. Jos tulee hullu idea, täältä löytää ihmiset, joiden kanssa saat sen aikaan.

– Täällä on paljon lupailijoita, joten on luotettava intuitioon. Suomessa tietää eri tavalla, että ihmiset tarkoittavat, mitä sanovat.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.