Ihan tavallisesta teksasilaispojasta Alex Leestä tuli julkkis. Kuvakaappaus Alexin Instagram-tililtä @__dgm__alex__.
Ihan tavallisesta teksasilaispojasta Alex Leestä tuli julkkis. Kuvakaappaus Alexin Instagram-tililtä @__dgm__alex__.

Onko markkinointifirma vastuussa "Targetin Alexin" suosiosta, vai oliko se puhdas sattuma?

Jenkkiteinit tekivät yhdysvaltalaisen Target-halpiskaupan myyjästä, tekstasilaisesta Alex Leestä yhdestä yössä Twitter-julkkiksen. Kaikki lähti yhdestä kuvasta, jossa Alex pakkaa kassalla asiakkaansa ostoksia muovikassiin. Kuvasta tehtiin lukemattomia versioita erilaisin kuvatekstein ja muokkauksin. 

Nyt Alexilla on yli 530 000 seuraajaa Twitterissä ja miltei 30 000 Instagramissa. Alex on twiitannut löytäneensä feikkialexeja, jotka yrittävät esiintyä hänenä.

"Olenko nyt kuuluisa?" hän kysyi Twitterissä ja kertoi, että äkkäsi julkisuutensa vasta, kun hänen myymäläpäällikkönsä tuli kertomaan kuvan leviämisestä netissä.

Kuka on vastuussa Alexin suosiosta?

Toistaiseksi on epäselvää, onko Alexin suosio pelkkää tuuria vai onko sen takana markkinointifirma Breakr. Yritys on ottanut kunnian ilmiöstä ja kertonut valjastaneensa "fanityttöyhteisön" sosiaalisen median kokeeseensa.

Breakr ei tosin väitä keksineensä Alexia, vaan lisänneensä vain vettä löylyihin levittämällä hänen kuvaansa. Heidän mukaansa kokeessa haluttiin testata, voidaanko somejulkkis luoda tyhjästä.

Tyssääkö Alexin suosio tähän, vai tuleeko hänestä Yhdysvaltojen Benjamin Peltonen tai Sara Forsberg – tavis, joka suuntaa tähtiin? Alex on tavannut jo Ellen DeGeneresin ja hänen kasvonsa alkavat olla tutut kaikkialla.

Tästä kuvasta kaikki lähti. Kuva: Twitter

Lue myös:

Yhä useampi teinijulkkis on kotoisin somesta

Tältä kuulostaa Benjamin Peltosen debyyttisinkku

Youtube-julkkis Sara Forsbergin Hollywood-leffa paljastui – vastanäyttelijä ja Jackass-tähti hehkuttaa

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!