Annika Saarikon viime vuosi on ollut täynnä iloa ja surua. Viime syksynä keuhkoveritulppaan sairastunut kansanedustaja meni naimisiin alkuvuodesta ja odottaa nyt esikoistaan. Kuva: Karoliina Paatos
Annika Saarikon viime vuosi on ollut täynnä iloa ja surua. Viime syksynä keuhkoveritulppaan sairastunut kansanedustaja meni naimisiin alkuvuodesta ja odottaa nyt esikoistaan. Kuva: Karoliina Paatos

Keskustan kansanedustaja Annika Saarikko, 30, on ehtinyt vuodessa kokea yhden ihmiselämän verran: sairastunut vakavasti, mennyt naimisiin, tullut raskaaksi ja valittu kolmannen kerran puolueensa varapuheenjohtajaksi.

Viime syksynä kansanedustaja Annika Saarikko, 30, huomasi olevansa uupuneempi kuin koskaan. Portaiden nouseminen tuntui raskaalta ja olo oli voimaton. Kun puhuminenkin alkoi hengästyttää, alkoivat hälytyskellot soida päässä. Jotain oli vialla.

Elokuussa Annika sai kuulla sairastavansa molemminpuolista keuhkoveritulppaa. Vain kuukautta aiemmin puolueen puheenjohtaja Juha Sipilä oli saanut saman diagnoosin.

– Mietin, miten oli mahdollista, että viisikymppinen mies ja kolmikymppinen nainen samasta puoluejohdosta saavat saman diagnoosin kuukauden välein. Ajattelin, että tätä ei usko kukaan.

Suurimpana tukena sairaudessa oli Annikan aviomies, sosiaali- ja terveysministeriön virkamies Erkki Papunen.

Loppusyksystä 2011 tavanneen parin tarina eteni vauhdilla.

–Erkin tavattuani minulla alkoi olla kiire kokouksista kotiin, Annika naurahtaa.

Naimisiin he menivät helmikuun alussa, juuri ennen kuin Annika oli saanut lääkäreiltä terveen paperit. Sitten puolueen puheenjohtaja sairastui uudelleen.

– Samalla viikolla, kun minut todettiin terveeksi, Juha sairastui uudelleen. Huomasin myös olevani raskaana ja häihini oli vain viikko. Silloin mietin, että nyt elämässä tapahtuu jo liikaakin, Annika hymähtää.

Pariskunnan esikoinen syntyy syksyllä. Annika aikoo jäädä äitiyslomalle ainakin ensimmäisiksi kuukausiksi.

– Suhtaudun lapsen tuloon nöyrin mielin. Lähipiiriin on syntynyt niin paljon vauvoja, että olen nähnyt, kuinka erilaisia lapset voivat olla. Elämässäni äitiys on tärkeintä. Onneksi kannustavat esimerkit rohkaisevat uskomaan, että hyvän tukiverkoston avulla työ ja äitiys ovat yhdistettävissä, Annika sanoo.

Ensi vuoden alussa Annikan on tarkoitus palata takaisin eduskuntatyöhön ennen maaliskuun vaalitaukoa.

– Olen ollut pitkään sosiaali- ja terveyspoliitikassa mukana. Nyt haluaisin mukaan esimerkiksi talous- tai ulkopolitiikkaan, sanoo eduskuntavaaleissa ehdolla oleva Annika.

Lue tuoreimmasta Me Naisista 29/2014 lisää Annikan huikeasta vuodesta – sairastumisesta, rakkaudesta ja menestyksestä.

Lue myös: Demarimies ja kepulainen vaimo? Kansanedustaja Annika Saarikko kertoo, miten punamultaparisuhde toimii


 

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta