Katja Ståhlin radiotyöt loppuvat. Kuva: Jouni Harala
Katja Ståhlin radiotyöt loppuvat. Kuva: Jouni Harala

Katja Ståhl harmitteli Facebookissa, että hänen radiotyönsä loppuvat pian.

Katja Ståhlin ja Marco Bjurströmin työt Radio Novalla loppuvat. Katja kertoi tiistai-iltana julkisessa Facebook-statuksessaan, että hänen työnsä loppuvat vuodenvaihteessa.

– Olen nyt ollut täällä Novalla vajaan vuoden. Omien arvioitteni mukaan on mennyt tosi hyvin, kuuntelijatkin on tykänny. Siitä huolimatta taas tuli kenkää, koska säästöt. Toki mulla on muitakin tulonlähteitä, mutta tää vaan on niin naurettavan kivaa. Että jos haluat innokkaan henkilön riveihisi, tartu kiinni tähän mahdollisuuteen, Katja Ståhl kirjoittaa Facebookissa.

Statuksen kommenteista selviää, että myös Marcon työt radiokanavalla loppuvat. Katja ja Marco ovat juontaneet 7 oikein -nimistä ohjelmaa eri päivinä.

– Onhan meillä nyt outo kohtalo, kun ”käsikynkkää” mennään mediatalosta toiseen ja saadaan kenkää samaan tahtiin. Pitäiskö meidän Katja vetää tästä jotain johtopäätöksiä? Marco kirjoitti Katjan statuksen kommenteissa.

Kommentilla Marco viittasi siihen, että kaksikko aloitti samaan aikaan Nelosen uutisankkureina vuonna 2012 ja sai myös potkut yhtä aikaa vuoden 2014 lopulla.

Kuva: Panu Pälviä

Radio Novan ohjelmapäällikkö Samuli Aaltonen kertoi potkuista ensimmäisenä uutisoineelle Iltalehdelle, että Katjan ja Marcon juontama 7 oikein -ohjelma lopetetaan vuodenvaihteessa, kun ohjelmakartta uudistuu.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.