Antti Tuisku uskoo, että kateus kuuluu ihmisyyteen. Kuva: Lasse Lecklin
Antti Tuisku uskoo, että kateus kuuluu ihmisyyteen. Kuva: Lasse Lecklin

Antti Tuisku on mies, jolla luulisi olevan kaikkea. Silti hän huomasi olevansa kateeellinen ystävilleen. Mies haki apua terapiasta.

Antti Tuisku, 33, osaa arvostaa menestystään, sillä miehen pitkälle uralle mahtuu vaihtelevia vaiheita.

– Koen saaneeni tavallista enemmän paskaa niskaan. Olen nuoresta asti joutunut tappelemaan paikastani. Olen onnellinen, että ammatillisesti lopulta pääsin tähän pisteeseen, Tuisku kertoo. 

Uran suvantovaiheet saivat Antin tuntemaan ammatillista kateutta, josta hän ei ole ylpeä.

"Kävin sotaa pääni sisällä. En halunnut olla kateellinen, mutta olin."

Antti muistelee esimerkiksi vuoden 2011 Emma Gaalaa, jossa Jenni Vartiainen voitti ennätysmäärän palkintoja. Silloin Antti ei voinut pidätellä pettymystään. Kyyneleet virtasivat solkenaan.

– Olin ihan paskana, etten taaskaan ollut voittanut mitään. Vielä enemmän olin paskana siitä, että en osannut olla onnellinen rakkaan ystäväni puolesta. Kävin sotaa pääni sisällä. En halunnut olla kateellinen, mutta olin. Minun oli pakko pureutua tunteeseen syvemmin: miksi tunnen näin?

Antti hakeutui terapiaan ja käsitteli siellä kateuden tunteitaan. Hän on oivaltanut, ettei kateudesta pääse kokonaan irti, sillä se kuuluu ihmisyyteen.

– Pelkäämme kohdata omat heikkoutemme. Rikkinäisestä minästä seuraa huono itsetunto ja pelko siitä, riitänkö tällaisena. Se taas synnyttää kateutta: toisella on jotain, mitä itseltä ei löydy. Jos sisimmässä kaikki olisi hyvin, toisen paremmuuden ei pitäisi häiritä, Antti Tuisku miettii. 

Miten Antti nykyään suhtautuu kateuteen? Onko hän puhunut vaikeista tunteistaan Jenni Vartiaisen kanssa? Antti Tuiskun haastattelu Me Naisten uudessa  numerossa 32–33

Anatude

Kateuden tunne vei Antti Tuiskun terapiaan: ”Otti päähän, etten osannut olla onnellinen ystäväni puolesta”

Hienoa Antti Tuisku, että olet rehellinen. Nöyryys ja aitous on juuri se mistä sinusta pidän erityisesti. Kateus on asia, joka koskettaa jokaista ihmistä. En usko että kukaan voisi väittää ettei kukaan olisi koskaan ollut kateellinen. Itse olen kateellinen ihmisille, joilla menee hyvin ja on rahaa tehdä mitä haluavat. Työttömänä ja masentuneena ei voi ymmärtää miksi itsellä on kaikki päin peetä ja toisella onni kukoistaa... Vierailija, ehkei sinulle aiheuta kateutta se että Jenni Vartiainen on...
Lue kommentti
Vierailija

Kateuden tunne vei Antti Tuiskun terapiaan: ”Otti päähän, etten osannut olla onnellinen ystäväni puolesta”

Vierailija kirjoitti: Ihan hyvä kun käy lääkärissä jos päästä heittää, mutta pitääkö sekin lööpeissä itkeä rahaksi. Usein nämä julkut perustelevat kaiken kritiikin kuittaamalla muut kateelliseksi, vaikka kyseessä saattaa olla olla vain se, että kuuluuko jonkun esim jonkun poliitikon saada eläkkeelle lähtiessään järjettömiä kultaisia kädenpuristuksia ihan noin yleisen oikeustajun mukaan "lakeja ei tietenkään rikota" tms. Itse en ole koskaan miettinyt kateellisena onko Jenni Vartiainen ansainnut...
Lue kommentti

Nanna Karalahti ei vielä keväällä uskonut, että hän ja Jere pystyvät jatkamaan avioliittoaan. Hän kertoo ajatuksistaan Radio Aallon haastattelussa.

Nanna Karalahti kertoo Radio Aallon haastattelussa hänen ja ex-jääkiekkoilija Jere Karalahden, aviokriisin taustoista. Pari erosi keväällä, mutta palasi yhteen loppukesästä. Nanna näkee omassa toiminnassaan asioita, jotka vaikuttivat eroon.

”Olen aina ollut tosi vaativa.”

– Mä vaadin tosi paljon. Halusin Jeren kehittyvän reippaammin siitä vanhasta Jerestä tähän uuteen Jereen, joka on itsetutkiskelevampi. Olen aina ollut tosi vaativa parisuhteissa tietyllä tavalla, Nanna kertoo.

Blogissaan Nanna kertoi aikaisemmin, että aviokriisiin vaikutti myös rankka vauva-arki ja sekä hänen että Jeren vahvat egot. Nyt Nanna sanoo, ettei olisi uskonut, että parilla olisi tulevaisuutta muuten kuin Jax-pojan vanhempina.

– En olisi uskonut, että me palataan yhteen – en missään nimessä. Kyllä ero oli tietyllä tavalla lopullinen päätös, Nanna sanoo radiohaastattelussa.

Toisin kuitenkin kävi. Asiat alkoivat muuttua siinä vaiheessa, kun Nanna luovutti.

”Paras keino on luopua niistä listoista, miten asioiden pitäisi mennä.”

– Puhun armollisesta itsekurista eli luovuttamisesta. Jos joku asia ei toimi, paras keino on riisua kaikki ne huolet ja murheet. Luopua niistä listoista, miten asioiden pitäisi mennä. Kun murrat koko paletin, on paljon helpompi lähteä rakentamaan tyhjältä pöydältä. Luovuttaminen oli parasta, mitä meille kävi, Nanna miettii.

Aikaisemmin Nanna kertoi blogissaan myös, että he antavat Jeren kanssa toistensa olla nyt sellaisia kuin ovat.

– Onneksi olemme nyt toistemme puolella täysin alasti. Ihana olla oma itseni ja samalla antaa toisen olla. Kaikilla on hyvä olla, ja se heijastuu siihen kaikkein tärkeimpään eli meidän poikaan.

Me Naiset ja Radio Aalto kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Suvi ja Tyler Riggs ovat pian kahden lapsen vanhempia. 

Huippumalli Suvi Riggs (o.s. Koponen), 29, saa lapsen näyttelijä-mallipuolisonsa Tyler Riggsin, 31, kanssa. Hän kertoi perheenlisäyksestä Instagram-sivuillaan julkaisemalla kuvia neuvolasta.

 

👣♥️

Henkilön suviriggs (@suviriggs) jakama julkaisu

Lapsi on Suville ja Tylerille toinen. Heidän esikoisensa syntyi joulukuussa 2016.

Suvi ja Tyler ovat olleet yhdessä vuodesta 2009. Kihloihin he menivät tammikuussa 2012 ja naimisiin elokuussa 2012.

Suvi tuli alun perin tunnetuksi Mallikoulu-ohjelmasta, jonka hän voitti vuonna 2005. Nykyään hän on kansainvälisesti tunnetuin suomalaismalli. Häntä edustaa eri puolilla maailmaa kolmetoista mallitoimistoa. Suvi on poseerannut muun muassa usean eri maan Vogue-lehden kansissa.