Jotkut syyttävät Pariisin terroristi-iskuista lisääntynyttä maahanmuuttoa. Kansanedustaja Nasima Razmyar pitää sitä julmana.

Sdp:n kansanedustaja Nasima Razmyarian sähköposti täyttyi vihaviesteistä Pariisin terroristi-iskujen jälkeen. "Siitäpähän sait", niissä todettiin.

– On traagista ja julmaa, että hirviömäisiä tekoja tekevät yhdistetään heihin, jotka etsivät Euroopasta turvaa ja apua, hän toteaa Me Naisten ja Loopin Olisinpa tiennyt -ohjelmassa.

Nasima oli 8-vuotias, kun hänen perheensä tuli 90-luvulla Afganistanista Suomeen, Rovaniemelle.

– Monesti, kun jotain sattuu, huomaan toivovani, että tekijä ei olisi maahanmuuttaja. On valitettavaa, että jos rikoksen tekee jonkin yhteisön jäsen, muutkin leimataan samanlaisiksi, hän harmittelee.

Kaikki Me Naisten ja Loopin Olisinpa tiennyt -videot löydät täältä.

ateisti

Kansanedustaja Nasima Razmyar: "Kun jotain tapahtuu, toivon, ettei tekijä ole maahanmuuttaja"

Atte Kalevan mukaan terroristit hävittävät ensin ihmisten lähtömaan. Sitten he väkivaltaisilla iskuillaan saavat länsimaiset yhteiskunnat kaaokseen ja pelkäämään kaikkia maahanmuuttajia. Maahanmuuttajien kotouttaminen epäonnistuu, nuoret maahanmuuttajat katkeroituvat saamastaan kohtelusta ja radikalisoutuvat terrorismiin. Ja katso Suomessa tämä näyttää tapahtuvan aivan terroristien oppikirjan mukaan ja vieläpä nopeasti.
Lue kommentti
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...