Karita Tykkä sai esikoisensa vuonna 2010, ollessaan 34-vuotias. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Karita Tykkä sai esikoisensa vuonna 2010, ollessaan 34-vuotias. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Millaista on, kun on yhden lapsen äiti, mutta haluaisi kipeästi kasvattaa myös toinen lapsen? Karita Tykällä on aiheesta omakohtaista kokemusta.

Lähestyvän äitienpäivän merkeissä juontaja-yrittäjä Karita Tykkä, 41, kertoo blogissaan sekundaarisen lapsettomuuden aiheuttamista tunteista. Karita kertoo, että haaveili pitkään olevansa kahden lapsen äiti. Toive ei kuitenkaan ole toteutunut.

– Minua on koskettanut samaan aikaan lapsettomuus ja äitiys. Olen saanut tuntea molempia toivoessani toista lasta ja ollessani jo äiti yhdelle, Karita kirjoittaa.

Vaikka toisen lapsen saamisen vaikeus on tuottanut tuskaa, se on herättänyt myös kiitollisuutta.

"Ehkä meidän perhe toimii parhaiten juuri tällaisena, ehkä yksi lisää olisi ollut meidän tapauksessa liikaa."

– Olen kuitenkin äärimmäisen kiitollinen yhdestä ihanasta, elämäni rakkauspakkauksesta. Toiset eivät saa koskaan edes yhtä. Toisaalta uskon myös, että kaikella on tarkoituksensa. Ehkä meidän perhe toimii parhaiten juuri tällaisena, ehkä yksi lisää olisi ollut meidän tapauksessa liikaa… Voi olla, Karita kirjoittaa.

Aina välillä synkemmätkin tunteet nostavat päätään.

– Viime kesänä altaan reunalla istuskellessamme poikani yhtäkkiä kysyi: ”Äiti, voitko tehdä minulle pikkusiskon tai -veljen?” Kysymys herätti minussa voimakkaan tunteen, rakkaudesta, puutteistani ja ehkä epäonnistumisesta, Karita kirjoittaa.

Blogissaan hän kertoo arvostavansa kokemustensa takia äitienpäivää erityisen paljon.

"Rakastan meidän pientä perhettämme juuri tällaisena kuin se on." 

– Rakastan meidän pientä perhettämme juuri tällaisena kuin se on. Ehkä myös tästä syystä äitienpäivällä on minulle ainutlaatuinen merkitys. Sunnuntaina on juhlan aika. Se päivä vuodesta, jolloin syystäkin nostamme äidit jalustalle ja annamme heille ansaitun arvostuksen. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaani personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne oli hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavotteita, jotka saavutettua repsahdan. 

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensiviikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Juttua muokattu 19.1.2018 klo 8.28: Korjattu sitaattia, jossa Niklas puhuu flimmeristä.