Antti Tuisku on mies, jolla luulisi olevan kaikkea. Silti hän huomasi olevansa kateeellinen ystävilleen. Mies haki apua terapiasta.

Antti Tuisku, 33, osaa arvostaa menestystään, sillä miehen pitkälle uralle mahtuu vaihtelevia vaiheita.

– Koen saaneeni tavallista enemmän paskaa niskaan. Olen nuoresta asti joutunut tappelemaan paikastani. Olen onnellinen, että ammatillisesti lopulta pääsin tähän pisteeseen, Tuisku kertoo. 

Uran suvantovaiheet saivat Antin tuntemaan ammatillista kateutta, josta hän ei ole ylpeä.

"Kävin sotaa pääni sisällä. En halunnut olla kateellinen, mutta olin."

Antti muistelee esimerkiksi vuoden 2011 Emma Gaalaa, jossa Jenni Vartiainen voitti ennätysmäärän palkintoja. Silloin Antti ei voinut pidätellä pettymystään. Kyyneleet virtasivat solkenaan.

– Olin ihan paskana, etten taaskaan ollut voittanut mitään. Vielä enemmän olin paskana siitä, että en osannut olla onnellinen rakkaan ystäväni puolesta. Kävin sotaa pääni sisällä. En halunnut olla kateellinen, mutta olin. Minun oli pakko pureutua tunteeseen syvemmin: miksi tunnen näin?

Antti hakeutui terapiaan ja käsitteli siellä kateuden tunteitaan. Hän on oivaltanut, ettei kateudesta pääse kokonaan irti, sillä se kuuluu ihmisyyteen.

– Pelkäämme kohdata omat heikkoutemme. Rikkinäisestä minästä seuraa huono itsetunto ja pelko siitä, riitänkö tällaisena. Se taas synnyttää kateutta: toisella on jotain, mitä itseltä ei löydy. Jos sisimmässä kaikki olisi hyvin, toisen paremmuuden ei pitäisi häiritä, Antti Tuisku miettii. 

Miten Antti nykyään suhtautuu kateuteen? Onko hän puhunut vaikeista tunteistaan Jenni Vartiaisen kanssa? Antti Tuiskun haastattelu Me Naisten uudessa  numerossa 32–33

Anatude

Kateuden tunne vei Antti Tuiskun terapiaan: ”Otti päähän, etten osannut olla onnellinen ystäväni puolesta”

Hienoa Antti Tuisku, että olet rehellinen. Nöyryys ja aitous on juuri se mistä sinusta pidän erityisesti. Kateus on asia, joka koskettaa jokaista ihmistä. En usko että kukaan voisi väittää ettei kukaan olisi koskaan ollut kateellinen. Itse olen kateellinen ihmisille, joilla menee hyvin ja on rahaa tehdä mitä haluavat. Työttömänä ja masentuneena ei voi ymmärtää miksi itsellä on kaikki päin peetä ja toisella onni kukoistaa... Vierailija, ehkei sinulle aiheuta kateutta se että Jenni Vartiainen on...
Lue kommentti
Vierailija

Kateuden tunne vei Antti Tuiskun terapiaan: ”Otti päähän, etten osannut olla onnellinen ystäväni puolesta”

Vierailija kirjoitti: Ihan hyvä kun käy lääkärissä jos päästä heittää, mutta pitääkö sekin lööpeissä itkeä rahaksi. Usein nämä julkut perustelevat kaiken kritiikin kuittaamalla muut kateelliseksi, vaikka kyseessä saattaa olla olla vain se, että kuuluuko jonkun esim jonkun poliitikon saada eläkkeelle lähtiessään järjettömiä kultaisia kädenpuristuksia ihan noin yleisen oikeustajun mukaan "lakeja ei tietenkään rikota" tms. Itse en ole koskaan miettinyt kateellisena onko Jenni Vartiainen ansainnut...
Lue kommentti

Huomio! Juttu sisältää paljastuksen Vain elämää -sarjan tulevan jakson biisikattauksesta.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Anne Mattilan päivää. Annen päivänä muusikkojoukko versioi yli 20 vuotta uraa tehneen iskelmätähden kappaleita, joilla on vahva asema suomalaisen musiikin kaanonissa.

Päivän hauskimman version Annen kappaleesta tekee räppäri Pyhimys eli Mikko Kuoppala. Hän esittää oman versionsa Annen hittikappaleesta Perutaan häät.

