Toukokuun ensimmäisessä Vain elämää -ohjelmassa kuullaan laulaja Kasmirin hittejä. Kuva: Heli Blåfield
Toukokuun ensimmäisessä Vain elämää -ohjelmassa kuullaan laulaja Kasmirin hittejä. Kuva: Heli Blåfield

Kauden toisessa Vain elämää -jaksossa vietetään Kasmirin päivää – eikä kyyneleiltä vältytä.

Laulaja ja muusikko Thomas Kirjonen eli Kasmir puhuu Vain elämää -ohjelmassa seksivideokohusta, joka veti hänet keväällä 2017 myrskyn silmään.

Tapauksen vuoksi Kasmir joutui jättämään Tanssii tähtien kanssa -ohjelman ennen aikojaan. Hänen kappaleitaan myös poistettiin radiokanavien soittolistoilta.  

”Se tuntui helvetin absurdilta.” Näin Kasmir kuvailee tunteitaan reilun vuoden takaisista tapahtumista.

– Siihen oli sotkettu meidän bändin Whatsapp-keskustelu. Se oli saatu näyttämään siltä, että Axl (Smith) olisi kaikki sen kuvaamat videot laittanut sinne. Tosiasia on se, että ainoa video, joka sinne ryhmään on laitettu, on vastoin mun tahtoa Axlin kuvaama video musta, Kasmir sanoo Vain elämää -illallisella.

Kyyneleet purkautuvat niin hänen kuin monien muiden pöydässä istuvien artistien silmistä.

– Se oli kuin kolari hidastuksella, mikä silmien edessä koko ajan tapahtui. Olin sälekaihtimet kiinni ja olin neljän seinän sisällä sen koko kolme viikkoa. Ajattelin, että joka ikinen ihminen, joka edes vilkaisee muhun päin, pitää mua jonain hirviönä, Kasmir kertoo.

”Se oli kuin kolari hidastuksella, mikä silmien edessä tapahtui. Olin sälekaihtimet kiinni ja neljän seinän sisällä sen koko kolme viikkoa.”

– Kaikki, jotka kaikesta väärästä tiedosta huolimatta halusivat tukea mua silloin... En unohda sitä koskaan, Kasmir kiittelee.

Asiaa käydään läpi artistijoukolla, ja hän saa tsemppauksia muun muassa Sanilta:

– Sä olet siinä, olet selvinnyt siitä ja mä näen, että sä olet ihan äärettömän voimakas ihminen, sanoo Sani.

Vain elämää -kauden 2. jakso Nelosella torstaina 3.5. ja perjantaina 4.5.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Oman äidin neuvo siitä, että työ on paras lääke, auttaa Aira Samulinia surussa.

Aira Samulinin, 91, tytär on kuollut.

– Tyttäreni Pirjo on kuollut. Kaikki on kesken, hautajaiset ja muut, Aira kertoo.

Pirjo-tytär sairasti pitkään skitsofreniaa. Hän menehtyi muutama viikko sitten. Tuolloin Aira ei päässyt paikalle, koska oli matkoilla. 

– Me elettiin yhdessä 71 vuotta, hän kuitenkin sanoo.

Tytär sai skitsofreniadiagnoosin teini-iässä ja oli laitoshoidossa 50 vuotta. Vuosien aikana Aira vieraili hänen luonaan aktiivisesti. Kuukausittaisista visiiteistä kertyi ainakin 500, ehkä jopa tuhat kertaa, Aira laskee.

Työ jatkuu

Hiljattaisen suru-uutisen johdosta tunteet ovat vielä sekavat.

– Turha yrittää muutamalla sanalla kuvailla.

”Äiti sanoi aina, että työ on paras lääke.”

Menetys ei ole vierasta Airalle. Hänen oman äitinsä kahdeksasta lapsesta vain kolme kasvoi aikuisiksi.

– Äiti sanoi aina, että työ on paras lääke. Hoidan työni ja käyn tilaisuuksissa, Aira toteaa Specsaversin tilaisuudessa.

Hänen kesänsä on kulunut Hyrsylänmutkassa sijaitsevan matkailuyrityksen parissa.

Tanssikoulu pystyyn yhdessä

Aira kertoo, että Pirjo-tytär oli hänen elämässään ”mahdottoman vaikuttava” henkilö.

– Hän viitoitti mun tieni. Läksin tekemään töitä hänen kanssaan, ja sitten hänen mielensä murtui. Minä olen jatkanut, Aira viittaa tanssikouluunsa.

Airalla on myös poika Jari, joka hänkin on kärsinyt mielenterveyden ongelmista.

Huomio! Juttu sisältää paljastuksen Vain elämää -sarjan tulevan jakson biisikattauksesta.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Anne Mattilan päivää. Annen päivänä muusikkojoukko versioi yli 20 vuotta uraa tehneen iskelmätähden kappaleita, joilla on vahva asema suomalaisen musiikin kaanonissa.

Päivän hauskimman version Annen kappaleesta tekee räppäri Pyhimys eli Mikko Kuoppala. Hän esittää oman versionsa Annen hittikappaleesta Perutaan häät.

Anne on innoissaan Pyhimyksen biisivalinnasta. Jo jakson alkupuoliskolla hän toteaa odottavansa, että joku vetää kyseisen kappaleen.

– Minulla on ollut viha–rakkaus-suhde tähän biisiin. Tämä on todella bilebiisi! Mihin vain menen ja tuo biisi tulee, kaikki osaavat sen ulkoa. Se on biisi, josta en pääse eroon, enkä haluakaan, Anne kertoo.

Pyhimyksen kanssa biisin tulee vetämään räppärit Heikki Kuula ja Voli. Kolmikko muodostaa yhdessä Teflon Brothers -rap-yhtyeen.

– Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi. Heti, kun kuulin, että Anne on tässä, tämä oli mulle ihan selkeä, että tämä biisi pitää tehdä ja nimenomaan Tefloneilla, Pyhimys kertoo.

”Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi.”

Teflon Brothersin versiota varten Pyhimys on laittanut Annen kappaleen sanoitukset uusiksi. Kaikista hauskin uudelleenversiointi löytyy tarttuvasta kertosäkeestä, joka menee alkuperäisversiossa näin: 

Perutaan häät, perutaan yhteinen hautapaikka

Perutaan siitä välistä kaikki mistä voisi matkalla murheita kantaa

Perutaan häät, perutaan kakku ja veljesi bändi

Tefloneiden versiossa suurin osa sanoista vastaa alkuperäistä, mutta veljen bändin sijasta perutaan ”mikä lie Anneli Mattila onkaan, kun ei meistä ollutkaan siihen hommaan.”

Säkeistö on selkeä silmänisku Annen siskoja Annelia, Anniinaa ja Anittaa kohtaan. Hekin tekevät musiikkiuraa, ja jaksossa Anne myös kertoo, että hänet toisinaan sekoitetaan siskoihinsa. Jaksossa Anne myöntää, että se on ärsyttävää.

Katso Tefloneiden hulvaton versio Annen biisistä jutun yläpuolelta!

Vain elämää -ohjelma Nelosella perjantaisin klo 20.00. Nelonen ja Me Naiset kuuluu samaan Sanoma-konserniin.