Katri Niskanen arvostaa vaatteissa selkeitä värejä ja linjoja. ”Tänä kesänä pukeudutaan erityisesti valkoiseen ja pitsiin”, hän vinkkaa. Kuva: Sanoma-arkisto
Katri Niskanen arvostaa vaatteissa selkeitä värejä ja linjoja. ”Tänä kesänä pukeudutaan erityisesti valkoiseen ja pitsiin”, hän vinkkaa. Kuva: Sanoma-arkisto

Muotisuunnittelija Katri Niskasen esikoispoika täyttää heinäkuussa vuoden. – On suuri ihme seurata lapsen jokapäiväistä kehitystä, hän sanoo.

Katri Niskanen sai pienen poikavauvan viime heinäkuussa. Vesseli on Katrin ja hänen miehensä, Egotrippi-yhtyeen kitaristin Niklas Variston esikoinen.

Äitiydestä nauttiva muotisuunnittelija kertoo ajan kuluneen siivillä.

– Vuodessa on tapahtunut paljon, ja aika on mennyt nopeasti. Poika on tosi suloinen tapaus. On suuri ihme seurata hänen jokapäiväistä kehitystään.

Katrin mukaan vilkkaan pikkumiehen kanssa saisi olla silmät selässäkin.

– Poika on oppinut kävelemään, ja meno on kotona yhtä kaappien tyhjennystä, hän nauraa.

Katri sanoo työn ja perheen yhteensovittamisen sujuneen hyvin.

– Olen tehnyt koko ajan töitä. Kotona arvostan tavallisia, arkisia juttuja. Näen ystäviäni, ja ulkoilemme lapsen kanssa paljon. En halua laatia turhia aikatauluja. Parasta on, ettei toiminta ole liian ohjelmoitua.

Katri kertoi kuulumisiaan Pepsodentin aamiaistilaisuudessa Helsingissä, jossa julkistettiin uusi muotiyhteistyö: Katri on suunnitellut meikkipussin Pepsodent White Now Gold -kampanjaan.

– Arvostan luonnollista kauneutta, ja hampaiden puhtaus on tärkeä osa sitä. Puhtaat hampaat tekevät viimeistellyn lookin. Kuljetan aina mukanani hammasharjaa ja -tahnaa. Olen työssäni lähellä asiakkaita, ja tuntuu hyvältä saada freesattua suunsa vaikka kahvin juonnin jälkeen.

Katria työllistää myös hänen oma Katri/n-mallistonsa, jonka syyskokoelman kanssa hän on kiertänyt Jenkeissä ja Hongkongissa.

– Vastaanotto on ollut hyvä. Oma mallisto on minulle intohimo, voima, joka vie eteenpäin. Olen suunnitellut lisäksi paljon hääpukuja – ja pukuja morsiamien äideille. He ovat uusi, kasvava ryhmä. Myös yhteistyö Nanson kanssa jatkuu, olen tehnyt heille syysmalliston, hän päivitti.

Lue myös:

Pienen poikavauvan äiti Katri Niskanen: "Lapsen saaminen avartaa paljon"

Muotisuunnittelija Katri Niskanen sisarustensa olympiamitaleista: "Minulla ei ole sanoja"

Katri ja Kerttu Niskanen: "Haluamme molemmat olla johtajia"

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.

 

Raskaus oli yllätys lapsettomuudesta kärsineille Satu Taiveaholle ja Antti Kaikkoselle.

Suvanto ry:n toiminnanjohtaja Satu Taiveaho, 41, kertoo Ilta-Sanomissa, että tuli syksyllä yllättäen raskaaksi. Satu oli ihmetellyt erikoisia oireitaan ja mietti ensin, ovatko vaihdevuodet alkamassa. Raskaus oli yllätys, sillä Satu ja hänen kansanedustajapuolisonsa Antti Kaikkonen, 43, ovat kärsineet lapsettomuudesta vuosia. Syksyllä raskaus päättyi kuitenkin keskenmenoon jo aikaisessa vaiheessa. 

”Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia.”

– Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia. Ja totta kai myös surullinen. Olen kuitenkin yrittänyt kääntää asian mielessäni iloiseksi ja ajatellut, että olen ainakin kerran elämässäni ollut vähän aikaa raskaana, Satu kertoo IS:ssa.

Satu ja Antti ovat puhuneet lapsettomuudesta avoimesti julkisuudessa ja kertoneet, ettei hedelmöityshoidoistakaan ole ollut apua. Syytä lapsettomuuteen ei ole löytynyt. Myös adoptioprosessi kariutui aivan viime metreillä syksyllä 2011 Antin vaalirahakohun takia.

”Ehkä on pientä toiveekkuuttakin.”

– Meidän kohdalla asia (keskenmeno) ei varmasti ollut kauhean iso suru sen takia, että emme ole osanneet tai edes uskaltaneet ajatella asiaa. Sen jälkeen asia on kuitenkin pyörähdellyt mielessä. Ehkä on pientä toiveekkuuttakin, Satu kertoo IS:ssa.

Tällä hetkellä Satu ja Antti ovat kahden pienen lapsen sijaisvanhempia. Syksyllä 2014 heistä tuli pienen pojan sijaisvanhempia ja vuonna 2015 perheeseen saapui kolmevuotias tyttö.

Sadun ja Antin tie vanhemmiksi on ollut pitkä ja raskas. Lue parin yhteishaastattelu parin vuoden takaa: