Rachael Taylor, kuva Shutterstock.
Rachael Taylor, kuva Shutterstock.

Sarjanäyttelijä Rachael Taylor kertoi väkivaltaisen tarinansa australialaisessa naistenlehdessä.

Suomessa MTV3:lla nähtävän 666 Park Avenue -kauhusarjan australialainen tähti Rachael Taylor, 29, kertoi Women's Weekly -lehdelle avoimesti väkivaltaisesta menneisyydestään.

– Australiassa yksi nainen viikossa menehtyy puolisonsa toimesta. Kukaan ei usko päätyvänsä tähän tilastoon – niin en minäkään. Muistan katsoneeni perheväkivaltaa käsittelevän julisteteen veristä ja ruhjottua naista sairaalan päivystyksessä. En samastunut häneen, vaikka olin olin itse samassa tilassa, hän kertoo.

Rachael oli 3,5 vuotta hiljaa ennen kuin päätti puhua menneisyydessään kohtaamasta väkivallasta. Lehdessä hän kertoo tarinansa omin sanoin.

Rachael on mukana australialaisessa naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisessa työssä, joka muistuttaa suomalaisen Naisten Linjan Jaa salaisuus -kampanjaa. Jaa salaisuus -projektin tositarinoihin perustuva näyttely avautui 25. helmikuuta 2014. Lisää tietoa täältä.

Rachael Taylor on näytellyt 666 Park Avenuen lisäksi Greyn anatomiassa, ensimmäisessä Transformers-elokuvassa ja 2000-luvun alun sarjassa Headland.

Lue myös:

Tällainen käytös kertoo parisuhdeväkivallan mahdollisuudesta

Ex-miehensä vainoama: "En ajatellut, että turvakoti olisi hyvin toimeentulevan naisen paikka"

Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS
Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS

”Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni”, Goldberg kirjoittaa.

Eilen illalla maailma sai järkyttyä suru-uutisesta, jonka mukaan yksi viime vuosien suosituimmista DJ-lahjakkuuksista Avicii, eli Tim Bergling, on kuollut. Lähteiden mukaan Bergling löydettiin kuolleena Masqatista, Omanista. Kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen. Bergling oli vain 28-vuotias.

Fanit, työkaverit ja läheiset ovat olleet murheen murtamia uutisesta. Some on täyttynyt osanotoista ja muisteloista. Nyt myös Berglingin ex-tyttöystävä Emily Goldberg on muistanut edesmennyttä tähteä sosiaalisessa mediassaan. Hän aloittaa sydäntäsärkevän muistokirjoituksessaan Aviciin Enough is enough -kappaleen lyriikoilla:“Come on babe, don’t give up on us. Choose me, and I’ll show you love.”

– Nämä ovat sanoituksia kappaleesta, jonka Tim kirjoitti minulle. Toivon, että olisin voinut elää sanojen mukaan. Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni, Goldberg kirjoittaa.

Hän kertoo, että uutinen Bergligin kuolemasta on edelleen niin shokeeraava, että sitä on vaikea käsittää todeksi.

– Herättäkää minut, kun kaikki tämä on ohi, koska tämä ei voi olla totta.

Goldberg julkaisi kirjoituksen ohessa lukuisia kuvia Berglingistä.

Myös Ruotsin kuningasperhe on ilmoittanut surevansa esimerkiksi prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä esiintynyttä tähteä. Suomalainen dj-tähti ja musiikkituottaja Darude eli Ville Virtanen esitti surunvalittelunsa Twitterissä.

Bergling oli yksi 2010-luvun menestyneimpiä edm-artisteja. Hän teki yhteistyötä maailmanluokan tähtien, kuten Madonnan, Coldplayn, Wycleaf Jeanin ja Robbie Williamsin kanssa.

Viime vuosina Bergling joutui perumaan useita keikkojaan vakavien mielenterveysongelmien vuoksi. Vuonna 2016 Bergling ilmoitti lopettavansa keikkailun, mutta jatkavansa musiikin tekemistä.

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...