Anne on innoissaan Pyhimyksen biisivalinnasta. Jo jakson alkupuoliskolla hän toteaa odottavansa, että joku vetää kyseisen kappaleen.

– Minulla on ollut viha–rakkaus-suhde tähän biisiin. Tämä on todella bilebiisi! Mihin vain menen ja tuo biisi tulee, kaikki osaavat sen ulkoa. Se on biisi, josta en pääse eroon, enkä haluakaan, Anne kertoo.

Pyhimyksen kanssa biisin tulee vetämään räppärit Heikki Kuula ja Voli. Kolmikko muodostaa yhdessä Teflon Brothers -rap-yhtyeen.

– Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi. Heti, kun kuulin, että Anne on tässä, tämä oli mulle ihan selkeä, että tämä biisi pitää tehdä ja nimenomaan Tefloneilla, Pyhimys kertoo.

”Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi.”

Teflon Brothersin versiota varten Pyhimys on laittanut Annen kappaleen sanoitukset uusiksi. Kaikista hauskin uudelleenversiointi löytyy tarttuvasta kertosäkeestä, joka menee alkuperäisversiossa näin: 

Perutaan häät, perutaan yhteinen hautapaikka

Perutaan siitä välistä kaikki mistä voisi matkalla murheita kantaa

Perutaan häät, perutaan kakku ja veljesi bändi

Tefloneiden versiossa suurin osa sanoista vastaa alkuperäistä, mutta veljen bändin sijasta perutaan ”mikä lie Anneli Mattila onkaan, kun ei meistä ollutkaan siihen hommaan.”

Säkeistö on selkeä silmänisku Annen siskoja Annelia, Anniinaa ja Anittaa kohtaan. Hekin tekevät musiikkiuraa, ja jaksossa Anne myös kertoo, että hänet toisinaan sekoitetaan siskoihinsa. Jaksossa Anne myöntää, että se on ärsyttävää.

Katso Tefloneiden hulvaton versio Annen biisistä jutun yläpuolelta!

Vain elämää -ohjelma Nelosella perjantaisin klo 20.00. Nelonen ja Me Naiset kuuluu samaan Sanoma-konserniin.

Sara Sieppi. Kuva: Sanoma-arkisto / Jouni Harala
Sara Sieppi. Kuva: Sanoma-arkisto / Jouni Harala

Instagramissaan julkaisemassa tekstissä Sara toteaa, että kaikki kokemukset opettavat. 

Sara Sieppi ja Roope Salminen ovat eronneet. Sara kertoi asiasta eilen päivällä Idealista-sivuston blogissaan.

Illalla hän avasi lisää tuntemuksiaan erosta Instagramissa julkaisemansa kuvan alla. Tekstin perusteella Saran ja Roopen suhteen päättyminen on ollut pidemmän pohdinnan tulosta.

– Tätä kaikkea oon hautonut jo niin pitkään, mutta silti sen ääneen sanominen pelotti mua paljon, Sara kirjoittaa.

– Niin kliseistä kuin se onkaan, mutta kaikki kokemukset opettaa ja toivottavasti jatkan tästä eteenpäin vahvempana kuin koskaan. Se vie varmasti aikaa, mutta toivon, että suljetut ovet avaavat jotain uusia. Näin elämällä on tapana tehdä.

”Kaikki on hyvin”

Myös Roope kommentoi eroa eilen alkuillasta sosiaalisessa mediassa. Instagramissaan hän kehui Saraa upeimmaksi ihmiseksi, jonka tietää.

– Oon ikuisesti kiitollinen että sain tavata sut ja opetit mulle elämästä enemmän ku sanat voi kuvailla ja teit musta paremman ja onnellisemman version itestäni, Roope kirjoitti.

Myös Roope peräänkuulutti sitä, ettei päätöstä ole tehty miettimättä.

”Tää ei oo päätös joka on syntyny tänään tai eilen.”

– Kaikille kamuille jotka on tänään kyselly jaksamisia tiedoksi että kaikki on hyvin ja tää ei oo päätös joka on syntyny tänään tai eilen.

Eilen julkaisemassaan blogikirjoituksessa Sara kertoi olevansa erosta haikeana. Suhteen päättymisen syyksi hän kertoi sen, etteivät arvot kohtaa.

– Tällaisen elämänmuutoksen myötä olo on tietysti haikea ja surullinen, mutta muuta mahdollisuutta ei enää ollut. Kun arvot eivät kohtaa, on parisuhdetta mahdotonta ylläpitää.