Me Naiset
|
Rosanna Serkamo

Juontaja Karita Tykkä toivoi lasta pitkään, ja pian unelma toteutuu.

Juontaja-yrittäjä Karita Tykän (o.s. Tuomola) ja hänen aviomiehensä, yrittäjä Petri Tykän, 43, esikoisen laskettu aika on alkutalvella. Pienokaista on jo ehditty odotella, sillä Karita ei tullut raskaaksi samantien. Vaikka hän itse luotti sen tapahtuvan, muiden kommentit aiheuttivat jo paineita: heti vuonna 2008 vietettyjen häiden jälkeen moni oli alkanut kysellä, eikö lasta kuulu.

– Se oli ärsyttävää. Vastasin, etten vielä halua lasta, vaikka oikeasti halusin. Uskoin kuitenkin koko ajan, että minullekin suodaan kokemus äitiydestä.

Eräänä talvisena aamuna Karita tunsi, että jokin hänen kehossaan oli toisin kuin ennen. Vuosia ahkerasti urheilleena hän oli tottunut huomioimaan kropan pienimmätkin muutokset. Positiivinen tulos raskaustestissä varmisti asian.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanhemmat esikuvana

– Vanhempani tiesivät, että toivoin lasta kovasti. Uutiset kuullessaan he olivat luonnollisesti superiloisia, ja äitini itki onnesta. Olemme molemmat todella herkkiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Äitinä Karita pyrkii ottamaan mallia omista vanhemmistaan.

– Perheeni on aina ollut turvallinen ja täynnä rakkautta. Kaikessa on tuettu, muttei hemmoteltu tai lellitty. Minun on annettu ottaa vastuu omista asioistani, eikä minun ole ikinä tarvinnut piilotella vanhemmiltani mitään. Toivon, että omakin lapseni voisi kertoa minulle kaikesta.

Ihanuudesta huolimatta äitiys myös hieman pelottaa Karitaa. Hänellä ei ole entuudestaan kokemusta vauva-arjesta. Vaikka siskolla on kaksi lasta, ei Karita juuri ole ehtinyt olla lastenvahtiapuna.

– Olen tietämätön kaikesta, mikä odottaa. Mistä voin tietää, mikä vauvalla on milloinkin hätänä? Entä pystynkö antamaan hänelle kaiken, mitä hän tarvitsee? Toisaalta yritän olla murehtimatta, sillä luotan yleensäkin elämässä siihen, että kaikki menee lopulta hyvin.

Lepo vähissä

Vaikka keho toimiikin raskausaikana eri tavalla kuin Karita on tottunut, raskausaika on sujunut leppoisasti.

– Minulla ei ole mitään kiirettä synnytykseen, sillä raskaana on aivan ihanaa! En ole kärsinyt aamupahoinvoinnista, turvotuksesta tai muustakaan. Tiedän olevani  hyvin onnekas, ja saan olla siitä kiitollinen.

Karita on tehnyt töitä koko raskautensa ajan. Hän on juuri saanut purkkiin viimeiset jaksot tv-ohjelma Elixiristä. Normaalisti Karita on heittäytynyt sarjassa kokeilemaan lajia kuin lajia, mutta nyt hän seuraa julkkiksia lempiurheilulajeihin ja -paikkoihin.

– Lepo on viime aikoina ollut vähissä. Olen kiireinen ihminen ja minun on joskus vaikea pysähtyä. Toivottavasti ehdin edes vähän rauhoittua ennen h-hetkeä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla