Me Naiset
|
Emilia Saloranta
Antti Tuisku uskoo, että kateus kuuluu ihmisyyteen. Kuva: Lasse Lecklin
Antti Tuisku uskoo, että kateus kuuluu ihmisyyteen. Kuva: Lasse Lecklin

Antti Tuisku on mies, jolla luulisi olevan kaikkea. Silti hän huomasi olevansa kateeellinen ystävilleen. Mies haki apua terapiasta.

Antti Tuisku, 33, osaa arvostaa menestystään, sillä miehen pitkälle uralle mahtuu vaihtelevia vaiheita.

– Koen saaneeni tavallista enemmän paskaa niskaan. Olen nuoresta asti joutunut tappelemaan paikastani. Olen onnellinen, että ammatillisesti lopulta pääsin tähän pisteeseen, Tuisku kertoo. 

Uran suvantovaiheet saivat Antin tuntemaan ammatillista kateutta, josta hän ei ole ylpeä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Kävin sotaa pääni sisällä. En halunnut olla kateellinen, mutta olin."

Antti muistelee esimerkiksi vuoden 2011 Emma Gaalaa, jossa Jenni Vartiainen voitti ennätysmäärän palkintoja. Silloin Antti ei voinut pidätellä pettymystään. Kyyneleet virtasivat solkenaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olin ihan paskana, etten taaskaan ollut voittanut mitään. Vielä enemmän olin paskana siitä, että en osannut olla onnellinen rakkaan ystäväni puolesta. Kävin sotaa pääni sisällä. En halunnut olla kateellinen, mutta olin. Minun oli pakko pureutua tunteeseen syvemmin: miksi tunnen näin?

Antti hakeutui terapiaan ja käsitteli siellä kateuden tunteitaan. Hän on oivaltanut, ettei kateudesta pääse kokonaan irti, sillä se kuuluu ihmisyyteen.

– Pelkäämme kohdata omat heikkoutemme. Rikkinäisestä minästä seuraa huono itsetunto ja pelko siitä, riitänkö tällaisena. Se taas synnyttää kateutta: toisella on jotain, mitä itseltä ei löydy. Jos sisimmässä kaikki olisi hyvin, toisen paremmuuden ei pitäisi häiritä, Antti Tuisku miettii. 

Miten Antti nykyään suhtautuu kateuteen? Onko hän puhunut vaikeista tunteistaan Jenni Vartiaisen kanssa? Antti Tuiskun haastattelu Me Naisten uudessa  numerossa 32–33

Anatude

Hienoa Antti Tuisku, että olet rehellinen. Nöyryys ja aitous on juuri se mistä sinusta pidän erityisesti.
Kateus on asia, joka koskettaa jokaista ihmistä. En usko että kukaan voisi väittää ettei kukaan olisi koskaan ollut kateellinen. Itse olen kateellinen ihmisille, joilla menee hyvin ja on rahaa tehdä mitä haluavat. Työttömänä ja masentuneena ei voi ymmärtää miksi itsellä on kaikki päin peetä ja toisella onni kukoistaa...

Vierailija, ehkei sinulle aiheuta kateutta se että Jenni Vartiainen on saanut palkintoja, koska se ei vaikuta sun elämään, koska et ole muusikko. Kuvittele omalla kohdallasi, että himoitsemasi asema, jonka olet ansainnut meneekin pomon pojalle. Aivan tasan olisit kateellinen!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ihan hyvä kun käy lääkärissä jos päästä heittää, mutta pitääkö sekin lööpeissä itkeä rahaksi. Usein nämä julkut perustelevat kaiken kritiikin kuittaamalla muut kateelliseksi, vaikka kyseessä saattaa olla olla vain se, että kuuluuko jonkun esim jonkun poliitikon saada eläkkeelle lähtiessään järjettömiä kultaisia kädenpuristuksia ihan noin yleisen oikeustajun mukaan "lakeja ei tietenkään rikota" tms. Itse en ole koskaan miettinyt kateellisena onko Jenni Vartiainen ansainnut saada palkintoja pysteinä VS Tuisku se on yhdentekevää. Se taas että ansaitseeko Jenni tai Tuisku taas sellaista palkkaa rahamäärää mitä tällä hetkellä saa sellaisesta työstä mitä tekee VS vaikkapa siivoja, sairaanhoitaja, lastenhoitajat monet muut jne niin sitä voi kyllä miettiä. 

Kukaan tuskin kuitenkaan kuolee vaikka joku Tuisku katoaisi saman tien, mutta siivojien, hoitajien jne puuttumisen takia niinkin voi käydä.

Et tainnut sisäistää juttua. Antti puhui omasta kateudestaan. Kyllä se artistia varmaan kirpaisee, kun toinen saa tunnustusta työlleen, mutta itse ei. Kaikkea hyvää Antille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla