Ihan tavallisesta teksasilaispojasta Alex Leestä tuli julkkis. Kuvakaappaus Alexin Instagram-tililtä @__dgm__alex__.
Ihan tavallisesta teksasilaispojasta Alex Leestä tuli julkkis. Kuvakaappaus Alexin Instagram-tililtä @__dgm__alex__.

Onko markkinointifirma vastuussa "Targetin Alexin" suosiosta, vai oliko se puhdas sattuma?

Jenkkiteinit tekivät yhdysvaltalaisen Target-halpiskaupan myyjästä, tekstasilaisesta Alex Leestä yhdestä yössä Twitter-julkkiksen. Kaikki lähti yhdestä kuvasta, jossa Alex pakkaa kassalla asiakkaansa ostoksia muovikassiin. Kuvasta tehtiin lukemattomia versioita erilaisin kuvatekstein ja muokkauksin. 

Nyt Alexilla on yli 530 000 seuraajaa Twitterissä ja miltei 30 000 Instagramissa. Alex on twiitannut löytäneensä feikkialexeja, jotka yrittävät esiintyä hänenä.

"Olenko nyt kuuluisa?" hän kysyi Twitterissä ja kertoi, että äkkäsi julkisuutensa vasta, kun hänen myymäläpäällikkönsä tuli kertomaan kuvan leviämisestä netissä.

Kuka on vastuussa Alexin suosiosta?

Toistaiseksi on epäselvää, onko Alexin suosio pelkkää tuuria vai onko sen takana markkinointifirma Breakr. Yritys on ottanut kunnian ilmiöstä ja kertonut valjastaneensa "fanityttöyhteisön" sosiaalisen median kokeeseensa.

Breakr ei tosin väitä keksineensä Alexia, vaan lisänneensä vain vettä löylyihin levittämällä hänen kuvaansa. Heidän mukaansa kokeessa haluttiin testata, voidaanko somejulkkis luoda tyhjästä.

Tyssääkö Alexin suosio tähän, vai tuleeko hänestä Yhdysvaltojen Benjamin Peltonen tai Sara Forsberg – tavis, joka suuntaa tähtiin? Alex on tavannut jo Ellen DeGeneresin ja hänen kasvonsa alkavat olla tutut kaikkialla.

Tästä kuvasta kaikki lähti. Kuva: Twitter

Lue myös:

Yhä useampi teinijulkkis on kotoisin somesta

Tältä kuulostaa Benjamin Peltosen debyyttisinkku

Youtube-julkkis Sara Forsbergin Hollywood-leffa paljastui – vastanäyttelijä ja Jackass-tähti hehkuttaa

Oman äidin neuvo siitä, että työ on paras lääke, auttaa Aira Samulinia surussa.

Aira Samulinin, 91, tytär on kuollut.

– Tyttäreni Pirjo on kuollut. Kaikki on kesken, hautajaiset ja muut, Aira kertoo.

Pirjo-tytär sairasti pitkään skitsofreniaa. Hän menehtyi muutama viikko sitten. Tuolloin Aira ei päässyt paikalle, koska oli matkoilla. 

– Me elettiin yhdessä 71 vuotta, hän kuitenkin sanoo.

Tytär sai skitsofreniadiagnoosin teini-iässä ja oli laitoshoidossa 50 vuotta. Vuosien aikana Aira vieraili hänen luonaan aktiivisesti. Kuukausittaisista visiiteistä kertyi ainakin 500, ehkä jopa tuhat kertaa, Aira laskee.

Työ jatkuu

Hiljattaisen suru-uutisen johdosta tunteet ovat vielä sekavat.

– Turha yrittää muutamalla sanalla kuvailla.

”Äiti sanoi aina, että työ on paras lääke.”

Menetys ei ole vierasta Airalle. Hänen oman äitinsä kahdeksasta lapsesta vain kolme kasvoi aikuisiksi.

– Äiti sanoi aina, että työ on paras lääke. Hoidan työni ja käyn tilaisuuksissa, Aira toteaa Specsaversin tilaisuudessa.

Hänen kesänsä on kulunut Hyrsylänmutkassa sijaitsevan matkailuyrityksen parissa.

Tanssikoulu pystyyn yhdessä

Aira kertoo, että Pirjo-tytär oli hänen elämässään ”mahdottoman vaikuttava” henkilö.

– Hän viitoitti mun tieni. Läksin tekemään töitä hänen kanssaan, ja sitten hänen mielensä murtui. Minä olen jatkanut, Aira viittaa tanssikouluunsa.

Airalla on myös poika Jari, joka hänkin on kärsinyt mielenterveyden ongelmista.

Huomio! Juttu sisältää paljastuksen Vain elämää -sarjan tulevan jakson biisikattauksesta.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Anne Mattilan päivää. Annen päivänä muusikkojoukko versioi yli 20 vuotta uraa tehneen iskelmätähden kappaleita, joilla on vahva asema suomalaisen musiikin kaanonissa.

Päivän hauskimman version Annen kappaleesta tekee räppäri Pyhimys eli Mikko Kuoppala. Hän esittää oman versionsa Annen hittikappaleesta Perutaan häät.

Anne on innoissaan Pyhimyksen biisivalinnasta. Jo jakson alkupuoliskolla hän toteaa odottavansa, että joku vetää kyseisen kappaleen.

– Minulla on ollut viha–rakkaus-suhde tähän biisiin. Tämä on todella bilebiisi! Mihin vain menen ja tuo biisi tulee, kaikki osaavat sen ulkoa. Se on biisi, josta en pääse eroon, enkä haluakaan, Anne kertoo.

Pyhimyksen kanssa biisin tulee vetämään räppärit Heikki Kuula ja Voli. Kolmikko muodostaa yhdessä Teflon Brothers -rap-yhtyeen.

– Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi. Heti, kun kuulin, että Anne on tässä, tämä oli mulle ihan selkeä, että tämä biisi pitää tehdä ja nimenomaan Tefloneilla, Pyhimys kertoo.

”Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi.”

Teflon Brothersin versiota varten Pyhimys on laittanut Annen kappaleen sanoitukset uusiksi. Kaikista hauskin uudelleenversiointi löytyy tarttuvasta kertosäkeestä, joka menee alkuperäisversiossa näin: 

Perutaan häät, perutaan yhteinen hautapaikka

Perutaan siitä välistä kaikki mistä voisi matkalla murheita kantaa

Perutaan häät, perutaan kakku ja veljesi bändi

Tefloneiden versiossa suurin osa sanoista vastaa alkuperäistä, mutta veljen bändin sijasta perutaan ”mikä lie Anneli Mattila onkaan, kun ei meistä ollutkaan siihen hommaan.”

Säkeistö on selkeä silmänisku Annen siskoja Annelia, Anniinaa ja Anittaa kohtaan. Hekin tekevät musiikkiuraa, ja jaksossa Anne myös kertoo, että hänet toisinaan sekoitetaan siskoihinsa. Jaksossa Anne myöntää, että se on ärsyttävää.

Katso Tefloneiden hulvaton versio Annen biisistä jutun yläpuolelta!

Vain elämää -ohjelma Nelosella perjantaisin klo 20.00. Nelonen ja Me Naiset kuuluu samaan Sanoma-konserniin.