Ursula Andress Sean Conneryn kainalossa.
Ursula Andress Sean Conneryn kainalossa.

Pikatie onneen vai silkkaa seksismiä – mitä rooli Bond-tyttönä tuo mukanaan? Tässä vuosien varrella Bond-tyttöinä nähtyjen ajatuksia ja kommentteja rooleistaan.

Ennen tuoreinta 2012 vuoden Skyfall-elokuvaa charmantti James Bond oli harrastanut valkokankailla seksiä 53 naisen kanssa yli 50 vuoden aikana. Sutinaa salaisella agentilla on ollut yli 70 kaunottaren kanssa.

Agentti 007:n rinnalla elokuvissa nähtyjen Bond-tyttöjen näyttelijöistä on muodostunut popkulttuurin ikoneita, jotka ovat saavuttaneet kansainvälistä ihailua. Vaikka parhaimmassa tapauksessa Bond-tytön rooli on siivittänyt uran nousukiitoon, ei se ole pelkkää herkkua ja parrasvaloissa rillutellua.

Todellisuuspako vanhuusvuosista

Yksi rakastetuimmista Bond-tytöistä, Ursula Andress, 77, ei halua enää, että häntä kuvataan. Honey Ryderia vuoden 1962 Salainen agentti 007 ja tohtori No -elokuvassa näytellyt Ursula ei suostu poseeraamaan kameroille päivänvalossa, koska toivoo ihmisten muistavan hänet nuoruudenhehkun vuosina, jolloin häntä pidettiin seksisymbolina.

 Kaukana glamoröösistä

007 ja Kultasormi -elokuvassa vuonna 1964 Pussy Galoren roolissa nähty Honor Blackman, 85, on todennut, ettei Bond-tytön roolissa ole mitään glamoröösiä, vaan töitä paiskitaan samalla tavalla kuin muissakin lavasteissa.

Honor Blackman, 1964.

Tylsää – ja vielä huono palkka

Oman aikansa, 1960-luvun, huippumalli, Tania Mallet on paljastanut myöhemmin Bond-tytön roolin olleen tylsä. Tania tienasi suuria summia mallintöissä ennen roolia, joten hänelle valinta oli vielä taloudellisesti huono veto: palkka jäi huomattavasti normaalia pienemmäksi. Bond-tyttö Tilly Mastersonin rooli jäi Tanian ainoaksi visiitiksi valkokankaalle.


Tania Mallet, 1964.

Koriste-esineenä elokuvassa

– Bond-tytöt ovat koriste-esineitä: isoja hymyjä, kauniita kampauksia ja bikineitä. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta elokuvan naisten tärkein tehtävä on ollut näyttää kauniilta, kommentoi 1980-luvun Bond-tyttö Barbara Carrera tuoreessa New York Timesin haastattelussa. Barbara näytteli Fatima Blushia ja sai roolinsa jälkeen ainoastaan pahojen naisten rooleja.


Barbara Carrera, 1983.

Liian vanha agentin kainaloon

Tuoreimmassa Bondissa 2012 nähty Naomie Harris, 37, luuli roolitustaan vitsiksi. "Olen jo 35, älä vitsaile", hän totesi agentilleen kuultuaan valinnastaan. Ikä ei kuitenkaan ollut este, vaan nainen pokkasi itselleen roolin uutena Miss Moneypennynä.

Jos Naomie kuvitteli olevansa vanha, miten sitten tämä tapaus: 39-vuotiaasta Penélope Cruzista on povattu uutta Bond-tyttöä. Jo nyt – ennen kuin elokuvan nimi on edes tiedossa – Daily Mail on nimennyt hänet vanhimmaksi Bond-tytöksi ikinä.

Lähteinä muun muassa Ask Men, The Indian Express, Wikipedia, Entertainment Wise, Daily Mail, New York Times, Vulture, Huffington Post ja Female First.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!

Ex-missi Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen saivat kolmannen lapsensa lauantaina.

Lauantaina synnyttänyt Essi Pöysti, 30, on julkaissut ensimmäisestä kuvan hänen ja puolisonsa Ville Mäkäläisen, 32, kolmannesta lapsesta.

– Täydellinen pikkuveli täydensi meidän perheen tänään, Essi on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on käyttänyt muun muassa hashtägiä suurirakkaus.

Ville Mäkäläinen kertoi lauantaina Facebook-sivuillaan, että synnytys meni hyvin.

 

Raskaus ei ollut Essille helppo, sillä hän kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko varjosti odotusta aikaisempien keskenmenojen takia.

”Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi enkelivauvaa.”

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Hänellä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle vuonna 2015.