Juontaja Karita Tykkä toivoi lasta pitkään, ja pian unelma toteutuu.

Juontaja-yrittäjä Karita Tykän (o.s. Tuomola) ja hänen aviomiehensä, yrittäjä Petri Tykän, 43, esikoisen laskettu aika on alkutalvella. Pienokaista on jo ehditty odotella, sillä Karita ei tullut raskaaksi samantien. Vaikka hän itse luotti sen tapahtuvan, muiden kommentit aiheuttivat jo paineita: heti vuonna 2008 vietettyjen häiden jälkeen moni oli alkanut kysellä, eikö lasta kuulu.

– Se oli ärsyttävää. Vastasin, etten vielä halua lasta, vaikka oikeasti halusin. Uskoin kuitenkin koko ajan, että minullekin suodaan kokemus äitiydestä.

Eräänä talvisena aamuna Karita tunsi, että jokin hänen kehossaan oli toisin kuin ennen. Vuosia ahkerasti urheilleena hän oli tottunut huomioimaan kropan pienimmätkin muutokset. Positiivinen tulos raskaustestissä varmisti asian.

Vanhemmat esikuvana

– Vanhempani tiesivät, että toivoin lasta kovasti. Uutiset kuullessaan he olivat luonnollisesti superiloisia, ja äitini itki onnesta. Olemme molemmat todella herkkiä.

Äitinä Karita pyrkii ottamaan mallia omista vanhemmistaan.

– Perheeni on aina ollut turvallinen ja täynnä rakkautta. Kaikessa on tuettu, muttei hemmoteltu tai lellitty. Minun on annettu ottaa vastuu omista asioistani, eikä minun ole ikinä tarvinnut piilotella vanhemmiltani mitään. Toivon, että omakin lapseni voisi kertoa minulle kaikesta.

Ihanuudesta huolimatta äitiys myös hieman pelottaa Karitaa. Hänellä ei ole entuudestaan kokemusta vauva-arjesta. Vaikka siskolla on kaksi lasta, ei Karita juuri ole ehtinyt olla lastenvahtiapuna.

– Olen tietämätön kaikesta, mikä odottaa. Mistä voin tietää, mikä vauvalla on milloinkin hätänä? Entä pystynkö antamaan hänelle kaiken, mitä hän tarvitsee? Toisaalta yritän olla murehtimatta, sillä luotan yleensäkin elämässä siihen, että kaikki menee lopulta hyvin.

Lepo vähissä

Vaikka keho toimiikin raskausaikana eri tavalla kuin Karita on tottunut, raskausaika on sujunut leppoisasti.

– Minulla ei ole mitään kiirettä synnytykseen, sillä raskaana on aivan ihanaa! En ole kärsinyt aamupahoinvoinnista, turvotuksesta tai muustakaan. Tiedän olevani  hyvin onnekas, ja saan olla siitä kiitollinen.

Karita on tehnyt töitä koko raskautensa ajan. Hän on juuri saanut purkkiin viimeiset jaksot tv-ohjelma Elixiristä. Normaalisti Karita on heittäytynyt sarjassa kokeilemaan lajia kuin lajia, mutta nyt hän seuraa julkkiksia lempiurheilulajeihin ja -paikkoihin.

– Lepo on viime aikoina ollut vähissä. Olen kiireinen ihminen ja minun on joskus vaikea pysähtyä. Toivottavasti ehdin edes vähän rauhoittua ennen h-hetkeä.

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti